Care sunt avantajele alimentelor ecologice (bio)

O prăjitură cu plante și ciuperci.

Cuvântul “bio” este poate cuvântul deceniului în ceea ce privește evoluția în lumea  alimentației. Ce înseamnă? De ce este important? De ce este mai scump decât alimentele non-bio?

„Bio” este cuvântul folosit pentru a descrie plantele care au fost cultivate fără pesticide, erbicide, substanțe chimice și manipulare genetică. Întrucât companiile de tip „big box” au devenit din ce în ce mai lacome, aceste practici au devenit mai puțin populare în rândul brandurilor și corporațiilor alimentare, deoarece acestea necesită îngrijiri mai atente și implicit bani mai mulți.

Aceste mari corporații și branduri plătesc fermierilor să crească în soluri pregătite cu puternice distrugătoare de buruieni și plante care au fost acoperite cu agenți toxici rezistenți la insecte dăunătoare. Toate aceste lucruri sunt făcute în efortul de a maximiza dimensiunea recoltelor lor.

Ceea ce se neglijează a fi prioritară,  este ceea ce înseamnă aceste practici pentru sănătatea celor care le consumă. Acești monștri de lăcomie au pus sănătatea pe planul al şaptelea și și-au concentrat atenția asupra marjelor de profit.  Aceștia cheltuiesc cât mai puțin posibil  pentru a crește și produce aceste fructe și legume și apoi iau bani de la consumatori pentru plantele lor contaminate.

Nu ne alegem decât cu recoltele mari de fructe și legume care, deși ar putea părea perfect sănătoase, prezintă un risc pentru sănătate prin conținutul lor de pesticide. Acești agenți care sunt folosiți pentru a ucide insectele – sunt substanțe puternice; substanțe care nu ar trebui consumate de oameni.

Toate aceste adevăruri pot fi greu de digerat și pot fi descurajante. Din fericire, puteți lua măsuri pozitive care nu sunt atât de negative și copleșitoare. Căutați branduri care doresc să ofere produse ecologice de înaltă calitate și să investească în ele.

Când faci cumpărături, încearcă să cumperi și să sprijini brandurile respective. Când îți investești  banii în produse ecologice și produse ecologice, îi sprijini pe acești fermieri care fac ceea ce trebuie pentru un bine mai mare. Interesele lor nu sunt doar să-și umfle portofele, ci să fie mândri de ceea ce cresc. Aceste mărci merită să fie în căruciorul tău de cumpărături.

Un coș cu legume bio.

Facilitează detoxifierea

Amenințarea principală a consumării de plante care nu sunt ecologice este că acestea expun organismul la pesticide. Pesticidele și erbicidele, deși sunt utilizate pentru eficiența lor asupra culturilor pentru a le proteja de insecte și a maximiza randamentul culturilor, reprezintă o amenințare pentru sănătate.

Aceste substanțe chimice sunt văzute ca străine corpului tău, provocând astfel o gamă extinsă de boli. Expunerea masivă la pesticide poate contribui la probleme neurologice, deficiențe, precum și crearea de toxicitate în întreg organismul.

Un nivel ridicat de toxine din organism împiedică în esență fiecare proces pe care organismul îl facilitează. Sănătatea corpului tău devine compromisă, deoarece își abandonează sarcinile zilnice normale pentru a face ca detoxifierea să fie prioritară.

În această stare, sistemul dumneavoastră digestiv se luptă să absoarbă în mod adecvat nutrienții din alimentele pe care le mâncați. Consumul de produse bio în mod regulat ajută la minimizarea acestor efecte negative și la optimizarea absorbției de nutrienți. Un corp detoxifiat este un corp care funcționează la un nivel ridicat și sănătos.

Ajută la pierderea în greutate natural

Fără aceste doze puternice de substanțe chimice toxice din sistemul tău, metabolismul este pus în funcțiune și transformă alimentele în energie – acesta fiind  modul în care corpul este menit să funcționeze.

În plus, aceste acumulări toxice au un rol semnificativ în ceea ce privește greutatea. Deșeurile toxice din corp pot adesea să compileze și să adauge 5-10 kilograme de greutate unui corpul mediu. Întrucât această „cantitate de deșeuri” este în principal produsul substanțelor chimice și toxinelor pe care le ingerati prin alimente, remediul este consumul de alimente ecologice.

Pierderea în greutate este doar unul dintre numeroasele beneficii alimentare ecologice. Pierderea în greutate nu înseamnă întotdeauna că ești mai sănătos. Cu toate acestea, în acest caz, cu siguranță îți ușurezi încărcătura toxică și îți faci corpul mai capabil să facă față cerințelor de zi cu zi.

Pentru mulți, vanitatea este un ţel important atunci când se caută beneficiile alimentelor ecologice. Este important și poate cel mai util să vă dați seama că deveniți ceea ce mulți consideră idealul de frumusețe, atunci când uitați de estetică. În schimb, concentrați-vă asupra sănătății. Sănătatea este frumoasă. Astfel, concentrându-te pe întinerire și sănătate, aceste două beneficii ale alimentării ecologice te vor conduce pe drumul de a deveni cea mai frumoasă și vibrantă variantă a ta.

Un raion cu mâncare organică cu un semn în capăt.

Niveluri de energie îmbunătățite

Unul dintre cele mai vizibile și palpabile beneficii ale alimentelor ecologice este capacitatea sa de a-ți amplifica energia. Din momentul în care te trezești dimineața până în momentul în care te culci, metabolismul tău va funcționa într-un ritm ridicat, la fel și nivelul tău de energie. Această creștere a energiei se datorează mai multor factori:

  • Niveluri reduse de toxine
  • Pierdere în greutate sănătoasă din cauza dezintoxicării
  • Creșterea metabolismului
  • Digestie și absorbție mai eficiente; cu cât corpul tău este mai fortifiat cu nutrienţi, cu atât te simți mai sănătos și revitalizat
  • Niveluri hormonale mai echilibrate
  • Tipare de somn mai neîntrerupte și eficiente

Este ușor să fii prins în detaliile precise ale alimentației sănătoase și ecologice. Confuzia continuă referitoare la deslușirea etichetelor  alimentelor poate fi consumatoare de timp si energie. Fă o favoare ție şi sănătății tale și păstrează lucrurile  simple: alimentează-te  cât mai mult organic făcând din asta o prioritate.

Este clar că alimentele ecologice aduc lucruri pozitive pentru corpul tău. Când mănânci aceste alimente pure, fără pesticide, ingerezi ce a lăsat natura pentru tine, fără să fie adăugat gunoiul toxic.

Când faceți cumpărăturile, căutați eticheta ecologică – precum și ingrediente simple și recognoscibile. Rețineți că există multe branduri care își cresc alimentele folosind practici ecologice, dar nu se laudă cu eticheta organică certificată.

Dacă aveți o curiozitate maximă pentru o anumită marcă dar care nu conține eticheta “bio”, puteți obține informații despre metodele de cultivare ale mărcii respective contactându-i direct. Companiile care apreciază practicile ecologice vor fi dornice să vă spună acest lucru. Unele mărci pur și simplu nu caută certificarea ecologică, deoarece este un proces lung și costisitor – nu pentru că nu cresc organic. Practicile fiecărei mărci diferă. Astfel, merită să vă interesați dacă aveți un anumit produs despre care sunteți curios.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc