Beneficiile sucului de cactus și rețete

Pahar cu suc de cacuts pe un platou cu fructe.

Fructele de cactus și tulpina de cactus pot fi utilizate ambele la extragerea sucului. Cactusul conține vitaminele A, C, K, B2 și B6, minerale precum calciu, magneziu, potasiu și mangan și fitochimicale.

Beneficiile sucului de cactus pentru sănătate pot include efecte antioxidante, efecte anti-cancer, proprietăți antiinflamatoare, protecția sistemului digestiv și are chiar potențial ca leac pentru mahmureală.

Cu o istorie gândită de peste 15.000 de ani, plantele de cactus au o reputație bine stabilită de a putea supraviețui chiar și celor mai dure medii, inclusiv deșertul Atacama – cel mai uscat loc de pe Pământ.

Cactușii au tulpini îngroșate pentru a-i ajuta să înmagazineze apa și substanțele nutritive și au înlocuit frunzele cu spini ascuțiți, care le oferă protecție.

Planta de cactus a fost folosită ca sursă de hrană de secole, fructele și tulpinile plantei fiind consumate. În 2007, industria alimentară a cactusului a fost estimată la 150 de milioane de dolari. (sursă)

Cactusul devine din ce în ce mai disponibil și este o sursă de hrană valoroasă în ceea ce privește conținutul său de nutrienți. În acest articol, vom investiga aceste beneficii interesante ale plantelor și sucurilor de cactus pentru sănătate.

Ce găsești într-un cactus?

Ca sursă de hrană, cactusul este foarte scăzut în grăsimi saturate și colesterol și o sursă bună de fibre dietetice, inclusiv pectină.

Conține multe vitamine esențiale, inclusiv vitaminele A, C, K, B2 și B6 și multe minerale, cum ar fi calciu, magneziu, potasiu și mangan, precum și alți compuși vegetali, inclusiv fitochimicale.

Vitamina A încurajează pielea sănătoasă și ajută la producerea de țesut osos sănătos. Este un puternic antioxidant.

Vitamina C este necesară pentru creșterea celulelor și este unul dintre cei mai puternici antioxidanți disponibili pentru noi.

Vitamina K este necesară atât pentru sănătatea oaselor, cât și a sângelui. De fapt, vitamina K este imperativă pentru coagularea sângelui.

Complexul de vitamine B din cactus poate ajuta la cataractă, tulburări ale pielii și anemie. Pot chiar ameliora grețurile de dimineață și pe cele de călătorie.

Calciul este una dintre cele mai cunoscute vitamine pentru oase și dinți sănătoși, ajutând la prevenirea tulburărilor osoase legate de vârstă, cum ar fi osteoporoza.

Magneziul ajută la scăderea tensiunii arteriale, dar este, de asemenea, un element important în scăderea stresului și anxietății.

Potasiul reglează glicemia și reduce crampele musculare.

Vezi și: Cele mai bune șampoane pentru părul alb

Beneficiile sucului de cactus pentru sănătate

Puterea antioxidantă a cactusului

Radicalii liberi sunt substanțe chimice pe care le absorbim în mod natural în viața de zi cu zi. În general, nu ne fac rău decât dacă li se permite să se acumuleze în cantități mari. Preluăm radicali liberi în fiecare zi, de la orice, de la fumul de țigară la razele UV ale soarelui.

Antioxidanții sunt yin-ul pentru yang-ul radicalilor liberi și îi absorb pentru a preveni acumularea care provoacă leziuni oxidative corpului. La fel ca majoritatea lucrurilor din viață, este vorba de echilibru!

Din păcate, mulți occidentali nu mănâncă diete suficient de sănătoase, bogate în antioxidanți, ceea ce înseamnă că balanța se înclină spre radicalii liberi, care determină o sănătate precară și la dezvoltarea anumitor afecțiuni sau boli.

Și aici intervine ajutorul dat de sucurile din fructe, precum cele de cactusul!

Se crede că antioxidanții previn sau limitează deteriorarea vaselor de sânge, reducând riscul unor cancere și chiar prevenind unele boli degenerative.

Într-un studiu ce a comparat proprietățile antioxidante ale cactusului cu binecunoscuta vitamină C antioxidantă, cactusul a funcționat la fel de bine în general. De asemenea, a fost mai eficient decât vitamina C în scăderea oxidării grăsimilor.

Acest lucru poate reduce riscul de ateroscleroză și boli cardiace asociate. (sursă)

Cactusul poate preveni cancerul

Este un fapt că nimeni nu vrea cancer.

Dar, din păcate, cancerul este o boală lacomă care vă poate afecta la orice vârstă și se poate prezenta sub orice formă, de la cancer de sânge (leucemie) la cancer de piele, până la aproape orice vă puteți gândi (serios, cancerul amigdalelor este chiar un risc!)

Din fericire, oamenii de știință dedicați lucrează din greu zi de zi la căutarea unui remediu și, deși mai avem până va exista unul, numeroase studii au scos la iveală mai multe lucruri pe care le putem face pentru a reduce cel puțin riscul de cancer.

În studiile de cercetare despre cactus, s-a demonstrat că acesta reduce semnificativ creșterea celulelor canceroase și suprima creșterea tumorii la subiecții non-umani. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost încă studiat la oameni, iar cercetătorii observă necesitatea unor cercetări suplimentare, dar este cu siguranță un prim pas pozitiv! (sursă)

Vezi și: Cele mai bune corectoare pentru pielea uleioasă

Cactusul protejează genele

Codurile noastre genetice individuale specifice sunt conținute în ADN în fiecare celulă a corpului nostru. Mulți factori pot perturba și schimba codurile noastre ADN, ceea ce poate duce la probleme de sănătate.

S-a dovedit că sucul de cactus protejează ADN-ul și reduce numărul mutațiilor genetice care apar. (sursă)

Cactusul protejează sistemul digestiv

Stilul nostru de viață ocupat, precum și dieta pot avea un impact uriaș asupra sănătății noastre, mai ales dacă trebuie să ne confruntăm cu niveluri ridicate de stres, care pot crește riscul de leziuni gastrice, cum ar fi ulcerele de stomac.

Studiile asupra sucului de cactus au arătat că are un efect protector asupra mucoasei sistemului digestiv – linia frontală de protecție. De asemenea, poate reduce riscul apariției unor probleme, cum ar fi leziunile gastrice, și ar putea ajuta la evitarea intestinului permeabil. (sursă)

Cactusul ajută mahmureala

Majoritatea dintre noi au suferit efectele secundare ale consumului excesiv de alcool, mai ales în timpul sezonului petrecerilor.

Nu numai că mahmureala își pune amprenta asupra sănătății, ci și costă o sumă uriașă de bani din din cauza absenteismului și a performanței slabe la locul de muncă.

Studiile indică faptul că administrarea extractului de cactus înainte de a bea alcool scade semnificativ simptomele post-alcoolice ale uscăciunii gurii, greață și pierderea poftei de mâncare. (sursă)

Precauții de utilizare

Cactusul este sigur de utilizat pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, poate avea ca efect scăderea zahărului din sânge. Deci, dacă aveți diabet și mai ales dacă luați medicamente pentru scăderea zahărului din sânge, cel mai bine este să solicitați sfatul medicului înainte de a include suc de cactus în dieta dumneavoastră.

Nutrienții conținuți în planta cactusului au unele beneficii importante pentru sănătate, atât în ​​ceea ce privește tratarea, cât și prevenirea multor probleme de sănătate.

Cum se utilizează cactusul în ”Juicing”

Fructele și tulpina de cactus pot fi folosite pentru suc. Fructele sunt preparate în același mod ca majoritatea fructelor înainte de a fi stoarse – spălați-le bine sub apă curentă și uscați-le bine înainte de a le tăia la dimensiune pentru storcătorul dvs.

Pentru a pregăti cactusul pentru suc, aveți grijă ca toți spinii să fie îndepărtați. În caz contrar, acest lucru se poate face prin rularea unei lame ascuțite pe suprafața tulpinii de cactus.

Spălați și uscați bine tulpinile, la fel ca pe toate produsele proaspete, și tăiați-le în benzi gata să încapă în storcător.

Tulpinile de cactus conțin un lichid lipicios care este eliberat prin stoarcere și are un gust ușor acru. Sucul de cactus se combină bine cu multe alte ingrediente pentru a face sucuri gustoase și sănătoase.

Vezi și: Cele mai bune probiotice pentru diverticulită

Rețete

Iată câteva dintre rețetele noastre preferate de suc de cactus.

Coco-Cactus Cooler

Acesta este un suc răcoritor delicios plin de antioxidanți, vitamine și putere hidratantă.

 • 2 tulpini mari de cactus
 • 4 portocale
 • 1 lămâie
 • 1 cană apă de cocos
 • Pasați cactusul
 • Adăugați lămâie și portocale.
 • Se amestecă bine cu apa de cocos și se servește peste gheață.

Pina Colcactus

Bazat pe o Pina Colada, dar infinit mai bun pentru sănătatea ta și cu siguranță fără mahmureală!

 • 2 tulpini mari de cactus
 • ½ ananas, tăiat în bucăți
 • 1 lămâie
 • 1 cană apă de cocos
 • Pasați cactusul
 • Adăugați lămâie și ananas.
 • Se amestecă bine cu apa de cocos și se servește peste gheață.

Cactus Mango Fandango

Acest suc face delicios orice început de zi. Este plin de energie, antioxidanți, vitamine și minerale pentru a ajuta la reducerea inflamației și la stimularea sistemului imunitar.

 • 1 cană de cireșe, fără sâmburi
 • 1 cana mango
 • 2 tulpini de cactus medii
 • 1 măr mediu, tăiat în bucăți
 • ½ lămâie, tăiată în bucăți
 • Pasați cireșe și mango
 • Pasați cactus, lămâie și măr
 • Se servește cu gheață și se savurează.

Cactus Berry Detox

Acest suc este plin de ingrediente care vă vor ajuta ficatul să vă curățe corpul. De asemenea, conține o mulțime de ingrediente bogate în antioxidanți, iar ghimbirul este un puternic antibacterian.

 • 2 tulpini de cactus de dimensiuni medii
 • 1 sfeclă mare de sfeclă roșie
 • 1 cană de afine
 • 1 măr mediu, tăiat în bucăți
 • 2 morcovi mari
 • ½ cană de flori de broccoli
 • 1 lămâie, tăiată în bucăți
 • Ghimbir rădăcină, o bucată de 5 cm
 • ½ cană apă de cocos
 • Pasați afine, ghimbir și broccoli
 • Adăugați cactus, lămâie, sfeclă roșie, morcovi și măr
 • Se amestecă bine cu apa de cocos
 • Serviți imediat

Raw Green Power

Dacă sucurile proaspete crude sunt standardul de aur în băuturi, sucurile verzi sunt platină! Sucurile verzi sunt în special pline de numeroase vitamine, minerale și fitochimicale pentru a vă stimula sistemul imunitar, a vă curăța, vindeca și reîmprospăta corpul.

 • 2 tulpini de cactus de dimensiuni medii
 • 1 castravete mare
 • 1 cană de spanac
 • 1 cană de kale
 • 1 cană de flori de broccoli
 • 2 mere medii, tăiate în bucăți
 • 1 lămâie, tăiată în bucăți
 • Ghimbir rădăcină, o bucată de 5 cm
 • Pasați ghimbir și spanac
 • Adăugați kale, broccoli și cactus
 • Adăugați castravete, lămâie și măr
 • Se toarnă și se servește imediat.

Citește și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc