Beneficiile coriandrului și rețete pentru suc de coriandru

Doua pahare cu suc de coriandru.

Cilantro, cunoscut și sub numele de coriandru, este o plantă care se combină bine cu sucurile de citrice. Cilantro conține toate vitaminele noastre esențiale, o multitudine de minerale și o gamă de fitochimicale.

Beneficiile sucului de coriandru pentru sănătate pot include proprietăți antioxidante, reducerea tensiunii arteriale și a zahărului din sânge, eliminarea metalelor grele, calmarea dispoziției, efect antiinflamator, protecție a sistemului nervos și împotriva cancerului de colon și proprietăți antibacteriene.

Originar din sudul Europei, cilantro, cunoscut și sub numele de coriandru, are o istorie bogată și colorată. Menționat în textele antice din sanscrită și egiptene, coriandrul a fost asociat cu nemurirea în China antică și se crede chiar că a crescut în grădinile suspendate din Babilon!

O plantă cu gust puternic, coriandrul provoacă adesea o reacție puternică – oamenii fie o iubesc, fie o urăsc. Este adesea adăugat la salate și creează arome incredibile atunci când este amestecat în preparate din carne.

Coriandrul a fost raportat că are multe beneficii pentru sănătate. În acest articol, ne uităm mai bine la această plantă aromatică delicioasă și examinăm dovezile științifice din spatele afirmațiilor despre sănătate.

Ce este Coriandrul?

Coriandrul este o plantă verde vibrantă, asemănătoare ca aspect cu pătrunjelul cu frunze plate. Produce mici flori albe și semințe rotunde de culoare maro deschis, care sunt, de asemenea, utilizate în gătit.

Coriandrul conține foarte puține calorii, o cantitate mică de fibre dietetice, carbohidrați, proteine ​​și acizi grași omega-6. De asemenea, conține vitamine și minerale și o serie de fitochimicale.

Beneficiile sucului de coriandru pentru sănătate

Vitamina A este esențială pentru dezvoltarea dinților și a țesuturilor osoase sănătoase, precum și a membranelor mucoase, ca cele din sistemul nostru digestiv.

Vitamina C este esențială pentru o creștere sănătoasă a celulelor și ajută la vindecarea rănilor, promovând în același timp dinții și gingiile sănătoase.

Vitamina K este esențială pentru coagularea sângelui și importanța acesteia este adesea neglijată. Majoritatea țărilor occidentale dau acum vitamina K sugarilor pentru a se asigura că primesc acest micronutrient important în dieta lor.

Folatul sau acidul folic este adesea cunoscut sub numele de vitamina prenatală datorită capacității sale de a preveni defectele congenitale și de a promova creșterea și dezvoltarea sănătoasă a celulelor – necesare pentru bebelușii nenăscuți.

Mineralele din coriandru au diferite funcții în organism:

 • Colina este un compus organic asemănător vitaminei, esențial pentru o gamă largă de funcții metabolice. Colina este unul dintre acele minerale de care probabil nu ați auzit niciodată, dar este foarte important pentru sănătatea generală.
 • Fierul este esențial pentru sângele nostru. Avem nevoie de fier pentru celulele sanguine sănătoase pentru a preveni anemia cu deficit de fier.
 • Magneziul este un mineral important care vă poate ajuta să reduceți riscul de boli de inimă – una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial.
 • Potasiul ajută la reducerea crampelor musculare și a simptomelor artritice.
 • Sodiul este adesea considerat a fi ceva de evitat și suntem întotdeauna sfătuiți să ne reducem aportul de sare. Dar, de fapt, sodiul este extrem de important pentru sănătate și nu putem trăi fără sodiu.

Există mai multe studii de cercetare despre coriandru care au investigat multe dintre afirmațiile despre sănătate și există dovezi impresionante că este eficient în multe moduri diferite.

Vezi și: Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

Coriandrul are putere antioxidantă

Antioxidanții absorb substanțele chimice dăunătoare numite radicali liberi în organism, contribuind la prevenirea deteriorării celulelor.

Mulți dintre compușii din plante din coriandru au efecte antioxidante, dar s-a dovedit că una dintre substanțele fitochimice, în special quercetina, este un antioxidant deosebit de eficient. (sursă)

Reduce tensiunea arterială și riscul de boli de inimă

American Heart Association (AHA) afirmă că o dietă bogată în potasiu este importantă în controlul tensiunii arteriale, deoarece reduce efectele negative ale sodiului. (sursă)

Coriandrul nu numai că este o sursă de potasiu, dar s-a demonstrat că scade cantitatea de colesterol rău (LDL), ceea ce ajută și la reducerea tensiunii arteriale și a riscului de ateroscleroză. (sursă)

Studiile indică, de asemenea, că antioxidanții din coriandru vizează tipurile de radicali liberi asociați în mod specific cu bolile de inimă. (sursă)

Cilantro poate scădea nivelul zahărului din sânge

Menținerea zahărului din sânge la niveluri normale este importantă pentru toată lumea. (sursă)

Unele studii au arătat rezultate excelente în subiecți non-umani atunci când se utilizează coriandru pentru a reduce nivelul zahărului din sânge. Experții susțin utilizarea culinară a coriandrului pentru acest beneficiu pentru sănătate. (sursă)

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Eliminați metalele grele cu coriandru

În timp ce muzica heavy metal ar putea fi bună pentru dvs., acumularea de metale grele în corp nu este cu siguranță bună pentru sănătate.

Aluminiu, arsenic, cadmiu, plumb și mercur se găsesc în cantități mici în sol și în diverse alimente. Se pot acumula în organism, provocând afecțiuni neurologice, dezechilibre hormonale, infertilitate și boli de inimă.

Studiile pe coriandru indică nu numai că poate proteja organismul de efectele metalelor grele; de asemenea, accelerează îndepărtarea lor din corp. (sursă)

Cilantro este Valium natural

Da, ai citit bine. Coriandrul poate ajuta la reducerea stresului și anxietății și poate îmbunătăți somnul.

În studiile clinice ce au comparat efectele coriandrului cu cele ale medicamentelor eliberate pe bază de rețetă, diazepam – cunoscut în mod obișnuit sub numele de valium – coriandrul a fost la fel de eficient ca valiumul la scăderea simptomelor de anxietate.

În plus, coriandru vine fără efectele secundare ale diazepamului, cum ar fi gândirea neclară și probleme cu memoria, halucinații, agresivitate și slăbiciune musculară. (sursă)

Coriandrul are efecte antiinflamatorii

Cilantro, alături de piper negru, ghimbir, usturoi și scorțișoară, a fost dovedit în studiile de cercetare că vizează căile inflamatorii din corp și reduce semnificativ inflamația. (sursă)

Protecția sistemului nervos

Sistemul nervos controlează toate funcțiile corpului. Cercetările arată coriandrul ca având un efect protector semnificativ asupra sistemului nervos. Oamenii de știință consideră că acest efect protector provine din combinația puternicelor efecte antiinflamatoare și antioxidante ale plantei. (sursă)

Vezi și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

Coriandrul protejează împotriva cancerului de colon

În 2014, Institutul Național al Cancerului a estimat că peste 1,3 milioane de persoane din SUA trăiau cu cancer de colon.

Într-un studiu de cercetare, coriandrul a avut efecte protectoare împotriva cancerului de colon și acest lucru se datorează cel mai probabil capacității coriandrului de a reduce nivelul colesterolului și de a grăbi eliminarea deșeurilor toxice din organism. (sursă)

Un antibacterian natural

Cilantro s-a dovedit că reduce cantitatea de daune celulare cauzate de bacterii precum E. coli și Bacillus subtilis și inhibă creșterea multor tipuri de bacterii care pot provoca boli grave. (sursă)

Acest lucru poate avea multe beneficii pentru sănătate. Coriandrul poate ajuta la menținerea sănătății tractului urinar, reducând riscul de infecții urinare dureroase și jenante. Poate proteja sistemul digestiv de bacteriile inutile și reduce problemele precum arsurile la stomac, balonarea și crampele stomacale.

Efectele antibacteriene ale coriandrului, combinate cu capacitatea sa de a îndepărta eficient toxinele, ne pot proteja și de otrăvirea alimentară cauzată de bacterii precum salmonella și holera. Studiile au arătat că planta este deosebit de eficientă împotriva listeriei. (sursă)

Cilantro este, de asemenea, considerat că ajută la reglarea hormonilor și ajută la promovarea unui ciclu menstrual sănătos. De asemenea, conține antihistaminice naturale și calmează iritațiile pielii, inclusiv arsurile solare.

Precauții la utilizarea coriandrului

Există multe motive pentru care coriandrul este benefic pentru sănătatea ta și aproape niciun motiv pentru a nu-l include în dietă.

Datorită efectului asupra zahărului din sânge și a tensiunii arteriale, oricine ia medicamente pentru scăderea glicemiei sau a tensiunii arteriale ar trebui să solicite sfatul medicului înainte de a adăuga cantități mari de coriandru la dieta lor.

Sucul cu coriandru

Cilantro are un miros și o aromă înțepătoare, aproape asemănătoare citricelor. Se combină foarte bine cu lămâia și se amestecă la fel de bine cu sucurile pe bază de fructe și legume.

Pentru a face suc de coriandru, tăiați rădăcinile și aruncați-le. La fel ca în cazul tuturor fructelor, legumelor și ierburilor pentru stoarcere, spălați bine coriandru sub apă curentă, asigurându-vă că toate frunzele și tulpina sunt curate. Tăiați tulpinile în jumătate și asigurați-vă că folosiți frunzele și tulpinile din sucul dvs. pentru o aromă maximă.

La fel ca în cazul tuturor ierburilor, coriandrul nu se pasează bine într-un storcător centrifugal. Nu extrage mult din suc și provoacă o pierdere rapidă de nutrienți din cauza oxidării. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați un storcător cu masticare.

Vezi și: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb 

Rețete

Am inclus câteva dintre rețetele noastre preferate de coriandru pentru a le încerca.

Detox de coriandru

Acest suc dulce și răcoritor face excelent orice început de zi. Conține niveluri ridicate de antioxidanți, are efecte antiinflamatorii, precum și detoxifiere și curățare a corpului.

 • 2 portocale
 • 6 frunze de Swiss chard (mangold)
 • 1 cană de coriandru
 • 1 castravete mediu
 • 3 bețe de țelină apio
 • 1 lămâie
 • Ghimbir rădăcină bucată de 5 cm
 • Pasati coriandrul, Swiss chard și ghimbirul
 • Adăugați țelina și castraveții
 • Adăugați lămâie și portocale
 • Serviți imediat

Cilantro tropical

Aroma sau coriandru funcționează foarte bine cu fructele tropicale și citrice pentru a crea acest suc delicios. Acesta este un suc minunat pentru a începe ziua.

 • 1 cană de coriandru
 • 1 cană de ananas
 • 1 cana mango
 • 1 portocală, tăiată în bucăți
 • 1 lămâie, tăiată în bucăți
 • 1 cană apă de cocos
 • Pasați coriandrul
 • Adăugați ananas și mango
 • Adăugați portocale și lămâie
 • Se amestecă apa de cocos
 • Adăugați gheață, serviți imediat și bucurați-vă!

Cilantro Citrus Zing

Combinația clasică de lămâie și coriandru cu plusul suplimentar de vitamine, minerale și antioxidanți.

 • 1 cană de coriandru
 • 1 portocală, tăiată în bucăți
 • 1 lămâie, tăiată în bucăți
 • 1 măr, tăiat în bucăți
 • Pasați coriandru
 • Adăugați portocale și lămâie
 • Adăugați mărul
 • Se servește peste gheață, dacă se dorește

Salată de Coriandru

Acest suc este o salată într-un pahar. Este plin până la refuz de antioxidanți și substanțe nutritive pentru a curăța și detoxifica, purificându-vă corpul în interior și în exterior.

 • 1 cană de coriandru
 • 1 cană de spanac
 • 2 roșii medii
 • 2 bețe de țelină
 • 1 salată romaine sau salată mică
 • 1 castravete mediu
 • 1 lămâie
 • Pasați coriandru, spanac și salată verde
 • Adăugați roșii
 • Adăugați lămâie, țelină și castravete
 • Dacă vă simțiți aventuros, adăugați un strop de Tabasco!

Cilantro Punch

Numit în mod adecvat pentru capacitatea sa de a ”împacheta un pumn puternic” de efecte antioxidante, antiinflamatorii, antibacteriene și anti-cancer, singurul lucru pe care acest suc nu îl va elimina este sistemul imunitar!

 • 1 cană de coriandru
 • 1 cană de spanac
 • 1 sfeclă roșie medie
 • 2 morcovi medii, tăiați în bucăți
 • Ghimbir rădăcină bucată de 5 cm
 • 1 lămâie, tăiată în bucăți
 • 1 măr, tăiat în bucăți
 • Pasați coriandru, spanac și ghimbir
 • Adăugați sfeclă roșie, lămâie, morcovi și măr
 • Serviți imediat, peste gheață, dacă preferați.

Citește și: Cele mai bune multivitamine pentru persoanele vegane și vegetariene

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc