8 Beneficii de sănătate ale untului de arahide

Castron cu unt de arahide in prim plan.

În copilărie, un sandwich cu unt de arahide și jeleu era probabil una dintre gustările preferate și niciodată nu părea că mâncați suficiente. Acum că ați crescut vă faceți griji pentru sănătatea dumneavoastră, analizându-vă dieta ca la microscop. Ajungeți la untul de arahide și vă gândiți ce să faceți, să scăpați de această veche plăcere, sau poate totuși să fie benefic dietei voastre?

Beneficiile de sănătate ale untului de arahide nu pot fi respinse. Acest favorit din bucătărie are câteva puncte forte, deci nu trebuie să scăpați de el. Continuați să citiți…

Beneficiile de sănătate ale untului de arahide

Sursă de proteine

2 linguri de unt de arahide sunt ce ar trebui să consumați dacă doriți să consumați acest aliment într-un mod sănătos. Aceste 2 linguri conțin 7 grame de proteine, de aceea untul de arahide întins pe pâinea prăjită este un mic dejun atât de bun, sau o gustare între mese, după plăcerea dumneavoastră.

Fiind un aliment bogat în proteine, după consumarea untului de arahide senzația de stomac plin va dura mai mult timp. De asemenea, proteinele sunt bune pentru depunerea și repararea masei musculare, fiind lucruri esențiale în cazul în care vă antrenați des.

Bun pentru inimă

O persoană ca mine, sau ca dumneavoastră, care iubește untul de arahide, a întrebat Școala de Medicină Harvard dacă beneficiile de sănătate a untului de arahide ajung și în zona sănătății cardiace.

În ciuda îndoielilor, răspunsul a fost da! Untul de arahide are o doză de grăsimi saturate, dar, ca și uleiul de măsline, are și un procent ridicat de grăsimi nesaturate, calificându-l în gama de alimente sănătoase.

Atunci când este consumat în doze moderate, ingerarea unui unt de arahide de calitate superioară poate chiar să vă îmbunătățească sănătate cardiacă, în special în comparație cu persoanele ce mănâncă nuci rar, sau chiar deloc.

Mai mult potasiu

Multe dintre dietele din zilele noastre au cel mai probabil un conținut mult prea crescut de sodiu, despre care probabil că deja știți că poate să vă afecteze negativ sistemul cardiovascular.

Untul de  arahide este o excelentă sursă de potasiu, iar potasiul poate lupta împotriva primejdiilor provocate de sodiu.

Grăsimi benefice

Una dintre cele mai mari griji a consumatorilor de unt de arahide este cantitatea de grăsimi. Cu toate acestea, după cum am menționat mai sus, untul de arahide conține mai multe grăsimi nesaturate decât grăsimi saturate. Asta atestă faptul că este, de fapt, o sursă de grăsimi benefice.

Un cop sănătos are nevoie de o rezervă de grăsimi sănătoase, și, precum uleiul de măsline și avocado, untul de arahide conține grăsimi benefice.

Crește nivelul de energie

După cum am explicat mai sus, untul de arahide conține un nivel crescut de grăsimi sănătoase și proteine. Asta înseamnă că el conține și destule calorii ce vă vor oferi mai multă energie pentru a vă face activitățile zilnice.

Este perfect pentru micul dejun deoarece vă dă un plus de energie de la începutul zilei.

Bogat în fibre

2 linguri de unt de arahide nu conțin numai proteine, dar vă oferă și 2 grame de fibre. Consumul adecvat de fibre este important pentru funcționarea sănătoasă a corpului. Desigur, puteți obține mai multe fibre din alte alimente, dar untul de arahide poate suplimenta doza.

Ajută la scăderea în greutate

Da, sună nefiresc, însă nu este așa. Cu toate că are un conținut de grăsimi și sodiu, deja am ajuns la concluzia că untul de arahide este benefic sănătății dumneavoastră. Din cauza nivelului de proteine și fibre, atunci când îl consumași vei simți mai repede și pentru mai mult timp senzația de stomac plin.

Asta înseamnă că, cel mai probabil, nu veți mai simți nevoia să umpleți golul cu alimente nesănătoase sau cu gustări nesănătoase. Asta înseamnă că veți pierde în greutate, și, voila, pierderea în greutate simplificată.

Plin de nutrienți

Proteine, fibre, grăsimi benefice, potasiu și acum adăugăm și antioxidanți și magneziu la această listă. Lista de părți bune a untului de arahide poate continua. O porție de unt de arahide vă va oferi cel puțin 3 mg de antioxidanți, prin vitamina E.

Mai mult, veți obține și magneziu (aproximativ 49g), acesta fiind excelent pentru oase și pentru depunerea și refacerea musculaturii, și o doză mică, dar importantă, de vitamina B6 (0.17mg) ce va ajuta la creșterea sistemului imunitar.

Puteți găsi și o mică doză de zinc în untul de arahide, aceasta ajutând și ea sistemul imunitar.

Mai jos se află un videoclip interesant despre beneficiile untului de arahide

https://youtu.be/dtOUDGgcRS4

Cum să alegeți untul de arahide potrivit

Desigur, nu toate tipurile de unt de arahide sunt făcute în același mod, trebuie să aveți grijă ce cumpărați. Nu verificați numai procentul de grăsimi.

Acesta este similar aproape peste tot și nu este cel mai bun indicative al calității untului de arahide. Vă vom oferi câteva sfaturi utile ce vă vor ajuta să luați o decizie sănătoasă pentru dumneavoastră.

  • Untul de arahide 100% natural este o bună opțiune pentru cei ce doresc să minimizeze consumul de grăsimi saturate. Untul din arahide natural este făcut în mare parte din arahide, în timp ce alte variante ( ce nu sunt 100% natural) pot conține și alte ingredient artificial pentru a îmbunătăți gustul.
  • Conținutul de zaharuri al untului de arahide ar trebui să fie un factor decisiv. Tipurile de unt de arahide comercial pot conține până la 250 mg de zahăr (per lingură), mai mult zahăr decât variantele naturale. Zahărul contribuie foarte mult la aromă, deci, dacă folosiți untul de arahide la gătit, puteți alege o variantă cu puțin mai mult zahăr.
  • Verificați conținutul de sodiu din untul de arahide din lista de ingredient de pe spatele borcanului. Variantele natural au, în general, un conținut scăzut de sodiu. Excesul de sodiu poate masca aroma nucii.

Untul de arahide natural reprezintă o opțiune mai bună. Cu toate acestea, dacă nu puteți găsi o variantă de unt de arahide organic, sau este mult prea scump, nu trebuie să vă faceți griji.

Dacă mâncați numai 2 linguri de unt de arahide pe zi, chiar și variantele comerciale cu puțin mai multă sare și puțin mai mult zahăr vor fi în regulă.

Dacă doriți ceva și mai sănătos, încercați untul de arahide cremos ce are în conținut și praf de semințe de in, pentru că are acizi grași omega- 3, ce sunt foarte sănătoși.

Citește și: Cele mai bune pudre proteice pentru persoanele ce suferă de diabet

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc