7 Efecte negative ale cafelei și băutura sănătoasă cu care ar fi bine să o înlocuiți

Boabe de cafea dintr-o ceașcă răsturnată văzute de aproape.

Cafeaua este drogul favorit al întregii lumi cu sute de milioane de oameni ce își încep ziua cu un impuls oferit de cofeină. Unii oameni pur și simplu se bucură de cafea și, aparent, nu au nici o problemă de sănătate din cauza ei. Cu toate acestea, există câteva posibile efecte negative ale cafelei, ce apar în mod particular în perioada în care devine o dependență atât de puternică încât nu puteți trece de o zi fără ea.

În doze mici, o cană de cafea ocazională poate avea beneficiile ei. Dacă este proaspătă, de calitate superioară și ideal este să fie organică (cafeaua obișnuită este una dintre cele mai pline de pesticide recolte din lume) multe studii au arătat că poate îmbunătăți vigilența, reduce riscul de developare a bolii Parkinson, a calculilor biliari, a pietrelor la rinichi și a cirozei în cazul persoanelor ce beau mult alcool.

În schimb, pe termen lung a fost asociată cu un risc mai crescut de colesterol ridicat, afecțiuni cardiovasculare și osteoporoză.

Cafeaua măcinată de calitate este o bună sursă de antioxidanți precum acidul clorogenic ce ajută la scăderea în greutate și extractul de cafea verde, ce are în mod particular un conținut crescut de antioxidanți, este noul supliment popular când vine vorba de reducerea țesutului adipos.

Majoritatea persoanelor iau însă mult mai mult decât o cană ocazională de cafea, și cafea instant, sau, și mai rău, acel lichid noroios ce vine din aparatele de cafea de la birou, ce este foarte departe de un produs de calitate.

În următorul videoclip veți primi răspunsul la întrebarea: Este cafeaua nocivă pentru dumneavoastră?

De fapt, în afară de câteva beneficii pe termen lung, pentru majoritatea oamenilor consumul excesiv de cafea poate avea un efect negative asupra stării generale de sănătate, în mod particular asupra sistemului digestive și a nivelului de stres.

7 Efecte adverse ale cafelei

Cafeaua și acidul hidrocloric

Dacă beți cafea pe stomacul gol la prima oră a dimineții, stimulați producerea de acid hidrocloric. Aceasta poate fi o problem, deoarece HCI ar trebui să se producă numai pentru digerarea alimentelor. Dacă în corpul dumneavoastră se produce HCI în mod regulat, ca răspuns la fiecare cană de cafea, există posibilitatea să nu mai producă destul în momentul în care trebuie să digere alimentele după o masă copioasă.

Digerarea proteinelor este afectată în mod particular de lipsa acidului hidrocloric în stomac, iar alimentele pe bază de proteine pot trece direct în intestine fără a fi descompuse corespunzător. Proteinele nedigerate sunt asociate cu mai multe afecțiuni, precum balonarea, gazele și mitoza cu corpi de incluzie, poate duce la diverticulită și chiar și la cancerul de colon.

De fapt, efectul de domino al nedigerării corespunzătoare din cauza nivelului scăzut de acid hidrocloric în stomac poate fi implicat într-o duzină de alte afecțiuni medicale. Unii experți merg atât de departe încât susțin că toate bolile încep de la intestine. Luând aceste fapte în considerare, puteți vedea de ce este atât de important să evitați orice poate interfera cu funcționarea corectă a intestinului.

Ceașcă de cafea printre boabe de cafea.

Ulcer, mitoza cu corpi de incluzie și aciditatea

Mulți dintre compușii existenți în cafea, precum cafeina sau varietatea de acizi ce se găsește în boabele de cafea vă pot irita stomacul și pereții intestinului subțire. Este o problem cunoscută pentru persoanele ce suferă de ulcer, mitoză cu corpi de incluzie și boala Crohn, iar doctorii sfătuiesc în general pacienții ce suferă de aceste condiții să evite complet cafeaua.

Întrebarea este, consumul de cafea excesiv poate contribui la aceste afecțiuni din start?

Se consider că ulcerul este cauzat de bacteria Helicobacter pyloris. Cu toate acestea, efectul acid al cafelei asupra stomacului poate contribui la provocarea unei sensibilizări a peretelui stomacal pentru ca Helicobacterul pyloris să se poată instala.

Prin consumarea cafelei, intestinal subțire este de asemenea iritat, putând duce la spasme abdominal, crampe și probleme la eliminare, alternând adesea între constipație și diaree. Această condiție este cunoscută sub numele de sindromul intestinului iritabil și din ce în ce mai multe persoane au fost diagnosticate cu această afecțiune în ultimi ani.

Problemele cu pirozis (arsuri retrosternale/arsuri la stomac)

Refluxul gastro-esofagian și pirozisul pot fi cauzate de cafea, deoarece aceasta relaxează sfincterul esofagian interior. Acest mușchi de dimensiuni mici ar trebui să rămână bine închis după ce ați mâncat, pentru a preveni alimentele din stomac să vină înapoi pe esofag, provocând arsuri pe peretele delicat al acestuia prin acidul hidrocloric

Cafeina este cunoscută pentru relaxarea sfincterului esofagului intern, deci Coca Cola și băuturile energizante pot, de asemenea, să contribuie la pirozis, dar cafeaua este problematic în mod particular.

Chiar și cafeaua decafenizată cauzează în mod regulat problem cu pirozisul pentru anumite persoane, iar cercetătorii consideră că alți compuși ai cafelei pot contribui la problemele cu refluxul gastro-esofagian.

Cafeaua ca laxativ

Consumul de cafea poate stimuli peristalisul intestinal, acesta fiind procesul din tractul digestive ce provoacă mersul la toaletă. Unii oameni folosesc în mod conștient cafeaua drept laxative, dar există o mică problemă în acest caz.

Stimulând peristalisul intestinal, cafeaua pare să promoveze și creșterea nivelului de eliminări gastrice, conform cărora conținutul stomacului este pasat repede către intestinal subțire, adesea înainte ca alimentele să fie digerate și descompuse corespunzător.

În această stare de digerare parțială, este mult mai complicat să fie absorbiți nutrienții din alimente. De asemenea, cresc șansele de iritații și inflamații la nivelul tractului gastrointestinal.

Din nou, cafeaua decafeinizată s-a dovedit a avea efect laxative și proprietăți de golire a sistemului gastric, deci se pare că nu este cafeina singurul motiv.

Absorbția mineralelor, Rinichii dumneavoastră și cafeaua

Băutorii înrăiți de cafea au o dificultate când vine vorba de obținerea mineralelor esențiale în dieta lor, chiar dacă mănâncă alimente bogate în minerale și iau suplimente. Asta din cauza modului în care cafeaua afectează absorbția de fier în stomac și în mod particular, abilitatea rinichiului de a reține calciu, zinc, magneziu și alte minerale importante.

Toate aceste minerale sunt vitale pentru o sănătate optimă, din punctual de vedere al digestiei, orice interferență cu absorbția de magneziu este o problem din moment ce acesta este necesar pentru a menține o regularitate a colonului, și multe persoane deja au o deficiență de magneziu.

Dacă vă faceți griji că nu aveți destul magneziu în corp ( și aparent 70% din populația SUA se află într-o poziție similar, chiar dacă știu sau nu asta) atunci uleiul transdermal de magneziu poate fi mai eficient decât ingerarea mineralei pe cale orală, ce are în general o rată slabă de absorbție.

Ceașcă cu cafea văzută de sus.

Acrilamida în cafea

Acrilamida este o substanță cu potențial cancerigen (ce cauzează cancer) ce se formează în boabele de cafea atunci când acestea sunt prăjite la temperaturi înalte. Cu cât mai prăjite sunt boabele, cu atât este mai posibil ca și nivelul de acrilamide să crească. De fapt, cafeaua s-a dovedit a fi cea mai mare sursă din America de această chimicală în dieta uzuală a oamenilor.

Cafeaua, stresul și tensiunea

Consumarea unei doze mari de cafea va promova eliberarea hormonului de stres sau cortizolului, ephinefrinei și norephineprinei. Aceste chimicale cresc ritmul cardiac, tensiunea arterial și nivelul de tensiune, dându-vă o stare de iritație.

Adesea se consideră necesitatea cafelei pentru a câștiga energie. Dar pentru mulți s-a ajuns mai departe de nevoia de energie, până într-un punct de tensiune constantă ce face relaxarea foarte dificilă. Poate că vă împinge să treceți de acele hârtii pe care trebuie să le rezolvați, dar pe termen lung acest stres constant vă atacă sănătatea în mod semnificativ.

Pornirea hormonilor de stres în timp ce mâncați, printr-o cană de cafea, ca interfera și cu procesul de digestive. Atunci când aveți o stare de iritație, corpul dumneavoastră își va păstra resursele pentru o posibilă amenințare, iar digestia va avea de suferit.

Într-un final, cofeina din cafea este cunoscută pentru interferențele pe care le are asupra metabolismului GABA. Acidul gamma-aminobutyriceste un neurotransmițător implicat în regularea stării psihice și a nivelului de stres. Ar trebui să aibă un efect calmant și asupra tractului gastrointestinal.

Starea dumneavoastră psihică și sistemul digestive sunt, în mod surprinzător, legate între ele. Din păcate, prin consumul de cafea excesiv, nivelul crescut de cafeină din ea poate afecta în mod negative ambele părți.

Concluzii

Multe persoane sunt foarte protective când vine vorba de consumul cafele și cel mai probabil nu le va plăcea să audă de aceste problem medicale asociate cu ea. Dar dacă ați citit până acum, poate considerați că ar putea fi benefic să reduceți puțin doza de cafea, sau chiar să înlocuiți complet această băutură.

Dacă experimentați problem digestive precum cele menționate mai sus, sau pur și simplu simțiți că stare ape care v-o dă cafeaua este una de iritație, însă nu știți cum să renunțați la ea, în continuare vă vom oferi un plan de înlocuire a efectelor adverse negative ale cafelei c un nou tip de băutură ce are un gust similar dar este, de fapt, sănătoasă, precum și o metodă simplă de reducere a cafeinei și problemele cu sevrajul ce apar atunci când faceți schimbarea.

Dacă plănuiți să beți în continuare cafea, încercați câteva dintre aceste ponturi pentru a o face mai sănătoasă.

Credeți că beți puțin cam multă cafea, dar asta face parte din rutina dumneavoastră zilnică și vă este greu să vă opriți? Ați mai încercat până acum să renunțați la cafea, chit că ați reușit sau nu? M-ar interesa foarte mult să aud gândurile dumneavoastră despre cum v-a afectat cafeaua în mod personal și despre experiențele dumneavoastră de atunci când ați încercat să renunțați la ea.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc