3 pași pentru înlocuirea cafelei și cum să elimini în mod eficient dependența de cofeină

Farfurie si ceasca cu cafea vazute de sus.

Nu se poate nega popularitatea cafelei, cu peste 180 de milioane de băutori obișnuiți doar în  SUA și un Starbucks în fiecare colț de stradă. Acestea fiind spuse, mulți oameni constată cum consumul de cafea le afectează în mod negativ sistemul digestiv și le face dificilă relaxarea. Deci, ce faceți dacă doriți să înlocuiți cafeaua, dar vă este greu să faceți față efectelor secundare ale lipsei cofeinei?

Această pagină arată un plan în 3 pași pentru a înlocui cafeaua cu o alternativă similară, dar mult mai sănătoasă. De asemenea, vă spunem un mod simplu de a minimiza simptomele renunțării la cafea, cum ar fi binecunoscutele dureri de cap.

Pasul 1 – Înțelegere și motivație

Este important să înțelegem că definiția cafelei se potrivește cu cea a unui drog. Faptul că este un drog legal nu contează cu adevărat dacă descoperiți că are efecte negative asupra dvs.

Dacă alegeți să nu mai beți cafea pentru o vreme, dar nu puteți menține acest obiectiv mai mult de o zi sau două fără a vă întoarce la ea, atunci va trebui să recunoașteți că probabil aveți o dependență asupra căreia trebuie să obțineți controlul din nou.

Este posibil să faceți față acestei dependențe cu câteva modificări simple, urmând următorii doi pași, dar înțelegerea stadiului de la care plecați este un prim pas important.

Puteți alege, după ce ați evitat cafeaua timp de două săptămâni, să o beți din nou ocazional, fără a experimenta probleme digestive și oboseala suprarenală asociate consumului zilnic intens. Dar, până când nu v-ați dovedit că puteți sta două săptămâni fără să beți cafea, este corect să spuneți că sunteți încă dependent.

Sfârșitul de săptămână poate fi deosebit de bun, deoarece aveți la dispoziție două zile pentru a vă relaxa fără distragerile de la locul de muncă. Acestea fiind spuse, este totuși un moment la fel de bun ca oricare altul să începeți de îndată ce sosește înlocuitorul cafelei și suportul necesar bunei funcționări a glandelor suprarenale și mai ales sunteți motivați să faceți o nouă alegere.

Vezi și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Pasul 2 – Minimizați simptomele lipsei cofeinei

Cofeina este o substanță care dă dependență, pe care mulți o asociază cu o energie crescută. De-a lungul timpului, mulți dintre noi beau din ce în ce mai multă cafea și, la un moment dat, efectul cofeinei este de a furniza mai degrabă tensiune și anxietate decât simpla energie crescută.

Efectele de energie/anxietate ale cofeinei se datorează impactului pe care îl are asupra glandelor suprarenale. Suprarenalele sunt organe mici de formă triunghiulară care stau deasupra rinichilor și secretă mulți hormoni importanți, inclusiv cortizol și adrenalină. Consumul abundent de cafea poate epuiza aceste glande și pe acestea trebuie să le susțineți pentru a minimiza simptomele de sevraj la cofeină.

Ashwagandha este o plantă adaptogenă (ceea ce înseamnă că poate ajuta organismul să combată cu succes stresul) este deosebit de bună pentru a oferi suport suprarenalian și a ajuta la însănătoșirea glandelor.

Ashwagandha este uneori numit ginseng indian și este un tratament popular pe bază de plante în medicina ayurvedică. Ajută la echilibrarea proceselor fiziologice ale corpului, inclusiv a funcției glandei suprarenale și se crede că îmbunătățește atât bunăstarea fizică, cât și cea mentală. De asemenea, are o mică reputație de afrodisiac, dar poate că aceasta este mai bine de tratat într-un alt articol.

Un medic ayurvedic ar trebui consultat pentru utilizarea pe termen lung a acestei plante puternice. Probabil este cel mai bine folosit ca supliment ocazional în perioadele de stres, pentru care se justifică înlocuirea cafelei, dacă ați fost un băutor înrăit.

Tincturile de Ashwagandha de acest gen tind să fie atât mai puternice, cât și cu acțiune mai rapidă decât capsulele. Sunt bune pentru a preveni durerile de cap date de lipsa a cofeinei, lentoarea creierului și letargia generală care pot fi resimțite în primele două zile de întrerupere a cofeinei.

Dacă o utilizați în acest scop, este important să luați cea mai mare doză recomandată de dimineață. Momentul ideal este după un pahar mare de apă (poate cu suc proaspăt de lămâie pentru efectele sale detoxifiante) și înainte de duș sau de micul dejun și cu siguranță înainte de momentul în care erați obișnuit să beți o ceașcă de cafea.

Luată devreme, această plantă adaptogenă poate furniza propria sa energie stabilă și poate ajuta la contracararea simptomelor de sevraj la cofeină.

Rețineți însă că nu este recomandat dacă aveți deja o durere de cap cauzată de lipsa cofeinei. În acel moment, mai multă apă, suc proaspăt făcut sau un smoothie bogat în antioxidanți ar fi mai benefice.

Când începeți să înlocuiți cafeaua, este bine să folosiți întreaga sticlă într-un ciclu continuu dimineața devreme. O sticluță cu tinctură de 120 ml ar trebui să vă ajungă aproximativ două săptămâni. În timp ce simptomele sevrajului la cofeină se diminuează probabil în decurs de o zi sau două, glandele suprarenale cu îndelungă suferință ar putea beneficia de pe urma acestei plante pentru un suport suplimentar.

Vezi și: Care este cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Pasul 3 – Înlocuirea cafelei

În timp ce cofeina este o mare parte a motivului pentru care cafeaua este atât de captivantă, ritualul de a o consuma este, de asemenea, un factor semnificativ. Zilele astea îmi plac ceaiul de mentă și ghimbir și multe alte amestecuri diferite de plante, dar când am renunțat la cafea am căutat o alternativă cu un gust similar.

Băuturile înlocuitoare de cafea există de ceva vreme, dar, conform recenziilor, multe dintre acestea nu au fost cu adevărat satisfăcătoare pentru majoritatea oamenilor. O nouă alternativă de cafea numită Teeccino a fost recent produsă cu un gust mult mai asemănător cu cafeaua obișnuită. Este fabricat din roșcove, rădăcină de cicoare, orz, curmale, smochine și păpădie cu arome precum moca, prăjit și multe altele.

Foarte important, Teeccino este mai degrabă alcalină decât acidă precum cafeaua și, cu prebiotice naturale, există motive să credem că va fi benefică pentru sistemul digestiv, mai degrabă decât dăunător.

Majoritatea ingredientelor sunt organice, astfel încât să evitați problemele cu pesticidele legate de cafea, iar recenziile pentru Teeccino sunt copleșitor de pozitive. În timp ce unii consumatori ocazionali de cafea o pot schimba cu bucurie într-o clipită, cel mai simplu mod de a înlocui cafeaua cu Teeccino este cu o metodă de reducere pas cu pas în câteva zile. Iată cum să o faceți:

Achiziționați o pungă de Teeccino cu o aromă la alegere. Este foarte asemănătoare cu cafeaua măcinată și o preparați în același mod.

Pentru prima zi vă puteți prepara cafeaua, dar adăugați doar două treimi decât în mod normal. Adăugați Teeccino pentru treimea rămasă. Această primă zi vă ajută să vă obișnuiți cu gustul ușor mai dulce.

Pentru a doua zi, consumați în jur jumătate de cafea și jumătate Teeccino. Asigurați-vă că ați luat prima dată tinctura de Ashwagandha.

În a treia zi, folosiți doar o treime de cafea și două treimi de Teeccino. Gustul său va fi mai predominant acum și este benefic să savurezi cu adevărat aroma și mirosul extraordinar al acesteia pentru a ajuta la asocierea lor cu noul tău ritual.

Până în a patra zi, toți foștii consumatori de cafea, cu excepția celor mai înrăiți, ar trebui să încerce să consume doar o „cafea” Teeccino. Dacă ați luat Ashwagandha primul lucru dimineața, atunci simptomele de sevraj al cofeinei ar trebui să se diminueze și va fi mai ușor să începeți să petreceți ziua fără cofeină.

Teeccino este suficient de similar cu cafeaua obișnuită încât aceasta este într-adevăr doar o ajustare minoră în comparație cu toate beneficiile pentru sănătate ale renunțării la cafea și la cofeina sa. Oricine întâmpină dificultăți în renunțarea la cafeaua cu cofeină în patru zile după acest plan, ar putea încerca încă una sau două zile cu o cantitate mică de cafea obișnuită. În mod ideal, doriți să lăsați să treacă cel puțin o săptămână după ce ați consumat ultima cafea cu cofeină, pentru a vă asigura că ați depășit dependența de cofeină.

Odată ce ați făcut-o, puteți decide să o consumați din nou ocazional, fără efecte negative. Sau s-ar putea să fii mai fericit fără ea și să-ți extinzi gama de opțiuni de la Teeccino la alte băuturi pe bază de plante, cum ar fi ceai de mentă și ghimbir, sau arome mai exotice, cum ar fi rooibos sau ceai de scorțișoară.

Vezi și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

3 sfaturi suplimentare pentru înlocuirea cafelei

Asigurați-vă că aveți la dispoziție Teeccino sau orice altă alternativă de cafea pe care o alegeți atât la locul de muncă, cât și acasă și este mai ușor de accesat decât aparatul de cafea. Teeccino realizează, de asemenea, o versiune la pliculeț, ușor de folosit în călătorii sau pentru cei care conduc mult.

Încercați și beți mai multă apă decât ați face în mod normal în următoarele câteva săptămâni. Un pahar mare de apă cu suc de lămâie, primul lucru dimineața, este deosebit de bun pentru curățarea sistemului și acest lucru poate ajuta la depășirea dependenței de cofeină.

Cu cât puteți mânca mai multe mese bogate în antioxidanți în timpul înlocuirii cafelei, cu atât corpul dumneavoastră va putea face față oricăror simptome și cu atât veți simți mai puțin pofta de ea. De asemenea, mâncând alimente bune mai regulat, aveți mai puține perioade lungi de timp între mese, pe care probabil le-ați folosit până acum pentru a bea o cană de cafea.

Concluzie

A renunța la cafea nu trebuie să fie dificil. Cu un înlocuitor de cafea cu gust excelent și un supliment bun pentru a face față simptomelor de sevraj la cofeină, se poate face cu un minim de stres.

Dacă simțiți că atât sistemul digestiv, cât și nivelul de stres ar putea beneficia de pe urma unei pauze de cofeină, sper să încercați acest plan de înlocuire a cafelei. Când o faceți, vă rog să-mi spuneți cum merge. Aș fi bucuros să răspund la orice întrebări din comentariile de mai jos și aș aprecia să aud despre orice schimbări pozitive pe care le observați atunci când înlocuiți cafeaua cu Teeccino.

Citește și: Cele mai bune corectoare pentru pielea uleioasă

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc