Un ghid în 7 pași despre cum să obțineți un ”tightline” pe pleoape

Ochii unei fete vazuti de aproape.

Tightlining este o nouă tehnică de machiaj cevă va face ochii să pară mai mari și genele mai groase. Începătorii pot urma câțiva pași ușori și câteva sfaturi legate de tightline și de cum să preveniți întinderea tușului de ochi.

Cu toate că idea din spatele tehnicii tightline este de a obține un look natural, există modalități de a îmbunătăți aceasta tehnică.

Este recomandabil să urmați niște pași de siguranță când folosiți tehnica tightline pentru a asigura sănătatea ochilor dumneavoastră. Această tehnică de machiaj nu este potrivită pentru toată lumea și nu este o idee bună să o folosiți în mod frecvent.

Ce este tehnica Tightlining?

Tightlining este o tehnică de machiaj în care tușul pentru ochi se aplică direct pe linia genelor. Ideea din spatele acestei tehnici este de a da un efect de mărire a ochilor fără a părea falși.

Tightlining implică aplicarea cu grijă a tușului pentru ochi pe linia pe care cresc și genele. Această acțiune este complicată deoarece genele vor fi un obstacol. Este cunoscută și sub numele de linia de tuș invizibilă deoarece pare că nu purtați machiaj, dar vă face ochii să pară mai mari.

Din păcate, nu este ușor să învățați această tehnică. Trebuie să nu vă tremure mâna și să vă asigurați că tușul nu se va întinde, deoarece o singură greșeală va distruge tot efectul.

Din acest motiv începătorii se simt intimidați și le e frică să încerce această tehnică. Anumite persoane pot să fie îngrijorate și din cauză că această tehnică pare dureroasă. În realitate, aveți nevoie de puțină practică și dacă această tehnică este efectuată corect, nu va fi deloc dureroasă.

Tipuri de tuș pentru ochi ce pot fi folosite pentru metoda tightlining

Încercați un creion, un gel sau o cremă pentru ochi, și alegeți o variantă rezistentă la apă. Linia genelor este sensibilă și este adesea umedă din cauza lacrimilor. După ce ați muncit la aplicarea tehnicii tightlining, nu ați vrea să vedeți cum dispare totul în câteva minute.

Dacă folosiți un creion dermatograf, asigurați-vă că nu este prea ascuțit. Ar putea fi preferabil să folosiți un creion de ochi retractabil, deoarece este mai blând cu ochii.

Șapte pași pentru a efectua perfect tehnica tightlining

Pasul 1

Spălați-vă pe mâini, deoarece vă veți atinge ochii și nu doriți să transferați bacterii în ei.

Pasul 2

Uscați-vă linia genelor. Luați un bețișor de urechi din bumbac și ștergeți cu el de-a lungul liniei genelor pentru a elimina umezeala. Ajută la menținerea tușului în loc mai mult timp.

Pasul 3

Trageți ușor de pleoapă. Uitați-vă în sus (dați capul puțin pe spate și ridicați bărbia). Folosiți un bețigaș de urechi pentru a împinge genele sub arcadă. Ajută la menținerea genelor într-un loc. Puteți folosi și degetul, dar aveți foarte mare grijă. Degetul poate aplica prea multă presiune, și poate duce la adâncituri.

Pasul 4

Aplicați ușor tușul pe colțul exterior al liniei genelor. Linia genelor este linia umedă din apropierea genelor. Atunci când clipiți, se ating între ele. Aplicați tușul de 2 sau 3 ori (depinzând de cât de închisă doriți să fie culoarea), peste linia genelor.

Pasul 5

Cel mai bine este să nu prelungiți linia până în capătul interior al ochilor, deoarece riscați să dați o aparență nenaturală. Idea din spatele tehnicii tightlining este de a da o aparență că nu purtați deloc machiaj.

Pasul 6

Încercați să nu clipiți când aplicați linia, dacă nu doriți să aplicați tehnica tighline și pe pleoapa inferioară. Dacă ați clipi, tușul ar ajunge și pe pleoapa inferioară. Aplicarea tehnicii tighlining numai pe pleoapa superioară dă efectul de ochi mai mari.

Pasul 7

Aplicați tuș între gene. Folosind același tuș, umpleți ușor spațiile dintre gene. Ca și alternativă puteți folosi un fard de pleoape dacă are aceiași culoare cu tușul.

Dacă doriți să folosiți un fard de pleoape, cel mai bine este să îl aplicați cu o pensulă cu unghi, deoarece este mai potrivită pentru efectuarea mișcărilor de precizie.

Două metode de îmbunătățire a tehnicii de tightlining

Vă puteți răsuci genele cu un ondulator pentru gene. Ondularea genelor ajută la deschiderea și efectul de mărire al ochilor, ce amplifică și mai mult efectul tehnicii tightlining. O altă modalitate ar fi să vă scoateți și genele inferioare în evidență.

Puteți face asta prin aplicarea tușului sub linia genelor inferioare. Nu este o idee bună pentru oricine deoarece poate face ochii să pară mai mici.

Alternative pentru metoda tradițională de tightlining

Dacă doriți să aveți ochi mai mari, fără a folosi complicata metodă tightlining, există soluții alternative. Puteți folosi un ondulator pentru gene, aplicând un strat de rimel pentru volum.

Sau puteți aplica o linie foarte subțire de tuș pentru ochi sub formă de gel pe pleoapa superioară. Totuși, folosirea oricărei metode dintre acestea va avea rezultate mult mai false față de tehnica tightlining.

Cum să vă feriți de întinderea rezultatului tehnicii tightlining

Sfatul 1

Alegeți tipul potrivit de tuș. Tușul sub formă de gel este cel mai potrivit deoarece se întinde foarte greu și rămâne la locul lui pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Alternativa pentru tușul sub formă de gel este ceara pentru ochi, găsindu-se sub forma unui creion pentru ochi.

Are o durabilitate mai lungă față de tușul sub formă de gel, și tinde să fie mai închis la culoare. Necesită ascuțirea constantă, și este posibil să nu vă țină la fel de mult cum v-ar ține un tuș sub formă de gel.

Sfatul 2

Aplicați puțină pudră pentru matifiere pe tușul pentru ochi, pentru a preveni întinderea.

Sfatul 3

Aplicați un strat subțire de corector pe ochi folosind un bețigaș pentru urechi, înainte de a aplica tușul. Alegeți un corector de aceiași culoare cu pielea dumneavoastră. Ajută la menținerea mai îndelungată a tușului pe ochi.

Sfatul 4

Folosiți un primer înainte de aplicarea tușului.

Sfatul 5

Pentru mai multă protecție, puteți folosi un sealer pentru machiaj transparent.

Folosirea tehnicii de tightlining în timp ce purtați lentile de contact

Doctorii vă vor sfătui, cel mai probabil, să nu folosiți tehnica de tightlining atunci când purtați lentile de contact, deoarece poate crește riscul de infecții oculare. Cu toate acestea, există câteva soluții la această problemă.

Puteți opta pentru lentile de contact de o zi, perechile proaspete de lentile reducând riscul de infecții. Dacă nu folosiți lentile de o zi, asigurați-vă că vă curățați în mod frecvent lentilele. Cel mai bine este să le curățați zilnic cu o soluție multifuncțională.

Asigurați-vă că și suportul pentru lentile este curat, deoarece tind să adăpostească bacterii. Persoanele ce poartă lentile de contact ar trebui să opteze pentru un tuș și un rimel fără uleiuri.

Șervețelele pentru pleoape sunt o idee bună pentru persoanele ce poartă lentile de contact, deoarece ajută la eliminarea machiajului de pe ochi.

Asigurați-vă că ochii dumneavoastră sunt sănătoși dacă doriți să folosiți tehnica tightlining

Tightlining nu este o tehnică potrivită pentru toată lumea. Persoanele cu ochi sensibili sau uscați și persoanele ce aleg să poarte lentile de contact ar trebui să se gândească de două ori înainte de a folosi această tehnică.

Particulele fine de tuș pot rupe pelicula, cauzând discomfort ocular, sau se pot lipi de lentile afectând vederea. În cazurile mai serioase, poate cauza infecții oculare, mai ales în cazul în care tușul conține bacterii.

Dacă aveți ochii sensibili, sau purtați lentile de contact și doriți totuși să folosiți această tehnică, câteva precauții simple vă pot asigura sănătatea oculară.

Spre exemplu, puteți folosi această tehnică doar în cazul ocaziilor importante sau speciale. Ochii dumneavoastră vor avea destul timp să se refacă în acest mod, iar riscul de infecții oculare va fi scăzut.

Asigurați-vă întotdeauna că tușul pe care îl folosiți este curat. Puteți ascuți vârful creionului dermatograf înainte de al folosi, dar asigurați-vă că nu este prea ascuțit, deoarece vă poate răni ochiul.

Atunci când ascuțiți vârful, folosiți mereu o parte proaspătă din creionul dermatograf, prevenind astfel riscul de infecții.

Dacă vi se pare că pierdeți timp ascuțind creionul dermatograf, îl puteți curăța cu puțin alcool sanitar. Cel mai bine este să așteptați până se evaporă alcoolul înainte de a-l aplica pe ochi, pentru a preveni usturimea.

Fiți foarte atenți la data de expirare a tușului. O regulă importantă este să aruncați machiajul după 3 luni de folosire. Cu cât țineți mai mult timp machiajul, cu atât cresc șansele de contactare a unei infecții.

Concluzii

Tehnica de tightlining a devenit foarte populară, deoarece scoate în evidență ochii într-un mod ce pare natural. Tehnica face ochii să pară mai mari și face genele să pară mai groase.

Cu toate că începătorii se simt intimidați de această tehnică, există câțiva pași simpli și câteva trucuri ce pot fi urmate pentru a obține un rezultat perfect când vine vorba de tightlining.

Întinderea este o problemă comună cu care multe persoane se luptă, dar există modalități de a trece de această problemă. Tehnica de tightlining trebuie efectuată cu grijă în cazul persoanelor ce poartă lentile de contact, au ochi sensibili sau au ochi uscați, dar cu toate aceste, este o tehnică sigură de machiaj.

Citește și: Cele mai bune corectoare pentru pielea uleioasă

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc