7 dintre cele mai frecvente motive pentru a nu face mișcare

Fata bruneta facand exercitii pe o saltea de antrenament.

Ori de câte ori nu vrem să facem exerciții fizice, avem tendința să ne inventăm scuze creative pentru a ne scoate basma curată. Scuzele au un scop simplu: ameliorează o parte din vinovăția resimțită asociată cu faptul că nu facem ceea ce ne-am promis că vom face.

În cele din urmă, însă, aceste scuze încep să se adune, să ne împovăreze și să ne diminueze viața. Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, îți vei face timp pentru asta în loc să te scuzi.

Iată șapte dintre cele mai frecvente și slabe scuze  pe care oamenii le oferă pentru a nu face exerciții. Să ne uităm la fiecare dintre ele și cum să le depășim pe rând.

Nu am suficient timp

Bună încercare, dar nu ești singura persoană cu rol de soție/soț/părinte, care lucrează și care are milioane de lucruri de făcut. Cu toții o facem. Dacă singurul moment al zilei pentru a face mișcare este la 5 dimineața, atunci trezește-te devreme și pune-te pe treabă. La început este dureros, dar îți vei mulțumi după aceea și te vei simți mult mai bine pentru restul zilei.

Sunt prea obosit

Bineînțeles că ești obosit, cine nu este? Crezi sau nu, exercițiile fizice îți stimulează nivelul de energie. Așadar, vei putea realiza mai multe în timpul zilei și nu te vei simți la fel de epuizat dacă îți faci timp pentru mișcare.

Dacă ești prea obosit după muncă, încearcă să exersezi înainte de serviciu, chiar dacă înseamnă să te trezești când este încă întuneric. Compune-ți un plan de exerciții, astfel încât să nu te plimbi prin sala de sport pe jumătate adormit, încercând să te hotărăști ce exerciții să faci.

Sunt pe picioarele mele toată ziua la serviciu și asta contează ca exercițiu

Aceasta este una dintre cele mai dificile scuze de dovedit a fi greșită, deoarece mulți oameni sunt convinși că slujba lor este considerată exercițiu. Singurul mod în care slujba dvs. contează ca exercițiu este dacă sunteți instructor de exerciții fizice, antrenor personal care lucrează cu clienții săi sau orice alt loc de muncă legat de fitness care implică transpirație.

Chiar dacă purtați un contor de pași și aflați că mergeți 6 km până la serviciu și înapoi în fiecare zi, acesta contează ca activitate, nu ca exercițiu. Există o mare diferență între cele două.

Vezi și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

Exercițiul îmi face foame

Desigur, da, arzi multe calorii! Unii dintre noi devin mai flămânzi decât alții după o sesiune bună de transpirație, dar există modalități de a evita acest lucru. Mănâncă o bucată de fruct înainte de antrenament și asigură-te că bei multă apă înainte, în timpul și după sport.

De multe ori creierul nostru va interpreta setea ca foame, deci crezi că ți-e foame, dar creierul tău îți spune că ai nevoie de apă! Dacă ești începător, aceasta este o problemă mai mare, dar în timp, foamea dispare și corpul tău se adaptează la pierderea de calorii.

Nu văd niciodată rezultate

Îmi pare rău să spun, dar aceasta este o scuză foarte slabă. Nu vezi rezultate deoarece:

  • nu faci exerciții fizice în mod regulat
  • mănânci prea mult junk care anulează antrenamentul
  • te aștepți la rezultate prea curând.

Nu mănânci 4 kg de mâncare într-o săptămână, deci nu te aștepta să pierzi 4 kg într-o săptămână. Urmărește aportul nesănătos de calorii. Mai guști bomboane între mese? Bei cocktail de două ori pe săptămână? O margarita poate avea aproximativ 350 de calorii sau mai mult, ceea ce înseamnă aproximativ 30 de minute jogging pe o bandă de alergat!

Ai răbdare și așteaptă 3 luni pentru a judeca rezultatele. Dacă nu vezi rezultate nici după 3 luni, ar trebui să te gândești să încerci ceva diferit, cum ar fi angajarea unui antrenor personal, consultarea unui nutriționist sau schimbarea rutinei de exerciții.

Sălile de sport sunt prea scumpe

Există o mulțime de exerciții gratuite pe care le poți face în afara unei săli de sport, deci această scuză este falsă. Mersul pe jos și mersul cu bicicleta este gratuit și oferă o schimbare de peisaj.

În funcție de locul în care locuiți, pot exista grupuri de drumeții, cursuri gratuite de yoga în dimineața weekendului și puteți chiar să căutați rutine de exerciții la domiciliu pe care le puteți face în confortul propriei case.

Dacă aveți spațiu, investiți într-o bandă de alergat sau într-o bicicletă staționară pe care să o folosiți acasă (puteți oricând să verificați vânzările second-hand pentru a obține o ofertă și mai bună).

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru bărbații peste 50 de ani

Nu pot găsi motivația

Aceasta nu este o scuză, ci este o problemă reală pe care o au unii oameni în a începe sau continua o rutină de exerciții. Trebuie să determinați ce vă împiedică să vă antrenați. Poate fi lipsa de cunoștințe la sala de sport sau de a vedea rezultate.

Toată lumea trebuie să își stabilească obiective pe termen scurt și lung, fie că este vorba de a pierde 5 kilograme în 3 luni sau de a câștiga un centimetru în brațe. Încearcă să fii specific obiectivelor tale și notează-le undeva unde să le vezi în fiecare zi. Ați putea încerca, de asemenea, să vă faceți o poză „înainte” și câte una de progres în fiecare lună în aceeași îmbrăcăminte și să comparați.

Concluzie

Nu fiecare truc va motiva pe toată lumea. Pentru unii, este ceva atât de simplu ca energia resimțită după sport. Pentru alții, este să arate uimitor într-un bikini în vacanță. De asemenea, vă poate ajuta dacă le spuneți prietenilor, familiei și colegilor despre obiectivele dvs., deoarece vă responsabilizează.

Nu fiți prea duri cu voi înșivă dacă nu reușiți să vă îndepliniți angajamentul într-o zi, începeți din nou a doua zi. A vedea rezultate și a te simți mai bine înseamnă a fi consecvent cu exercițiile fizice și cu dieta corectă.

Ca un mic stimulent suplimentar pentru a evita scuzele de a nu face mișcare, amintiți-vă faimosul citat: “Those who do not make time to exercise will need to make time for illness” (Cei care nu își fac timp să facă mișcare vor trebui să-și facă timp pentru boală).

Faceți-vă o favoare și păstrați-vă timp de-a lungul zilei pentru a vă antrena; veți arăta și vă veți simți mult mai bine și, probabil, veți preveni problemele legate de sănătate în viitor.

Citește și: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc