Cum se utilizează uleiul de cocos pentru pierderea în greutate

Recipient cu ulei de cocos langa doua nuci de cocos.

Nu se poate evita – controlul porțiilor și exercițiile fizice sunt cele mai ferme căi de scădere în greutate. Cu toate acestea, dacă există ceva care poate ajuta la facilitarea procesului, sunt nerăbdător să investighez. Am slăbit 30 de kilograme la 30 de ani, după ce am luat  în greutate  încet în anii dintre absolvirea universității și căsătoria. Nu știam cum să folosesc uleiul de nucă de cocos pentru a slăbi atunci, dar dacă aș fi făcut-o, cred că m-ar fi ajutat.

Există o cantitate imensă de informații online despre uleiul de cocos și sănătatea în general – unele dintre ele contradictorii. Poate fi greu să separi adevărul de ficțiune. Din fericire, le-am analizat și am venit cu un rezumat al beneficiilor și tehnicilor de utilizare a uleiului de cocos pentru pierderea în greutate.

De ce să folosiți uleiul de cocos pentru pierderea în greutate?

1. Îți crește metabolismul

Uleiul de nucă de cocos este descris ca un aliment „termogen”, adică atunci când îl mănânci, consumul tău de energie crește – arderea mai multor grăsimi. Mi s-a părut greu de crezut până când am citit faptele. Efectul nu este uriaș – un studiu a constatat că consumul a 1-2 linguri de ulei de cocos pe zi a dus la 120 de calorii suplimentare arse pe zi.

2. Te ajută să mănânci mai puțin

După cum am menționat mai devreme, reducerea consumului de alimente este cel mai fiabil mod de a pierde în greutate. Acest lucru poate fi dificil dacă vă simțiți flămând. Uleiul de cocos poate ajuta la acest lucru. Studiile au arătat că consumul unei cantități mici de ulei de nucă de cocos vă face să vă simțiți plin, astfel încât sunteți tentat să mâncați mai puțin la mese și să evitați gustarea.

Efectul este destul de complex și poate fi legat de corpurile cetonice produse de ficat la consumul de ulei de cocos. Corpurile cetonice îți reduc apetitul și pofta. Un mic studiu a constatat că participanții au mâncat cu aproximativ 250 de calorii mai puțin pe zi, la suplimentarea cu ulei de cocos.

3. Corpul tău nu îl stochează ca grăsime

Uleiul de cocos are o proporție mare de acizi grași cu lanț mediu, mai degrabă decât soiurile cu lanț mai lung găsite în alte uleiuri. Acest lucru înseamnă că acestea sunt transformate în energie rapid, mai degrabă decât să fie stocate ca grăsime în corpul dumneavoastră.

Un studiu a supraalimentat șobolanii cu acizi grași cu lanț lung sau mediu. Șobolanii din dieta cu lanț mediu au înregistrat o creștere în greutate cu 20% mai mică și cu 20% mai puțină creștere în grăsime corporală decât ceilalți șobolani.

4. Reduce acumularea de grăsimi periculoase în jurul taliei

Grăsimea din jurul taliei – grăsimea abdominală – este unul dintre cele mai periculoase semne de risc cardiac. Pentru cei dintre noi destul de ghinioniști pentru a depozita grăsimi în această zonă, uleiul de nucă de cocos ar putea fi un bun supliment la aportul zilnic.

Un studiu a comparat pacienții care au completat cu ulei de cocos sau ulei de soia timp de 12 săptămâni. Rezultatul a fost în favoarea uleiului de cocos – femeile din acest grup au avut o reducere a măsurării taliei, în timp ce grupul cu ulei de soia nu.

5. Vă ține sub control glicemia

Substanța din corpul dumneavoastră care vă controlează glicemia este insulina. Când încercăm să slăbim, dorim ca zahărul din sânge să rămână relativ stabil. În cazul în care nivelurile noastre scad în mod constant și cresc, acestea duc la energie scăzută, pofte și alte simptome neplăcute.

Majoritatea alimentelor pe care le consumăm declanșează eliberarea insulinei, cu toate acestea, uleiul de cocos nu. De asemenea, vă ajută celulele să se unească cu insulina existentă, ducând la un proces global mai eficient.

Cum se utilizează uleiul de cocos pentru pierderea în greutate

În funcție de zona în care locuiți, uleiul de cocos poate fi un solid sau un lichid. Dacă este solid – va trebui să îl încălziți lăsând borcanul să stea în apă fierbinte înainte de consum. În general, ar trebui să vă propuneți să consumați aproximativ 1 lingură de ulei pe zi – cel mai bun moment este cu 20 de minute înainte de mese, pentru a vă reduce apetitul. Există destul de multe modalități de a face acest lucru.

Preferatul meu este o variantă a „cafelei bulletpoof”. Oricum beau cafea în fiecare dimineață și ador aroma de nucă de cocos și cremozitatea pe care o adaugă uleiul. Se prepară  cafea fierbinte și se adaugă 1 lingură de ulei de cocos. Apoi puneți-o într-un blender până când culoarea se deschide – ceea ce înseamnă că uleiul s-a amestecat cu băutura. Puteți adăuga zahăr pentru un plus de dulceață, dar eu nu adaug.

O altă opțiune este să faci același lucru cu apă fierbinte sau ceai de plante. Dacă nu vă plac băuturile calde, puteți să le amestecați în piureuri sau unturi de nuci. De asemenea, puteți înlocui uleiurile obișnuite de gătit cu ulei de cocos, de ex. la coacere (în loc de unt), prăjire sau coacere.

Ce tip de ulei de cocos este cel mai bun?

Nu toate uleiurile de cocos sunt create la fel. Dacă îl veți consuma, trebuie să vă asigurați că luați o varietate de calitate dintr-o sursă de încredere. Uleiul de cocos virgin este cel mai bun. Este fabricat din carne sau lapte proaspăt de nucă de cocos, spre deosebire de uleiul de nucă de cocos rafinat, care este tratat și procesat chimic.

Precauții

Nu uitați că la urma urmei, uleiul de cocos este o grăsime. Prin urmare, conține o mulțime de calorii. Acesta nu este un caz în care cu cât mănânci mai mult, cu atât rezultatele tale vor fi mai bune. De fapt, dacă consumi prea mult din el, cu siguranță te vei îngrășa. De asemenea, dacă numărați caloriile, trebuie să numărați caloriile din ulei pentru a vă asigura că vă aflați încă în obiectivele dvs. (sursă)

American Heart Association recomandă limitarea consumului de grăsimi saturate la mai puțin de 13 grame pe zi. Este vorba despre 1 lingură de ulei de cocos. Consumul mare de ulei de cocos poate avea un efect negativ asupra sănătății inimii, așa că nu recomand acest lucru ca pe un obicei pe termen lung. Dacă dieta dvs. conține alte surse de grăsimi saturate, va trebui să le reduceți înainte de a adăuga ulei de cocos. (sursă)

Concluzie

Trebuie să recunosc, sunt foarte impresionat de efectele pe care le poate avea uleiul de cocos asupra pierderii în greutate. Cu toate acestea, nu pot ignora conținutul de grăsimi saturate și implicațiile asupra sănătății inimii.

Cred că dacă aveți nevoie de un impuls de dietă timp de câteva săptămâni și consumul de alimente este echilibrat în general, poate fi un plus extraordinar. Cu toate acestea, după ce v-ați atins obiectivul de greutate, reduceți-l la aportul ocazional.

Citește și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc