Cum puteți scăpa de ”aripioare” : 12 exerciții pentru abdomen ce vor ajuta la aplatizarea acestuia

Femeie strangandu-si soldul in mana.

Aripioarele reprezintă un argou pentru grăsimea depusă în zona abdominală ce se lasă peste linia taliei a hainelor. Excesul de grăsime abdominală poate fi greu de dat jos, dar nu vă lăsați, deoarece există câteva modalități prin care puteți scăpa de aceste ”aripioare”.

Consumul unei diete echilibrate este un bun început, alegerea hainelor ce au o mărime corespunzătoare și, de asemenea, exercițiile fizice.

Alimentația sănătoasă

Cu toții suntem conștienți de importanța alimentației sănătoase. Dacă doriți să pierdeți din grăsimea depusă în zona abdominală, alimentația sănătoasă este și mai importantă.

Trebuie să scoateți în totalitate din dieta dumneavoastră alimentele nesănătoase, fast food-ul și trebuie să evitați alcoolul. Regula de bază este că în momentul în care ardeți mai multe calorii decât consumați veți slăbi.

Cumpărați haine pe măsura voastră

Cumpărarea hainelor pe măsura voastră nu vă va scăpa de așa numitele ”aripioare”, dar va reduce aparența grăsimii din zona abdominală. O piesă de vestimentație strâmtă pe zona taliei va ridica grăsimea din zona abdominală și o va face să se lase peste linia taliei.

Purtând haine ce sunt largi în zona taliei veți putea ascunde aripioarele până reușiți să dați jos grăsimea din zona abdomenului.

12 Exerciții ce vă vor ajuta să scăpați de ”aripioare”

Sunt multe exerciții pe care le puteți face pentru a scăpa de așa numitele ”aripioare”. Partea bună a exercițiilor este că nu aveți nevoie de echipamente speciale și nu trebuie să plătiți taxe la o sală de fitness. Înainte de a face orice exercițiu trebuie să faceți încălzirea pentru a vă pregăti musculatura.

Exercițiul ”Dead Bug”

Dead Bug este un tip de exercițiu pentru abdomen ce poate ajuta la pierderea excesului de grăsime din zona abdominală.

 1. Trebuie să stați întins pe podea, cu mâinile pe lângă corp înainte de a vă ridica picioarele pentru a schimba poziția.
 2. Îndoiți-vă genunchii și mențineți-vă picioarele paralele cu podeaua, ridicați, mai apoi, brațul drept.
 3. Îndreptați-vă piciorul stâng și nu îl lăsați să atingă podeaua.
 4. Întoarceți-vă la poziția inițială și repetați exercițiul, de această dată cu brațul stâng și piciorul drept. În tot acest timp, asigurați-vă că zona lombară și pelvisul rămân lipite de podea. Ar trebui să repetați acest exercițiu de 10 ori, și să vă setați un obiectiv de 3 serii, pentru a putea beneficia de rezultatele lui.

https://youtu.be/I5xbsA71v1A

Foarfecă

Foarfeca este un exercițiu simplu ce este foarte bun pentru tonifierea coapselor și a abdomenului, în același timp antrenând și musculatura picioarelor.

 1. Întindeți-vă pe podea cu brațele pe lângă corp și ridicați-vă ambele picioare cu câțiva centimetrii deasupra podelei.
 2. Puteți apoi să forfecați picioarele, intersectându-le și alternând stângul cu dreptul, fără a le lăsa să atingă podeaua.
 3. Puteți repeta acest exercițiu de 10 sau 15 ori per picior, în acest punct ar trebui să simțiți o arsură musculară, după aceasta, mai puteți repeta de câteva ori exercițiul, dacă doriți.

https://youtu.be/ihG0E_4_tCM

Abdomene

Abdomenele sunt exerciții simple ce lucrează zona abdomenului și vă poate ajuta să scăpați de grăsimea nedorită depusă în zona abdominală.

 1. Așezați-vă pe podea, cu fața în sus și genunchii flexați și tălpile bine fixate pe podea.
 2. Puneți-vă mâinile în spatele capului și ridicați-vă capul aducându-l cât de aproape puteți de genunchi.
 3. Încercați să faceți între 20 și 30 de abdomene per sesiune, antrenându-vă astfel abdomenul, puteți face mai multe dacă vă este confortabil, Dacă vă este greu să vă țineți tălpile lipite de podea puteți ruga o altă persoană să vă țină picioarele sau puteți introduce vârful picioarelor sub un obiect ce nu se va mișca.

https://youtu.be/jDwoBqPH0jk

Ridicări de fund

Acest exercițiu este foarte bun pentru pierderea grăsimii din zona abdominală și a mușchilor oblici abdominali.

 1. Așezați-vă pe spate cu genunchii îndoiți pentru a vă ține tălpile lipite de podea.
 2. Ridicați-vă zona dorsală până când genunchii și umerii formează o linie dreaptă și mențineți această poziție între 3 și 5 secunde.
 3. Lăsați în jos zona dorsală până atinge podeaua și repetați acest exercițiu de 10 sau 20 de ori înainte de a vă opri.
 4. Nu stați prea mult în această poziție pentru a nu pune o presiune prea mare asupra musculaturii, mai ales asupra musculaturii zonei lombare.

https://youtu.be/eedJTiasudk

Bicicleta

Acest exercițiu denumit bicicleta este bun pentru a scăpa de grăsimea nedorită din zona abdominal și pentru tonifierea abdomenului.

 1. Așezați-vă cu spatele drept pe podea și puneți-vă mâinile în spatele capului pentru a oferi suport gâtului.
 2. Imitați apoi mersul pe bicicletă cu picioarele prin mișcări lente pentru 2 sau 3 minute.

https://youtu.be/Iwyvozckjak

Candlestick Dipper

Acest exercițiu are ca obiectiv musculatura oblică abdominală ce poate ajuta la pierderea grăsimii din zona abdominală.

 1. Îngenunchiați cu spatele drept, încordați abdomenul și îndreptați piciorul drept pe lângă corp.
 2. Poziționați mâinile deasupra capului în timp ce extindeți și împreunați degetele.
 3. Mișcați-vă corpul către stânga și lăsați-vă cât de jos vă este posibil înainte de a vă întoarce la poziția dreaptă inițială.
 4. Repetați acest exercițiu până la completarea a 15 înclinări și repetați apoi pe partea opusă.

https://youtu.be/ERyJdQnWJ5E

Planșă

Acest exercițiu are ca obiectiv zona adânc interioară a abdomenului și ajută la micșorarea taliei.

 1. Va trebui să vă puneți în aceiași poziție în care vă așezați dacă doriți să faceți flotări, dar vă veți lăsa greutatea pe antebraț în loc de palme.
 2. Contractați-vă musculatura abdominală și mențineți această poziție pentru 15 sau 30 de secunde, puneți-vă un obiectiv să faceți acest exercițiu la un interval de la 3 până la 4 minute.

https://youtu.be/TvxNkmjdhMM

Hip Dip

Acest exercițiu reprezintă o flotare pe o parte ce este foarte bună pentru a scăpa de așa numitele aripioare.

 1. Așezați-vă pe o parte cu o mână pe talie și ridicați-vă corpul cu brațul opus.
 2. Înclinați-vă șoldul cât de mult puteți, faceți asta pe ambele părți de 10 sau 15 ori per sesiune.

https://youtu.be/3UW89bzimOY

Double Criss Cross

Acest  exercițiu este un bun antrenament pentru a scăpa de grăsimea abdominal și are ca obiectiv zona abdomenului.

 1. Așezați-vă pe spate cu mâinile în spatele capului și ridicați-vă genunchiul drept către piept. În același timp trageți umărul stâng către genunchi.
 2. Ar trebui să alternați între partea stângă și cea dreaptă până ați ajuns la 3 seturi de câte 20 de repetiții.
 3. Atunci când faceți acest antrenament asigurați-vă că omoplații se ridică de la podea și nu trag de zona din spatele capului.

https://youtu.be/gzaCxDVQL90

Hula Hooping

Acesta este un bun antrenament pentru abdomen, șolduri, picioare și musculatura spatelui. Pentru cele mai bune rezultate ar trebui să folosiți un cerc hula ce are incluse greutăți, de tipul celor făcute pentru antrenament. Pentru a reuși să rotiți corpul în jurul taliei veți avea nevoie de exercițiu, dar este un antrenament eficient.

Faceți acest exercițiu pentru 10 sau 15 minute în fiecare zi, adăugați acest exercițiu în rutina dumneavoastră obișnuită.

https://youtu.be/yE5G0cmHNj4

Russian Twist

Acest exercițiu este potrivit pentru abdomen și talie și ajută la înlăturarea grăsimii din zona abdominală ce cauzează așa numitele aripioare.

 1. Așezați-vă pe podea cu genunchii îndoiți și ambele tălpi lipite de podea și împreunați-vă mâinile.
 2. Mențineți-vă spatele drept și rotiți-vă trunchiul către dreapta și apoi către stânga. Faceți 10 sau 15 rotiri pe fiecare parte.

https://youtu.be/4wNNCQj2mV4

Superman

Acest exercițiu antrenează abdomenul, coapsele, picioarele și mâinile și este eficient pentru pierderea grăsimii din zona stomacului.

 • Întindeți-vă pe podea, ridicați-vă picioarele și mâinile de pe podea și contractați-vă coapsele.
 • Menține-ți această poziție pentru câteva secunde înainte de a reveni la poziția inițială și repetați exercițiul de 10 sau 15 ori.
 • Dacă această poziție vă este confortabilă puteți menține poziția pentru mai mult timp, astfel întărind mai mult musculatura.

https://youtu.be/z6PJMT2y8GQ

Odihniți-vă și mențineți-vă hidratați

Obiectivul dumneavoastră ar trebui să constea în 5 sau 6 zile de antrenament săptămânal pentru a scăpa de așa numitele aripioare. Lăsați-vă mereu o zi din săptămână în care să vă odihniți și să permiteți musculaturii să se refacă.

De asemenea, trebuie să vă mențineți hidratați bând multă apă proaspătă și sucuri nutritive.

Concluzie

Dacă faceți aceste exerciții și țineți o dietă echilibrată ar trebui ca ”aripioarele” să dispară. Nu veți observa rezultate imediate, dar după o perioadă de câteva săptămâni ar trebui să pierdeți o parte din grăsimea din zona abdomenului.

Atunci când reușiți să vă îndepliniți obiectivul inițial puteți continua cu exercițiile, și chiar să creșteți numărul reprizelor și temporizarea pe care v-o impuneți la fiecare exercițiu, pentru a menține musculatura tonifiată.

Citește și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc