Ouă provenite de la găini crescute în libertate versus ouăle găinilor crescute în cușcă – Care este diferența nutrițională?

Cos cu oua de diferite culori.

Există câteva motive convingătoare pentru a alege ouă de la găini crescute în libertate (”free range”) în comparație cu cele provenite de la păsări crescute în cușcă și nu doar pentru problemele de bunăstare a animalelor.

Nivelurile de nutriție din ouăle de crescătorie se dovedesc a fi semnificativ mai bune, de asemenea. Iată o prezentare amănunțită a motivului pentru care merită cu adevărat să respingeți ouăle din a doua categorie și să alegeți hrana provenită de la găini crescute în libertate și hrănite cu cereale, pentru sănătatea familiei dvs.

Viața unui pui în cușcă

Producția de ouă în baterie este un aspect trist asupra tratamentului animalelor de către om. Crescute în imense instalații de producție, puii de sex masculin nu sunt de niciun folos și sunt aruncați ca gunoiul. Puii de sex feminin sunt crescuți în condiții extrem de înghesuite și întunecate și sunt hrăniți cu o dietă procesată.

Odată ce au atins vârsta de ouat, sunt introduse în cuști mai mici de jumătate din dimensiunea unei coli de hârtie A4. Podeaua de sârmă din aceste cuști este înclinată într-un unghi. Acest lucru împiedică găinile să stea corect și picioarele lor se deformează adesea.

Ele au, de asemenea, vârfurile ciocurilor tăiate sau arse pentru a le împiedica să producă daune celorlalte păsări înscrise în colivie chiar lângă ele. De fapt, unele dintre aceste depozite toxice, fără ferestre, pot conține până la 100.000 de găini cușcă, care nu văd niciodată lumina soarelui și sunt hrănite cu o dietă de deșeuri de porumb și substanțe chimice.

Chiar dacă nu aveți o problemă cu tratarea animalelor în acest fel (și chiar sper să aveți – lipsa empatiei față de suferința animalelor este una dintre caracteristicile unui sociopat), nu este greu de văzut de ce ouăle provenind de la găini ținute în aceste condiții și hrănite cu acest tip de dietă sunt departe de ceea ce ar trebui să fie normal.

Vezi și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Avantajele ouălor de fermă liberă față de cele provenite de la păsări captive

Cel mai bun tip de ouă provine de la crescătoriile de găini în libertate, unde păsările au voie să umble liber și să mănânce insecte și plante. Nutrienții din această dietă variată pot fi apoi transferați în ouă și, după cum veți vedea în continuare, profilul nutrițional al ouălor din acest tip de crescătorie este semnificativ mai bun din multe puncte de vedere.

Din păcate, unii producători de ouă la scară largă au exploatat definiții laxe ale puiului de crescătorie liberă și au reușit să utilizeze această etichetă chiar și atunci când permit puiului doar rare plimbări restrânse, în zone betonate. Acestea nu sunt adevărate ouă de fermă.

Fermierii adevărați care produc ouă în crescătorii libere și ouă organice, vor fi aproape întotdeauna mândri de acest fapt și îl vor promova pe ambalajele lor. Aceste ouă vor avea, de obicei, un gălbenuș  de culoare galben / portocaliu mult mai intens, vor evita profilurile inflamatorii de grăsime și problemele de salmonella ale ouălor păsărilor din cuști și, personal, cred că gustul este și mai bun.

Cea mai bună sursă de ouă bio sunt fermierii mai mici din zona dvs. locală și merită sprijinul dumneavoastră.

Acesta este un aliment relativ ieftin și merită un pic mai multă considerație, pentru toate avantajele pe care urmează să vi le prezentăm.

Beneficiile pentru sănătate ale ouălor ”free range”

O comparație a datelor nutriționale pentru ouăle din crescătoriile cu cușcă versus ouăle de fermă liberă a constatat, în medie, că cele din urmă aveau:

  • De două ori mai mulți acizi grași omega-3
  • De trei ori mai multă vitamina E
  • De șapte ori mai mult beta-caroten pro-vitamina A
  • Cu un sfert mai puține grăsimi saturate
  • Cu o treime mai puțin colesterol

Vezi și: Care este cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Alte teste au demonstrat că ouăle păsărilor libere au până la șase ori mai multă vitamina D esențială decât ouăle obișnuite din supermarket. De asemenea, s-a demonstrat că au semnificativ mai multe vitamine din complexul de B-uri decât un ou din fabrică.

Gălbenușurile de ouă sunt, de asemenea, o sursă cunoscută de luteină și zeaxantină, dar gălbenușurile palide, apoase, din ouăle provenite de la găinile în colivie, hrănite cu deșeurile din industria cerealelor, conțin foarte puțin.

Luteina și zeaxantina sunt doi antioxidanți importanți pentru sănătatea ochilor. Acestea vă ajută să vă protejați regiunea delicată a maculei ochiului de razele UV dăunătoare și de lumină albastră de înaltă intensitate.

Dacă doriți să vă protejați vederea, precum și să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate, căutați gălbenușurile de culoare galben / portocaliu intens pe care le veți găsi în ouăle de la găini libere.

Concluzie

Rețelele de socializare ne oferă o oportunitate unică de a răspândi vestea asupra acestui tip de probleme. Dacă destui oameni împărtășesc articole de genul acesta și mai mulți dintre noi aleg ouă de fermă, producătorii la scară industrială vor fi obligați să-și schimbe metodele crude de producție și, sperăm, ouăle free range pot reveni la a fi super-alimentele naturale și sănătoase pentru care sunt concepute să fie.

Citește și: Cele mai bune suplimente și pilule cu leptină

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc