Cel mai sănătos tip de sare și de ce este atât de importantă

Granule de sare de Himalaya.

Sarea este un element esențial al unei bune sănătăți și a fost în mod istoric o parte semnificativă a civilizației umane. Sarea adevărată are multe urme de minerale și elemente care sunt vitale pentru un corp care funcționează bine. Din păcate, substanța albă strălucitoare din majoritatea solnițelor de pe mesele noastre a fost transformată în ceva destul de diferit.

Iată de ce este atât de important să schimbați clorura de sodiu dăunătoare pentru cel mai sănătos tip de sare, cel mai bun loc pentru a o obține și beneficiile pe care le poate aduce corpului dumneavoastră.

Ce este sarea de masă?

Clorura de sodiu pe care o cumpărați din supermarket vândută ca sare de masă este de fapt în primul rând un produs industrial. Este fabricată în mari fabrici de prelucrare și peste 90% din acesta este utilizat în industria comercială.

În timpul fabricației, este încălzită la aproximativ 650 grade Celsius și tratată cu sodă caustică pentru a elimina alte minerale. Agenții anti-aglomerare, cum ar fi hidroxidul de aluminiu, sunt apoi adăugați pentru a îmbunătăți modul în care se prezintă și menține.

Din păcate, nivelurile ridicate de aluminiu din dietă sunt acum suspectate de a fi o posibilă cauză a bolii Alzheimer. Puteți citi mai multe despre celelalte efecte secundare ale hidroxidului de aluminiu aici.

Atunci când aveți în dietă această variantă de sare fără minerale, apa intracelulară este extrasă din celulele corpului pentru a o contracara. Acest lucru începe un lanț de evenimente care vă provoacă rinichii și, în timp, le poate afecta capacitatea de a elimina deșeurile din sânge.

Pe termen mai lung, există multe probleme de sănătate asociate cu prea multă clorură de sodiu în dietă. Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai serioase.

Pericole clorurii de sodiu pentru sănătate

Tensiune arterială crescută

A avea prea multă clorură de sodiu în corp crește volumul sângelui, ducând la tensiune arterială crescută. Acest lucru se întâmplă din cauza apei intracelulare suplimentare necesare pentru a o contracara. Hipertensiunea arterială prelungită poate duce la probleme cardiovasculare grave, insuficiență renală și multe alte boli.

Vezi și: Cele mai bune probiotice pentru diverticulită

Funcția nervoasă și cea musculară afectată

O cantitate de sodiu este esențială pentru funcționarea corectă a mușchilor și comunicarea în sistemul nervos. Există totuși un echilibru, iar dietele bogate în sare pot duce la efecte negative, cum ar fi crampe musculare, tensiune, amețeli și dezorientare.

Probleme cu rinichii

Consumul acestor gustări sărate poate modifica echilibrul sodiu-potasiu din sânge. Acest lucru reduce funcțiile de filtrare ale rinichilor și le pune sub stres, ducând în cele din urmă la boli renale și pietre la rinichi dureroase.

Osteoporoza

Absorbția și utilizarea adecvată a calciului pot fi afectate atunci când consumați prea mult sodiu, rezultând oase poroase și un risc crescut de fracturi. Osteoporoza afectează din ce în ce mai mulți oameni în vârstă cu dietele noastre moderne cu conținut ridicat de clorură de sodiu. Prin reducerea consumului de sare de masă acum, vă puteți ajuta să reduceți riscul de a dezvolta această boală debilitantă mai târziu în viață.

Tulburări intestinale

Clorura de sodiu excesivă vă poate afecta tractul digestiv, poate provoca reflux de acid și este un factor de risc cunoscut al ulcerului și cancerului gastrointestinal. Consumul unei cantități mai mari de apă poate ajuta, dar în mod ideal reduceți alimentele bogate în sare procesată.

Deshidratare și retenție de lichide

Îți este sete după cartofi prăjiți, deoarece sodiul pe care îl mănânci cu ei îți extrage literalmente apa din celule și din țesuturi. Retenția de lichide, în special la nivelul membrelor inferioare, este adesea un rezultat direct al consumului excesiv de sare de masă în diete sau gustări.

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru persoanele vegane și vegetariene

Schimbați sarea pentru o sănătate mai bună

În ciuda tuturor acestor pericole ale clorurii de sodiu, sănătatea dvs. poate beneficia de o anumită cantitate de sare naturală în dietă. Folosită cu măsură, ar trebui să fie o sursă bogată de urme de minerale, care sunt vitale pentru un corp care funcționează bine, chiar și în cantități foarte mici.

Sarea de mare adevărată este mult mai bună decât clorura de sodiu industrială cu agenți anti-aglomerare din aluminiu. Dar, deoarece rasa umană a poluat oceanele într-o asemenea măsură, există o anumită îngrijorare cu privire la contaminanți, chiar și cu sare de mare reală.

Cel mai sănătos tip de sare evită complet această problemă. Acest lucru se datorează faptului că s-a depus în urmă cu milioane de ani, când oceanele erau nepoluate de om. Sarea cristalină din Himalaya provine din minele adânci din Himalaya săpate în cristale mari de sare. Are o frumoasă culoare roz și conține peste 80 de minerale esențiale și oligoelemente pentru o bună sănătate și bunăstare.

10 beneficii ale sării de Himalaya

Reducerea consumului de clorură de sodiu, în special din alimentele procesate și înlocuirea sării de masă dăunătoare cu cristale de sare roz, bogate în minerale poate avea unele beneficii semnificative pentru sănătate. Iată câteva dintre cele mai bune dintre ele.

Oferă minerale esențiale. Atâtea procese celulare importante se bazează pe cantități foarte mici de anumite minerale. Aceste oligoelemente adesea dispar din cauza prelucrării produselor alimentare moderne, dar sarea cristalină din Himalaya conține până la 84 de tipuri diferite de minerale în forma lor naturală.

Îmbunătățește echilibrul pH-ului corpului. Sarea reală ajută la eliminarea toxinelor acide din sistem și vă poate ajuta să readuceți nivelul pH-ului corpului în intervalul normal, ușor alcalin.

Menține nivelurile de apă intracelulare adecvate. Fiind în stare naturală, sarea cristalină din Himalaya nu afectează dramatic echilibrul fluidelor precum clorura de sodiu procesată. Trecerea la acest tip de sare sănătos, este un pas bun către o sănătate celulară mai bună.

Îmbunătățește funcția sistemului nervos. Mineralele din sarea cristalină din Himalaya cresc conductivitatea nervoasă și comunicarea, reducând potențial tensiunea și stresul din corpul dumneavoastră.

Îmbunătățește absorbția nutrienților. Adăugarea mai multor urme de minerale în dieta dvs. ajută la îmbunătățirea modului în care absorbiți nutrienții din alimentele pe care le consumați. Un mic vârf de sare roz peste legume poate avea de fapt beneficii pentru sănătate, spre deosebire de clorura de sodiu.

Îmbunătățește funcția și forța musculară și reduce incidența crampelor. Sare reală este necesară pentru funcționarea corectă a mușchilor, în special după antrenament sau exerciții cu greutăți. Cu cât transpiri mai mult, cu atât ai mai multă nevoie de sare adevărată.

Vezi și: Cea mai bună vopsea de păr pentru părul alb 

Efect antihistaminic. Sarea cristalină din Himalaya se spune că este un antihistaminic natural și poate ajuta la eliminarea congestiei pulmonare și a mucusului excesiv.

Minimizați retenția de lichide. Înlocuirea clorurii de sodiu cu sare cristalină ar trebui să reducă retenția de lichide și să ajute la prevenirea varicelor și a umflării gleznelor și picioarelor.

Reduceți șansele de a dezvolta osteoporoză. Cu moderatie, conținutul mineral de sare adevărată ca aceasta poate îmbunătăți densitatea și structura osoasă, contribuind la prevenirea osteoporozei.

Reduceți riscul apariției problemelor renale și a bolilor de inimă. Alegerea sării cristaline din Himalaya reduce povara asupra rinichilor și a sistemului cardiovascular dată de clorura de sodiu, ceea ce duce la o mai bună sănătate și bunăstare generală.

Concluzie

Sarea cristalină din Himalaya este net superioară sării de masă. Folosesc această sare roz cu granulație fină și este surprinzător de ieftină pentru cât de bună este pentru dvs. Chiar și gustul acesteia este mult mai plăcut decât sarea obișnuită.

Puteți arunca pur și simplu clorura de sodiu cu aluminiu din solniță și înlocui cu această sare reală și bogată în minerale. Este una dintre acele schimbări simple care merită făcute pentru o sănătate mai bună.

Ai făcut trecerea la sare adevărată? Aș fi foarte interesat să aflu ce fel de beneficii ați observat și cum o utilizați în gătitul zilnic.

Citește și: Cele mai bune multivitamine pentru bărbații peste 50 de ani

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc