Cum se utilizează uleiurile esențiale pentru tratarea alergiilor

O cutie albastra cu servetele.

Majoritatea dintre noi suntem alergici la ceva, știți care sunt alergiile familiei dvs.? Dacă nu, ar trebui. Alergiile sunt serioase – consecințele pot varia de la o erupție cutanată ușoară, cu mâncărime, de la atingerea unei plante iritante la anafilaxie fatală, cum ar fi o alergie la arahide sau crustacee.

Din fericire, medicina modernă poate ameliora majoritatea simptomelor alergiei și salvează vieți în fiecare zi. Mulți dintre noi încercăm să ne minimalizăm expunerea la medicamente, deoarece acestea au efecte secundare. Unde este posibil, îmi place să folosesc remedii naturale pentru a trata afecțiunile minore.

Nu spun că ar trebui să scăpați de uleiurile de masaj dacă căile respiratorii ale copilului  dumneavoastră se umflă după ce a mâncat o arahidă. Desigur că nu – ar fi neglijent și prost. Cu toate acestea, există o mulțime de cazuri când utilizarea uleiurilor esențiale este adecvată. Citiți mai departe pentru a afla cum să utilizați uleiurile esențiale pentru a trata alergiile.

Ce este o alergie?

Să începem cu un curs de actualizare a sistemului imunitar. Sistemul dvs. imunitar este ca o mică armată de celule care sunt gata și așteaptă să lupte cu orice invadator care ar putea încerca să vă atace corpul. De exemplu, dacă aveți o infecție virală, cum ar fi o răceală, corpul dvs. răspunde făcându-vă  să vă curgă ochii și creând mucus gros pentru a prinde și a expulza particulele străine.

Celulele dvs. imune sunt uimitoare, dar nu sunt întotdeauna atât de inteligente. Uneori, funcționează defectuos și reacționează excesiv la lucruri care nu sunt dăunătoare, cum ar fi polenul, praful și anumite alimente. Așa apare o alergie.

Tipuri de alergie

După cum am menționat deja, termenul „alergie” acoperă un spectru larg de reacții. Iată câteva dintre elementele de bază:

1. Febra fânului

Acesta este un răspuns imun la polen, care duce la strănut, nas curbat și ochi apoși.

2. Iritarea pielii

Aceasta acoperă mușcăturile de insecte, urticaria și dermatita de contact. Simptomele includ roșeață, piele uscată și mâncărime într-o zonă localizată.

3. Intoleranțe alimentare

În general mai puțin severe decât o adevărată alergie alimentară, intoleranțele alimentare duc la tulburări digestive precum diaree, greață și crampe.

4. Reacții anafilactice

Unii factori declanșatori duc la un răspuns imun foarte sever numit anafilaxie. Acest lucru are ca rezultat umflarea feței, dureri abdominale, crampe, vărsături, diaree, urticarie și cel mai periculos dintre toate – închiderea căilor respiratorii, ceea ce face imposibilă respirația.

Anafilaxia începe de obicei în decurs de 20 de minute până la 2 ore de la expunerea la un declanșator. Declanșatoarele includ nuci, crustacee, soia și înțepături de albine.

Utilizarea uleiurilor esențiale în tipurile de alergii 1-3 poate oferi o ameliorare, totuși nu încercați niciodată acest lucru la o reacție anafilactică. Este o urgență medicală care trebuie tratată de un profesionist.

Ulei de lavandă

Uleiul de lavandă ajută la alergiile pielii și la febra fânului datorită proprietăților sale antiinflamatoare și antialergice. Poate fi folosit în câteva moduri diferite, după cum urmează.

Pentru febra fânului, puteți pune câteva picături de ulei de lavandă pe o cârpă și inhalați vaporii. De asemenea, puteți utiliza un vaporizator sau aromaterapie pentru uleiuri esențiale.

Pentru erupții cutanate cu mâncărime, amestecați uleiul cu un purtător, cum ar fi uleiul de cocos, conform instrucțiunilor de pe etichetă și aplicați direct pe zona afectată. Cu toate acestea, nu faceți acest lucru dacă pielea este rănită. Alternativ, adăugați câteva picături de ulei de lavandă în baie și relaxați-vă timp de 25 de minute pentru a vă calma pielea. (sursă) 

Ulei de mentă

Mentolul este compusul din majoritatea uleiurilor de mentă care este responsabil pentru proprietățile sale de răcire, antiinflamatoare și calmante. Este util pentru febra fânului și pentru intoleranțele alimentare.

Dacă vă curge nasul sau este înfundat din cauza febrei fânului sau a unei alte alergii, mentolul poate ajuta la curățarea acestuia. Pentru a face o baie de aburi, umpleți un castron cu apă fierbinte, adăugați câteva picături de ulei de mentă și așezați un prosop peste vas. Puneți capul sub prosop și inspirați adânc timp de 5-10 minute pentru a permite vaporilor de mentă să ajungă adânc în căile respiratorii. (sursă)

Pentru simptomele intoleranței alimentare, puteți lua ulei de mentă sub formă de capsulă. Are proprietăți antispastice, ceea ce înseamnă că relaxează mușchii sistemului digestiv, ameliorând crampele. De asemenea, calmează inflamația și ajută la gaze. (sursă)

Ulei de mușețel

Cei mai mulți dintre noi suntem familiarizați cu mușețelul sub formă de ceai, pentru a ne ajuta să ne relaxăm. Un alt remediu mai puțin cunoscut din această floare asemănătoare margaretei este tratarea alergiilor pielii și a mușcăturilor de insecte.

Diluați 2-3 picături de ulei de mușețel într-o linguriță  și aplicați direct pe zonele uscate și cu mâncărime ale pielii. Dacă aveți o mușcătură de insecte, aplicați o picătură de ulei de mușețel direct pe umflătură. (sursă)

Ulei de eucalipt

Uleiul de eucalipt este folosit de sute de ani ca agent antibacterian și antifungic. Cu toate acestea, are și aplicații mai diverse – inclusiv pentru ameliorarea alergiilor. Are proprietăți antiinflamatorii și, de asemenea, ajută la descompunerea mucusului, făcându-l un tratament excelent pentru febra fânului. Îl puteți folosi într-o baie de aburi, difuzor sau aromaterapie pentru a elibera vapori pentru inhalare.

Nu numai asta, dar dacă tu sau cineva din gospodăria ta suferă de o alergie la acarieni, uleiul de eucalipt poate ucide acarienii. Încercați să pulverizați mobilierul moale cu o soluție de 15 până la 20 de picături de ulei de eucalipt la 1 litru de apă distilată. Ar trebui să aibă efect în termen de 2 ore. (sursă)

Ulei de lămâie

Uleiul de lămâie are proprietăți similare cu uleiul de lavandă și de mentă atunci când vine vorba de ameliorarea febrei fânului. Poate ajuta la eliminarea mucusului din căile respiratorii și are efecte calmante anti-inflamatorii și de răcire.

Precauții

Dacă utilizați oricare dintre uleiurile esențiale de mai sus pentru prima dată, asigurați-vă că faceți mai întâi un patch test. Puteți fi alergic la singurul lucru pe care îl utilizați pentru a încerca să vă vindecați alergiile! Majoritatea uleiurilor nu trebuie folosite simple, așa că diluați întotdeauna cu un ulei purtător sau alt lichid.

Cred că este de la sine înțeles, dar o voi spune oricum – dacă aveți o alergie gravă, nu încercați să o tratați cu uleiuri esențiale. Dacă dumneavoastră sau un membru al familiei sunteți expus riscului de anafilaxie, asigurați-vă că purtați un comprimat de epipen și antihistaminic în orice moment. Ar putea salva o viață.

Concluzie

Sper că acest articol te-a ajutat să înveți puțin despre cum să folosești uleiurile esențiale pentru a trata alergiile. Mă bucur să spun că nu mai folosesc  un pachet complet de tablete antihistaminice în timpul sezonului de febră a fânului. Ar trebui să vedeți și rezultate bune – spuneți-mi cum merge în comentarii!

Citește și: Cele mai bune produse din lăptișor de matcă

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc