Care sunt cele mai bune suplimente pe bază de armurariu (Laptele de ciulin – Carduus nutans)

Ciulin (Carduus nutans) văzut de aproape.

Folosirea armurariului (denumit popular și scaiete)  în scopuri medicinale datează încă din perioada Antică a civilizațiilor Egiptene și Grecești. Folosirea sevei și a semințelor plantei drept remediu pentru mușcăturile de șarpe și depresie arată clar efectele benefice când vine vorba de gestionarea toxinelor pe alte căi.

Deci, care este cel mai bun supliment pe bază de armurariu în 2020? Ne-am decis să aflăm.

Flacon de armurariu Sonora Nutrition – Standardized Milk Thistle Extract.Sonora Nutrition – Standardized Milk Thistle Extract with 80% Silymarin
“Potent și eficient cu 250mg de armurariu per capsulă standardizată pentru a conține 80% silimarină.”

 

Flacon de armurariu Nature`s Bounty Milk ThistleNature`s Bounty Milk Thistle 250mg Standardized Extract
“250mg de pudră de armurariu standardizat per capsulă vegetariană, promovează funcționarea optimă a ficatului.  Nu conține gluten.”

 

Flacon de armurariu Superior Labs – Milk ThistleSuperior Labs – Milk Thistle 100% Non-GMO
“100% armurariu pur, fără aditivi sintetici și metale grele. Extract standardizat 80% silimarină. Potrivit pentru persoanele vegane.”

 

Flacon de armurariu Puritan's Pride - Milk ThistlePuritan’s Pride – Milk Thistle (Silymarin) 4:1 Extract 1000mg
“Eliberare rapidă a unui gel din interiorul capsulelor cu 1000mg extract de armurariu. Nu conține lactoză sau gluten.”

 

Flacon de armurariu Jarrow Formulas – Milk ThistleJarrow Formulas – Milk Thistle Standardized Silymarin Extract 30:1
“Nu conține soia, pastile nemodificate genetic potrivite persoanelor vegane, cu o puritate testată. 150mg armurariu în fiecare pastilă.”

Ce este armurariul?

Armurariul este o plantă din aceiași familie ca și fructul kiwi. Este nativ în majoritatea Europei, și se poate găsi și în America de Nord, unde a fost introdus de către coloniști.

Ingredientul activ este cunoscut drept silimarină, o combinație din mai multe tipuri de flavonoide.

În interiorul plantei, flavonoidele sunt cele ce îi dau culoarea, ajută la filtrarea razelor UV, schimbă nitrogenul într-o formă pe care planta o poate folosi și pot chiar împiedica multe boli.

Să ne uităm la modalitățile în care această plantă este benefică oamenilor.

Cine are nevoie de armurariu?

Poate că întrebarea ar trebui să fie, de fapt, ”Cine nu are nevoie de armurariu?”.

Studiile științifice ne-au ajutat să înțelegem mai bine cum este folosit armurariul de către corp. Se consideră că ajută în cazul multor afecțiuni medicale.

Funcționarea Ficatului

Armurariul este adesea folosit în ameliorarea simptomelor insuficienței hepatice; s-a dovedit că are un efect benefic în încetinirea progresului degenerescența grasoasă a ficatului.

A avut efect și în cazul afecțiunilor cronice imflamatorii a ficatului și a cirozei), hepatita cronică sau virală, având, de asemenea, și un rol protectiv asupra ficatului.

Anti-Inflamator

Cercetările făcute asupra armurariului i-au scos la iveală efectul anti-inflamator.

Este folosit de persoanele cu artrită reumatoidă pentru a reduce inflamația articulațiilor.

Ingredientele active ale armurariului reduc, de asemenea activitatea sistemului imunitar din interiorul articulațiilor reducând volumul leziunilor cauzate de sistemul imunitar prin atacarea țesutului din interiorul articulațiilor, încetinind procesul bolii.

Anti-Inflamator pentru afecțiunile pulmonare

Armurariul poate fi benefic și în cazul persoanelor cu afecțiuni pulmonare, unde există elemente inflamatorii, cum ar fi în cazul astmului. Cercetătorii au arătat că silimarina este eficientă în tratarea unor afecțiuni inflamatorii pulmonare și protejează plămânii în cazul deteriorării.

Boala Parkinson

Ingredientul activ din armurariu are efecte benefice dovedite științific în cazul bolii Parkinson, reducând inflamația ce apare în anumite celule neurologice ale creierului și coloanei vertebrale.

Silimarina ameliorează simptomele bolii Parkinson reducând efectul neurotoxic asupra corpului.

Diabet

Persoanele ce suferă de diabet pot, de asemenea, beneficia de ingredientele active ale armurariului. Cercetătorii au descoperit că silimarina produce glucoză în corp, devenind un sensibilizator al insulinei; Scade nivelul glicemiei, scăzând rezistența organului cheie la insulină. În acest mod, face insulina mai eficientă.

Scade nivelul colesterolului

Cercetătorii au descoperit că silimarina poate reduce colesterolul. Se consideră că reduce nivelul colesterolului creat de corp dar crește și nivelul de descompunere a grăsimilor.

Crește nivelul energiei

Faptul că mulți utilizatori au avut parte de un impuls energetic după ce au luat armurariu este, de asemenea, un punct bine consemnat în cercetările științifice. Componenta din interiorul fiecărei celule ce creează energie se numește mitochondria.

Studiile arată că silimarina crește eficiența mitochondriei, și poate fi motivul pentru aceste raportări făcute de utilizatori.

Utilizatorii au mai raportat și alte beneficii legate de armurariu. Printre ele sunt incluse efectul asupra acneelor hormonale, psoriazis și alte afecțiuni ale pielii, o creștere generală a stării de bine, și chiar un efect pozitiv a stării de după ce s-a ingerat alcool.

Există vreo precauție ce trebuie luată, sau efecte adverse?

Oricine are o alergie la ambrozie (și restul familiei de plante asteraceae/compositae) ar putea avea o reacție alergică la armurariu, și ar trebui să consulte un medic înainte de a lua un astfel de supliment.

Unii cercetători au descoperit că extractul de armurariu poate să se comporte la fel ca ți estrogenul, deci armurariul nu trebuie să fie folosit de persoanele ce suferă de o afecțiune ce poate fi înrăutățită de estrogen. Include și anumite tipuri de cancer de sân.

Medicii susțin că persoanele gravide sau care alăptează ar trebui să se ferească de armurariu. Acest sfat este dat deoarece nu s-au făcut cercetări, deci nu există nici o modalitate de a ști dacă armurariul este sau nu potrivit în aceste cazuri. (sursă)

Majoritatea persoanelor ce au folosit armurariu nu au avut parte de nici un efect advers, însă câteva persoane au raportat un efect laxativ, balonare, stomac deranjat sau reflux gastro-esofagian.

Cât de mult timp ar trebui să luați suplimente pe bază de armorari?

Majoritatea studiilor științifice făcute pe bază de armorariu au folosit o concentrație de 200mg de  trei ori pe zi – un total de 600mg pe zi.

Care este cel mai bun supliment?

Când alegeți un supliment, luarea unei decizii corecte este complicată, din cauza varietății de produse ce se găsesc pe piață.

De aceea, noi am analizat cinci suplimente pe bază de armurariu ce se găsesc pe piață în momentul de față.

Sonar Nutrition Milk Thistle

Flacon de armurariu Sonora Nutrition – Standardized Milk Thistle Extract.

Sonar Nutrition se mândrește cu faptul că face produse de calitate superioară la un preț rezonabil.

Produsul lor pe bază de armurariu este făcut în SUA și îndeplinește standardele celor de la FDA, nu conține soia, lactoză sau gluten.

Pro

 • Nu conține gluten
 • Nu conține soia
 • Nu conține lactoză
 • Făcut în SUA

Contra

 • Conține gelatină

Verifică preț Sonora Nutrition Milk Thistle Extract aici!

Nature’s Bounty Milk Thistle

Flacon de armurariu Nature`s Bounty Milk Thistle

Nature’s Bounty creează suplimente de calitate de zeci de ani. Suplimentul lor pe bază de armurariu nu este o excepție, și este cel mai ieftin produs pe care l-am analizat. Cu toate acestea, are și câteva problem, mărimea capsule, gustul și mirosul neplăcut.

Pro

 • Produs în SUA
 • Potrivit persoanelor vegetariene
 • Nu conține gluten
 • Preț excelent

Contra

 • Capsule medii spre mari
 • Gust și miros neplăcut

Verifică preț Nature`s Bounty Milk Thistle aici!

Superior Labs Milk Thistle

Flacon de armurariu Superior Labs – Milk Thistle

Un produs de calitate de la o companie bine cunoscută, Superiro Labs susține că fac suplimente fără aditivi artificiali. Problema este că sunt cele mai scumpe produse analizate, și unii utilizatori au raportat efecte adverse neplăcute.

Pro

 • Produs în SUA
 • Companie ce îndeplinește normele FDA
 • Pastile ușor de înghițit
 • Potrivite pentru persoanele vegane și vegetariene
 • Ingrediente testate împotriva metalelor grele
 • Poliță de returnare ce nu pune întrebări
 • Nu lasă un gust rezidual

Contra

 • Unii utilizatori au raportat spasme gastro-intestinale

Verifică preț Superior Labs Milk Thistle aici!

Puritan’s Pride Milk Thistle

Flacon de armurariu Puritan's Pride - Milk Thistle

O marcă de încredere ce oferă un produs de înaltă calitate produs în SUA, Puritan’s Pride Milk Thistle merită luat în considerare. Cu toate acestea, unii utilizatori susțin că în interiorul flaconului, capsulele se lipesc între ele, și nu pot fi folosite.

Pro

 • Făcute în SUA
 • Ușor de înghițit

Contra

 • Conține soia
 • Conține gelatin
 • Capsulele se pot lipi între ele

Verifică preț Puritan’s Pride – Milk Thistle aici!

Jarrow Formulas Milk Thistle

Flacon de armurariu Jarrow Formulas – Milk Thistle

O marcă de încredere, bine cunoscută pentru crearea unor produse de bună calitate, Suplimentul pe bază de armurariu de la Jarrow Formula este puțin mai scump față de altele, dar este de înaltă calitate, nu conține soia, nu este modificat genetic, este potrivit persoanelor vegetariene și puritatea sa a fost testată.

Pro

 • Nu conține soia
 • Potrivit persoanelor vegetariene
 • Pastile de mărime obișnuită
 • Ușor de înghițit
 • Potența și puritatea au fost testate
 • Materiale crude din Italia
 • Nemodificate genetic

Contra

 • Unele persoane au raportat reflux gastro-esofagian (este bine de luat împreună cu un probiotic)
 • Unele persoane au raportat un tremurat după ce au luat pastilele

Verifică preț Jarrow Formulas – Milk Thistle aici!

Alegerea noastră

În opinia noastră, alegerea dintre aceste produse este Sonora Nutrition Milk Thistle.

Este un produs de calitate superioară, ce vine la un preț rezonabil, îndeplinește cerințele de la FDA, și majoritarea utilizatorilor au raportat îmbunătățiri în cazul afecțiunilor pe care le au, îmbunătățirea rezultatelor analizelor de sânge, o creștere general a stării de bine și nici un efect advers.

Folosirea gelatinei face acest produs nepotrivit pentru persoanele vegetariene, fiind singura problemă pe care am putut să o găsim. De asemenea, faptul că returnarea este garantată de companie fără a pune întrebări poate oferi o anumită siguranță – dar și încredere în calitatea produsului.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc