Care sunt cele mai bune suplimente ce se folosesc înainte de alergare

Cele-mai-bune-suplimente-care-se-folosesc-inainte-de-alergare

Cu siguranță ați mai fost în acest punct. Ați ieșit la alergat, crezând că va fi ușor, și v-a provocat o senzație de arsură în zona plămânilor. Nu erați sigur dacă picioarele voastre mai pot continua.

Din fericire, există suplimente sănătoase ce vă pot crește rezistența în timpul alergării. Vă voi trece prin motivele pentru care ar trebui să încercați un supliment folosit înainte de antrenament și vă voi ajuta să alegeți cel mai bun supliment pe care îl puteți lua înainte de alergare.

Flacon cu suplimente pentru alergare CytoSport CytomaxCytoSport Cytomax
“O pudră cu aromă de citrice și un mix unic de carbohidrați – creșterea rezistenței înainte și după antrenament.”

 

Flacon cu suplimente pentru alergare Optimum Nutrition Essential Amino EnergyOptimum Nutrition Essential Amino Energy
“100mg de cafeină din ceai verde/cafea, oferă un plus de energie fără oprire. 5g de aminoacizi ajută la refacere.”

 

Flacon cu suplimente pentru alergare Scivation Xtend BCAAsScivation Xtend BCAAs
“Formula cu 7000mg de BCAA ajută la creșterea rezistenței și a masei musculare, dar și la refacere, de asemenea, ajută la alimentarea cu electroliți.”

Flacon cu suplimente pentru alergare Red Leaf Pre-Workout EnergizerRed Leaf Pre-Workout Energizer
“Conține beta-alanină – este dovedit că reduce oboseala musculară, pentru a vă permite un antrenament mai lung/mai greu și pentru a vă reface mai repede.”

Flacon cu suplimente pentru alergare MusclePharm Amino 1 Hydrate + RecoverMusclePharm Amino 1 Hydrate + Recover
“Creeat pentru a fi absorbit rapid de către organism, conține 10grame de aminoacizi pentru a oferi o rezistență ce se activează rapid.”

 

De ce să folosiți un supliment înainte de alergare?

Tipurile diferite de exerciții vin cu nevoi diferite. Multe dintre suplimentele ce se iau înainte de antrenament au fost create pentru antrenamentul cu greutăți sau rutine cu o intensitate crescută. Alergătorii  nu au, în mare parte, de un plus atât de ridicat de energie la începutul unui antrenament.

În loc de energie, alergătorii au nevoie de un supliment ce va crește nivelul rezistenței. Cea mai grea parte a alergării nu este începutul, ci continuarea.

După ce ar trebui să se uite alergătorii când aleg un supliment ce se ia înainte de antrenament?

Alergarea este grea pentru corpul dumneavoastră, deci nu este o idee bună să luați stimulanți puternici. Stimulanții vă energizată pentru o perioadă scurtă de timp, dar vă lasă cu o stare de oboseală și mai puternică atunci când seduce efectul.

Din fericire, anumiți nutrienți pot crește stamina și rezistența. Este foarte important pentru alergători să aibă un procent potrivit de carbohidrați, amino acizi și beta-alanine, adică toți nutrienții ce cresc nivelul rezistenței și nu oferă un plus de energie doar pe termen scurt.

Carbohidrații

Unii oameni evită suplimentele ce conțin carbohidrați, însă, pentru alergători, carbohidrații sunt importanți. Un complex optim de carbohidrați vă poate oferi nivelul dorit de energie pentru a putea face mai multe exerciții ce stimulează inima. Alergătorii ce obișnuiesc să alerge în maratoane cunosc importanța carbohidraților și faptul că aceștia sunt vitali pentru a ajunge la linia de sosire.

Carbohidrații produc glicogen, această substanță stocându-se în musculatura dumneavoastră. Când aveți nevoie de energie, corpul dumneavoastră va retrage din depozitul de glicogen. Având destul glicogen în corp, veți avea destulă energie fără ca masa dumneavoastră musculară să scadă.

Beta-Alanina

Beta-Alanina este un supliment promițător când vine vorba de sănătate și fitness, deoarece crește nivelul  rezistenței. Cercetătorii au descoperit că beta-alenina ajută creșterea performanței, și, în același timp, crește masa musculară de bază.

Vizionați acest videoclip scurt pentru a vă face o idee despre cum funcționează beta-alanina în corpul dumneavoastră:

Beta-alenina este perfectă pentru tratamentul ce se ia înainte de antrenament. Cu toate acestea, puteți lua o doză oricând pe durata zilei pentru a avea parte de beneficiile oferite de această substanță.

BCAA

Aminoacizii, mai ales lanțul ramificat al acestora (BCAA) sunt buni pentru creșterea nivelului de rezistență și pentru tonifierea masei muscular a corpului. Un studiu din Jurnalul Internațional al Societății Sportului și Nutriției a fost realizat prin testarea participanților prin programe de antrenamente de rezistență.  Jumătate dintre participanți au luat suplimente cu BCAA, cealaltă jumătate a luat proteină.

Grupul ce a luat BCAA s-a dovedit a avea mai multe rezultate când vine vorba de îmbunătățirea masei muscular, a forței fizice și a pierderii în greutate, având corpuri mai suple drept rezultat.

Un alt studio a examinat masa corporală în timpul unei diete bazată pe restricționarea caloriilor. Suplimentele obișnuite cu BCAA au ajutat la pierderea masei adipoase din corp. Cu toate acestea, persoanele ce nu au luat BCAA au pierdut din masa muscular de bază.

Doza comună de BCAA acceptată este de 2:1:1 de leucină la izoleucină la valină. Această aranjare a rației este apropiată structurii naturale a musculaturii. Leucina este cel mai benefic component al BCAA-urilor, și cel mai efficient în cazul creșterii și regenerării masei muscular.

Citrulina

Citrulina este un alt supliment benefic ce crește sistemul imunitar și fluxul sanguine, pentru a preveni depunerea grăsimii.

Ce să excludeți

Încercați să evitați cafeina și alți stimulanți în suplimentele dumneavoastră. Din moment ce majoritatea suplimentelor ce se iau înainte de antrenament conțin cafeină, căutați varianta care are doza cea mai mică.

Mulți alergători optează pentru suplimente fără creatină. În afară de cazul câtorva  riscuri ale sănătății unei populații selecte, creatina nu s-a dovedit a îmbunătății performanța sau rezistența în timpul alergării.

CytoSport – Cytomax Sports Performance Mix

Flacon cu suplimente pentru alergare CytoSport Cytomax

Cytomax Sports Performance Mix conține o formulă creată special pentru alergători, mai ales pentru cei ce parcurg o distanță mai mare. Oferă o sursă stabilă de energie fără scăderea acesteia după încetarea stimulanților.

Sports Performance este plin de carbohidrați pentru a oferi combustibil masei dumneavoastră muscular în timpul antrenamentului. Amino acizii și nutrienții încetinesc apariția oboselii. Un mix de electroliți este prezent în conținut, pentru a înlocui sodiul, potasiul și magneziul pierdut în timpul antrenamentului prin transpirație.

Sports Performance folosește mai multe surse de carbohidrați, incluzând glucoza, fructoza și alpha-l-polylacetat. Alpha-L-Polyacetat-ul ajută la menținerea echilibrului nivelului de pH al sângelui prin prevenirea acumulării acidului lactic. Există o doză mică de cafeină, dar este destul de mică încât să simțiți un slab impuls și nici un efect advers precum creșterea ritmului cardiac.

Pro

 • 22 grame de carbohidrați per porție
 • 35mg cafeină ( aproximativ o treime dintr-o cană de cafea)
 • 120mg sodium
 • 60mg potasiu
 • 6mg calciu
 • 14mg magneziu
 • Include un mix de aminoacizi cu L-glutamine și L-alanine
 • BCAA
 • Se găsește în variante de 700 grame și 2kg
 • 6 arome diferite

Contra

 • Unii utilizatori consider textura mult prea granulată

Verifică preț CytoSport Cytomax aici!

Optimum Nutrition – Amino Energy

Flacon cu suplimente pentru alergare Optimum Nutrition Essential Amino Energy

Optimum Nutrition este o companie bine cunoscută când vine vorba de nutriție și suplimente. Au propriile facilități de producție, deci controlul calității produselor lor este făcut de la început până la sfârșit. Toate facilitățile lor au certificare de tip GMP.

Amino Energy este specializat pentru în rezistența și refacerea muscular. Conține și lanțul ramificat, dar și aminoacizi simpli, pentru un impuls natural. Cu toate că produsul conține cafeină, este o cantitate moderată.

Mai multe ingredient funcționează drept înlocuitoare pentru creatină și are același efect de plus de energie. Extractul de ceai verde și de cafea verde reprezintă cele două ingrediente proeminente naturale. Amino Energy vă a crește stamina și fluxul sanguine folosind l-glutamină, citrulină, antioxidanți și electroliți.

Pro

 • 5 grame amino acizi
 • Nu conține zaharuri adăugate
 • Are numai 10 calorii
 • Conține l-glutamine, cituline și antioxidanți
 • Mix de electroliți
 • Extract de ceai verde și cafea vere
 • Crește nivelul staminei și al recuperării
 • Renumit
 • Facilități cu certificare de tip GMP -15 arome
 • Preț bun

Contra

 • mai mică alimentare cu electroliți față de alte produse competitoare

Verifică preț Optimum Nutrition Essential Amino Energy aici!

Scivation Xtend

Flacon cu suplimente pentru alergare Scivation Xtend BCAAs

Scivation Xtend este un smplu supliment ce se ia înainte de antrenament și se bazează pe lanțul de ramuri al aminoacizilor. Rația de leucine la izoleucine șa valine este de 2 la 1 la 1, urmărind rația ce se găsește în masa musculară.

Nu conține cafeină sau oxid nitric drept stimulanți ce există în majoritatea suplimentelor de pre-antrenament. Cu toate acestea, simplitatea produsului îl face o bună alegere pentru alergare.

Din moment ce nu este plin de ingredient artificial și stimulanți, Xtend poate fi luat chiar și pe stomacul gol și este potrivit înainte de o alergare de lungă distanță.

Pro

 • Are un total de 7000mg BCAA într-o rație acceptată de cercetători
 • 3500mg de L-leucine
 • 2500mg de L-glutamine
 • 1000mg de citruline
 • 1140mg mix de electroliți
 • Nu conține zaharuri sau calorii
 • Se găsește în 12 variante de arome

Contra

 • Nu conține carbohidrați

Verifică preț Scivation Xtend BCAAs aici!

Red Leaf Pre Workout Energizer

Flacon cu suplimente pentru alergare Red Leaf Pre-Workout Energizer

Red Leaf Pre Workout Energizer este plin de beta-alanine, BCAA și multe ingredient naturale ce vă vor face să vă simțiți minunat. Conține antioxidanți din ceai verde și merișoare (acestea fiind, în același timp, și aromele naturale ale suplimentului) ce oferă un plus de nutrienți.

Acest supliment va crește nivelul energiei și al rezistenței. Conține o mică doză de cafeină, dar nu se apropie de doza obișnuită a suplimentelor ce se folosesc înainte de antrenament. Arginina și L-glutamina ajută la refacerea după antrenament.

Formula suplimentului Red Leaf Pre Workout folosește numai ingredient de calitate superioară. Este făcut într-o facilitate cu certificare de tip GMP. Nu conține coloranți, maltodextrină sau carbohidrați.

Pro

 • 40mg de cafeină
 • 1gram de beta-alanine
 • 1 gram de BCAA
 • 1gram de L-glutamine
 • 500mg de AAKG
 • Antioxidanți din extract de merișoare și ceai verde
 • Nu conține maltodextrină
 • Nu conține coloranți artificiali
 • Făcut într-o facilitate cu certificare de tip GMP

Contra

 • Nu conține carbohidrați
 • singură aromă valabilă

Verifică preț Red Leaf Pre-Workout Energizer aici!

Muscle Pharm Amino 1

Flacon cu suplimente pentru alergare MusclePharm Amino 1 Hydrate + Recover

După cum puteți deduce după numele produsului, Muscle Pharm Amino 1 este un supliment bazat pe aminoacizi. Nu conține creatină sa cafeină, fiind ideal pentru alergători. Formula este ușor de absorbit în corp, permițând masei muscular să crească și să se refacă, chiar și în timpul alergării.

Amino 1 conține 10 grame de BCAA per porție. Folosesc o rație de 3 la 1 la 2, cu procente mai mari de leucine și valine decât în alte suplimente pentru pre-antrenament.

Este plin de nutrienți, și include electroliți pentru hidratare și malat de citrulină. Ajută nutrienții să ajungă în tot corpul și oferă un impuls prin oxidul nitric.

Pro

 • 10 grame de BCAA cu o rație de 3:1:2
 • 5 calorii per porție
 • Malat de citrulină
 • 4 gram de de arginină AKG
 • 1 gram de taurină
 • Un blend de apă de cocos și electroliți pentru hidratare
 • Include l-glutamine, l-alanine și l-glicine
 • Are 30 de porții
 • Vine cu arome precum cireșe și limonadă sau punch de fructe

Contra

 • Nu conține carbohidrați

Verifică MusclePharm Amino 1 Hydrate + Recover aici!

Concluzii

Cytomax Sports Performance Mix este, în opinia noastră, cel mai bun supliment ce se poate folosi înainte de alergare. Cytomax crește rezistența, bazându-se pe carbohidrați, dar conține și un nivel sănătos de aminoacizi și BCAA.

Folosește cafeina pentru un impuls, însă conține o doză mică față de competitorii săi. Sports Performance are, de asemenea, ingrediente ce oferă un plus sănătății, pentru a crește nivelul performanței și calitatea antrenamentului.

L-glutamina și L-alanina ajută la creșterea și regenerarea musculară, cu un mix de electroliți ce ajută la menținerea hidratării în timpul alergării. Sports Performance vine la un preț rezonabil, și oferă un impuls sănătos atunci când este luat înainte de antrenament.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc