3 riscuri pentru sănătate cu floricele pentru microunde

Vase cu floricere langa un cuptor cu microunde.

Popcornul din acele pungi pentru microunde cu interior argintiu strălucitor este o gustare foarte populară, dar au apărut preocupări recente de sănătate care îi îngrijorează pe experți.

Iată trei riscuri la care vă poate expune consumul popcornului de microunde și trei motive întemeiate pentru a schimba această gustare cu una mai sănătoasă, cum ar fi nucile, sau cel puțin pentru a vă găti singuri popcornul și astfel a evita unele substanțe chimice surprinzător de toxice.

Cele mai periculoase 3 substanțe chimice din floricele cu microunde

Aromă de unt din diacetil

Diacetilul este o substanță chimică creată artificial care a fost utilizată în aromele „untului” găsit frecvent în floricelele de microunde. Atât de mulți oameni care au lucrat la fabricarea acestui produs au suferit de fibroza (cicatrizarea) plămânilor, încât afecțiunea a fost numită „plămân popcorn”.

Producătorii americani de floricele de porumb spre exemplu au promis să vină cu alternative mai sigure la această substanță chimică, dar autoritățile de reglementare au descoperit recent că înlocuitorii diacetilului pe care i-au ales, ar putea fi la fel de toxici.

Distilatele și dispozitivele de tăiere a untului, cele mai frecvente înlocuitoare, conțin diacetil sau îl eliberează atunci când sunt încălzite și nu sunt considerate mai sănătoase decât substanța chimică toxică originală pe care sunt menite să le înlocuiască.

În Europa, diacetilul este încă aprobat pentru utilizare și este un aditiv obișnuit în gustări. Acest lucru se întâmplă în ciuda studiilor care au legat diacetilul direct de Alzheimer. Acesta traversează cu ușurință bariera hematoencefalică, s-a demonstrat că provoacă daune proteinelor importante din creier și poate fi un factor declanșator al acestei boli teribile.

În mod clar, diacetilul și înlocuitorii săi similari din punct de vedere chimic nu sunt substanțe pe care doriți să le introduceți în mod regulat în corp, dacă vă prețuiți sănătatea. Dacă doriți cu adevărat niște floricele cu aromă de unt, atunci este mult mai bine să cumpărați niște porumb organic și să vă faceți popcorn cu unt adevărat. Aroma artificială a untului este un ingredient foarte suspect și merită evitat.

Vezi și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

TBHQ – Lichid de brichetă cu popcorn?

Butilhidrochinona terțiară sau TBHQ sau E319 este un conservant chimic utilizat în floricele de microunde și în multe alte gustări. Este, de asemenea, o formă de butan. Da, aceleași lucruri pe care le găsiți în lichidul brichetei.

De ce  a crezut cineva că este o idee bună să permită lichidul brichetelor în popcorn, mă depășește. În timp ce cantitățile sunt mici, toate aceste substanțe chimice diferite se adună și creează o povară suplimentară asupra corpului dvs. pentru a le elimina.

Efectele secundare ale dozelor mari de TBHQ includ greață, vărsături, tinitus și delir. Studiile efectuate pe animale sugerează un risc crescut de cancer de stomac și de deteriorare a ADN-ului și există rapoarte care o leagă de probleme ale pielii, cum ar fi dermatita și de tulburarea de deficit de atenție la copii.

TBHQ poate apărea, de asemenea, pe etichetele ambalajelor dvs. alimentare drept conservant E319. FDA permite ca 0,02% din uleiurile din gustările dvs. să fie TBHQ, dar doriți cu adevărat vreunul din aceste substanțe chimice în dieta dumneavoastră?

PFOA în pungi cu popcorn pentru microunde

Al treilea dintre aceste riscuri pentru sănătatea dvs. nu este de fapt un ingredient. Este un gaz pe care îl degajă pungile în care vine popcornul, când este încălzit în cuptorul cu microunde.

Acidul perfluorooctanoic sau PFOA este un produs chimic toxic care a fost etichetat ca fiind probabil cancerigen pentru om. Este puternic implicat într-un risc mai mare de boli cardiovasculare și probleme de tiroidă și doar inhalarea suficientă a acesteia vă poate face să vă simțiți rău. Aceasta este o problemă reală atunci când primul lucru pe care îl fac majoritatea oamenilor atunci când au scos punga de floricele din cuptorul cu microunde, este să o deschidă și să respire adânc.

S-au descoperit deja pericolele pentru sănătate date de teflonul din vasele antiaderente și în special PFOA. Acest articol merită cu adevărat citit dacă utilizați tigăi antiaderente, dar aceeași substanță chimică care poate provoca atât de multe probleme din cauza vaselor dvs. se găsește și în pungile cu popcorn, cutii pentru pizza și alte ambalaje antiaderente.

Concluzie

Deși poate fi convenabil de preparat popcorn în acest fel, aceste substanțe chimice singure îl fac să reprezinte un risc surprinzător pentru sănătate și cu siguranță nu este ceva ce ați dori să mâncați în mod regulat.

Popcornul în sine nu este deosebit de bun pentru dvs., chiar și fără acești aditivi chimici, mai ales dacă doriți să slăbiți. Un înlocuitor mult mai sănătos este o pungă de nuci, cum ar fi migdalele, nucile sau un amestec de altele. Acest tip de gustări oferă corpului tău nutriția de care are nevoie și te sature fără substanțe chimice toxice precum diacetil, TBHQ și PFOA.

Știați despre aceste riscuri pentru sănătatea dvs. pe care le reprezintă popcornul pentru microunde și sunteți surprins de faptul că agențiile guvernamentale permit ca aceste tipuri de substanțe chimice să fie în produsele alimentare? Aș fi interesat să vă aud părerea despre acest lucru.

Citește și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc