Excesul de fructe încetinește procesul de pierdere în greutate

O gramada de diverse fructe intregi si taiate.

Când vine vorba de pierderea în greutate, multe persoane aprobă faptul că integrarea multor fructe și legume proaspete în dietă reprezintă un obiectiv grozav.

În teorie, cu siguranță este adevărat și de ajutor. Plantele crescute în mod organic sunt alimente pline de nutrienți și pot fi folosite drept o gustare rapidă și sănătoasă.

Problema este că majoritatea persoanelor preferă să aleagă o portocală, o banană sau o piersică decât morcovii, țelina sau broccoli – și este de înțeles. Fructele sunt dulci, gustoase, și sunt mult o gustare mult mai satisfăcătoare. Dar cu acest gust dulce, vin și zaharurile.

Dulcile, dulcile fructe

Cu toate că multe persoane nu vor să accepte asta, fructele conțin zaharuri, iar excesul de zaharuri va consta în stagnarea procesului de pierdere în greutate.

Să vă explicăm motivul pentru care acest lucru se întâmplă:

  • Nivelul crescut de zaharuri (din fructe) cauzează creșterea nivelului de insulină, din acest motiv corpul inițiază formarea grăsimii. Un nivel nepotrivit de insulină este ceva ce trebuie evitat în momentul în care doriți să slăbiți, deoarece declanșează nevoia corpului de a stoca și forma grăsime, în loc să scadă greutatea corporală.
  • În momentul în care nivelul de insulină crește exagerat pot apărea condiții medicale precum Sindromul Ovarian Polichistic. Acesta afectează hormonii feminini și poate preveni pierderea în greutate în cazul femeilor.

Știind aceste detalii, nu ar trebui să vă fie frică de posibilitatea distrugerii siluetei de la un fruct. Fiind conștienți de opțiunile pe care le aveți atunci când vine vorba de gustări poate ajuta la evaluarea nivelului de fructe și zaharuri pe care îl consumați.

Spre exemplu, în cazul în care consumați prea multe fructe pe zi (puține legume, proteine sau surse de grăsimi), atunci este timpul să înlocuiți fructele cu alimente ce vor ajuta la îndeplinirea cerințelor corpului.

Fructele nu sunt îndeajuns

Corpul nu are nevoie numai de zaharuri; alegerea surselor de grăsimi și proteine precum semințele, nucile sau boabele sunt o bună alternativă pentru fructe.

Această schimbare ușoară puteți rezolva problema zahărului din trei motive:

  • Legumele sunt la fel de pline de nutrienți ca și fructele.
  • Fructele conțin mult mai multe zaharuri decât legumele.
  • Semințele și nucile oferă acizi grași importanți pentru corp ce vor ajuta la facilitarea hormonilor și a scăderii în greutate.

Din acest motiv, persoanele ce își fac griji de greutatea corporală își pot atinge mai ușor obiectivele dacă înlocuiesc zahărul și evită consumul excesiv de fructe.

Un mare pas către optimizarea sănătății și a condiției fizice constă în asigurarea unei diete ce nu conține un nivel crescut de zaharuri; acest pas va ajuta la scăderea în greutate.

Până la urmă, o greutate sănătoasă reprezintă reflecția sănătății interioare.

Legume, și mai multe legume?

Ideea de a consuma legume crude poate fi neplăcută pentru multe persoane, deoarece consumul de legume nu este la fel de plăcut precum consumul de fructe. Puteți citi mai jos câteva opțiuni persoanele ce se luptă cu gustul legumelor:

Investiți într-un înlocuitor de masă complex pe bază de alimente întregi

Există pe piață câteva firme ce oferă produse organice, firme ce au creat suplimente compuse dintr-o varietate de nutrienți ce se găsesc în fructe și legume, fără conținutul de zahăr.

Există, de asemenea, și o doză amplă de proteine pe bază de plante în fiecare porție din aceste pudre, făcându-le un meniu mult mai echilibrat. Produsele de acest tip se pot găsi în magazinele naturiste la raionul de suplimente. O bună variantă de început este Raw Meal de la Garden of Life.

Când vine vorba de gustări, alegeți proteinele, nu zahărul

Puteți atinge acest obiectiv prin alegerea unei pudre proteice organice, sau a unui baton proteic organic, ce au un conținut crescut de proteine, și un conținut scăzut de zaharuri.

În acest mod, proteinele vă vor oferi stabilitate, fără a vă crește nivelul insulinei. Consumate în doze mici, alimentele precum semințele de chia sau migdalele sunt, de asemenea, o bună sursă de proteine și de grăsimi benefice.

Puteți face suc din legume pentru a le face mai ușor de consumat

Sucul de legume poate fi o variantă ușoară și rapidă de ingerare a unei doze mari de nutrienți în deodată. Folosind morcovi, roșii, țelină și câteva verdețuri, puteți face o gustare surprinzător de gustoasă din legume. Este revigorantă și poate să vă dea un plus de energie.

Deci, fructele sunt nocive?

Nu, nu sunt nocive, dar este important să realizați că excesul de fructe există. Când vine vorba de efortul făcut pentru menținerea sănătății generale și pierderea în greutate, este foarte important să nu ignorați faptul că puteți face pași în spate dacă ingerați în mod excesiv fructe și zaharuri.

Făcând mici schimbări simpli precum consumul de legume, implementarea pudrelor proteice în dietă, consumând mai multe semințe și nuci și începând o rutină ce include consumul de sucuri din legume puteți rezolva anumite probleme și accelerând, în același timp, rata de pierdere în greutate.

Citește și: Cele mai bune multivitamine pentru persoanele vegane și vegetariene

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc