Dieta Fat Flush Water: ce este și dacă funcționează

Apa curgand intr-un pahar.

Bea apă, slăbește

Planul (sau dieta) “Fat Flush Water” este ideea doctorului Anne Louise Gittleman. Autoarea mai multor cărți dietetice, nutriționistul holistic Gittleman, este autoproclamată „prima doamnă a nutriției”. Înapoi în 2002, “Fat Flush Plan” cartea a devenit un hit best-seller.

În carte, Gittleman susține că, dacă urmați dieta ei restricționată în calorii și formula de curățare, vă puteți aștepta să curățați ficatul, facilitând astfel curățarea toxinelor și încurajarea pierderii în greutate.

Prin pierderea în greutate cu apă și accelerarea metabolismului, planul ar trebui să susțină capacitatea organismului de a se autovindeca și de a scăpa de excesul de deșeuri.

Planul de curățare a grăsimii cu apă este împărțit în trei faze:

Faza 1: Curățarea de 2 săptămâni

Aceasta este etapa inițială în care unele rezultate dramatice pot fi văzute ca urmare a unei diete cu restricții calorice (1100).

Autoarea susține că pierderea de grăsime va fi cea mai vizibilă pe șolduri, coapse și fese.

Faza 2: Fluxul continuu de curățare

După faza de 2 săptămâni, caloriile cresc la o valoare ușor mai sustenabilă, de 1500 pe zi. Mai multe alimente sunt reintroduse pe măsură ce corpul se reajustează, continuând în același timp să slăbească.

Această fază este dedicată celor cu grăsime încăpățânată și care doresc să mențină o curățare moderată.

Etapa 3: Planul de alimentație ca stil de viață

Această secțiune este în esență cea mai importantă parte a programului. În această fază, vi se oferă un program alimentar de bază conceput pentru a controla greutatea, crește energia și îmbunătăți bunăstarea.

Această etapă este concepută ca un plan pe tot parcursul vieții. Planul de întreținere va asigura că greutatea rămâne oprită. (sursă)

Urmăriți acest videoclip pentru a o vedea pe Anne Louise explicând detaliile sistemului și de ce trebuie să ne dezintoxicăm și să ne curățăm ficatul:

Deci, unde se încadrează detoxifierea în toate acestea?

Planul vizează abordarea principalilor infractori ai creșterii în greutate:

  • Funcția hepatică
  • Stres
  • Retenția apei
  • Frica de a mânca grăsimi
  • Excesul de insulină

Să aruncăm o privire la fiecare dintre acești factori.

Vezi și: Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

Funcția hepatică

Ficatul nostru este responsabil pentru filtrarea toxinelor și menținerea curățeniei sângelui. Teoria este că, dacă îl supraîncărcăm cu prea multe substanțe dăunătoare și „toxine”, nu putem arde eficient grăsimea corporală.

Am menționat că conceptul de „toxine” este pseudoștiință pură de multe ori pe acest site web. Da, putem ingera substanțe „toxice”, cum ar fi droguri sau substanțe chimice, dar corpul nostru este perfect capabil să se ocupe de ele singur. În caz contrar, va trebui să mergi la spital, mai degrabă decât să apelezi la un program de „detoxifiere”.

Nu există nicio legătură cu „toxicitatea” hepatică și pierderea în greutate. Obiectivul principal ar trebui să fie reducerea aportului și creșterea efortului.

Stres

Când suntem stresați, corpul produce cortizol excesiv prin intermediul glandelor suprarenale și acest lucru poate duce la supraalimentare și creștere în greutate.

Prin reducerea volumului de muncă al sistemului digestiv ca urmare a reducerii caloriilor și a includerii unor alimente mai sănătoase, suprarenalelor li se oferă o pauză atât de necesară. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți controlul asupra dietei.

Atunci când mai puțin cortizol este eliberat în organism, acesta poate arde mai eficient grăsimile. (surse 1, 2)

Retenție de apă

Cei mai mulți dintre noi nu consumăm suficientă apă și, ca urmare, corpul ține rezervele de apă pentru urgență. Această retenție de apă duce la un număr crescut pe cântare.

Dacă consumăm cantități adecvate de apă, corpul începe să elibereze depozitele de urgență, care la rândul lor eliberează greutatea suplimentară pe care ați putea să o purtați. (surse 1, 2)

Teama de a mânca grăsime

Oamenii cred în mod greșit că grăsimea este rea pentru tine. Grăsimea, ca majoritatea lucrurilor, nu este creată la fel. Există grăsimi bune și grăsimi rele.

Acizii grași esențiali (EFA) sunt exact asta, esențiali!

Cei mai mulți dintre noi suntem deficienți în EFA ca urmare a convingerii că toate grăsimile sunt rele pentru noi. Educându-te cu privire la beneficiile grăsimilor sănătoase și învățând cum să le incluzi în dieta ta, vei descoperi că ești mai sătul.

Mănâncă grăsimi bune și nu se va mai ajunge la deliciile încărcate cu zahăr, adevăratul vinovat al creșterii în greutate. (sursă)

Excesul de insulină

Zaharul, ca și în carbohidrații rafinați, declanșează creșterea nivelului de insulină, deoarece se transformă rapid în glucoză. Atunci când există o supraabundență de glucoză, insulina nu este capabilă să o transforme.

Rezultatele acestor vârfuri și depresiuni ale nivelului de glucoză din sânge sunt o serie de simptome neplăcute – foamea, pofta, lipsa de energie și creșterea în greutate.

Evitând carbohidrații rafinați, cum ar fi pastele și pâinea, putem minimiza vârfurile de insulină și putem reduce creșterea grăsimii corporale. (surse 1, 2)

Fata mancand o salata langa o sticla de apa si diverse obiecte de fitness.

Evenimentul principal

Cea mai proeminentă băutură din planul Flush Fat este amestecul de apă și merișoare.

Deoarece curățarea și detoxifierea ficatului este cel mai important element al planului, merișoarele sunt incluse datorită numărului ridicat de antioxidanți și polifenoli. (sursă)

Sucul de merișoare este plin cu enzime, flavonoide și acizi organici care au o multitudine de beneficii pentru sănătate. Merișoarele sunt, de asemenea, un diuretic, ceea ce înseamnă că crește cantitatea de urină, ceea ce face să pierdeți greutatea apei.

Din acest motiv, rețeta de apă cu merișoare este rețeta de bază în curățare.

Iată rețeta de pe site-ul Ann Louise:

Se amestecă 30 ml suc de afine 100% pur neîndulcit cu 200 ml apă simplă filtrată. Pentru a economisi timp de-a lungul zilei, amestecați o cantitate completă (1,8 litri) dimineața – adăugați 1 cană (235 ml) suc de afine într-un recipient de 1,8 litri și umpleți restul cu apă. (sursă)

Vezi și: Cele mai bune shake-uri de înlocuire a meselor pentru scăderea în greutate

Prezentare generală a dietei Fat Flush

Programul de dieta Fat Flush este cuprins în cartea cu același nume a lui Gittleman și include rețete, opțiuni de meniu, sfaturi pentru a mânca în oraș și sugestii de detoxifiere naturală.

Una dintre cele mai bune caracteristici ale cărții este sfatul cu privire la modul de a rămâne cu un stil de viață sănătos pe termen lung prin adoptarea unor obiceiuri precum asigurarea unui somn de calitate și băut multă apă.

O provocare inevitabilă de a oferi sfaturi sau programe prin intermediul unei cărți este că mulți oameni au nevoie de mai mult decât o carte pentru a-i motiva. Deoarece trăim într-o lume puternic condiționată, unde multe instituții sunt înființate pentru obiceiuri proaste de sănătate, o carte poate să nu fie la fel de eficientă ca un antrenor personal de fitness.

Acestea fiind spuse, unii oameni răspund favorabil cărților și preferă să rezolve lucrurile în ritmul lor fără presiunea responsabilității.

Cărțile pot fi o resursă excelentă pentru oameni, dar consider că pentru majoritatea dintre noi, pentru a pierde în greutate sau pentru a ne îmbunătăți obiceiurile de sănătate, avem nevoie de mai mult decât o carte care să ne țină pe drumul pe termen lung.

Rezultatul inevitabil

Rămâne întrebarea: vei pierde în greutate pentru că bei un tip special de băutură? Sau ai de gând să slăbești pentru că mănânci mai puțin?

Evident, înlocuirea unei mese cu o băutură cu aproape zero de calorii și adoptarea unei diete care este aproape jumătate din aportul zilnic recomandat va duce la pierderea în greutate. Efectul diuretic al sucului de merișoare va duce la pierderea câtorva kilograme în plus, deși temporar.

Se pare că creatorul Ann Louise Gittleman încearcă să ofere mai mult prin acest plan decât să slăbitul. Spălarea ficatului și curățarea toxinelor este principala pretenție în acest program.

Afirmațiile sunt că, prin detoxifierea ficatului, corpurile noastre sunt mai bine echipate pentru a îndepărta grăsimea prin funcționarea generală mai bună.

Nu pot să nu simt că ficatul ar beneficia mult mai mult de a obține nutrienți reali din alimente reale. Este discutabil că primim orice cantitate reală de nutrienți dintr-o băutură care este pur și simplu infuzată cu fructe.

Vezi și: Cele mai bune suplimente energizante de pre-antrenament pentru începători

Ficatul nostru și alte funcții ale corpului ar obține un impuls mult mai mare fie prin consumul de fructe și legume, fie prin consumul lor într-un suc sau smoothie (sursă). Am senzația că discuția despre curățarea ficatului este un truc de marketing inteligent conceput pentru a părea științific.

Atracția reală, care este pierderea în greutate pentru majoritatea, se realizează prin restricționarea puternică a caloriilor și adoptarea unei diete mai sănătoase. Nu prin unele afirmații științifice despre curățarea cu apă.

Da, vei slăbi dacă bei apă în loc să mănânci mâncare! Și orice fel de apă va fi suficientă. Cu siguranță, există multe avantaje în a ne odihni sistemul digestiv prin încorporarea mai puținor calorii pentru o vreme și consumarea mai multor alimente mai ușor de digerat, cum ar fi fructele.

Dar eu nu sunt convinsă despre latura proclamată ca fiind științifică a dietei. Există multe de dorit, totuși.

Includerea mai multor legume crucifere, alimente bogate în fibre și uleiuri sănătoase în dietele noastre este o modalitate bine dovedită de a vă îmbunătăți sănătatea. (sursă)

Exercițiile multe și îmbunătățirea calității somnului sunt, de asemenea, modalități sigure de a îmbunătăți sănătatea. (sursă)

Cu siguranță există o mulțime de mărturii pozitive care susțin planul pe care îl puteți găsi aici.

Durabilitate

Unul dintre dezavantajele restricționării bruște a dietei la un asemenea grad caloric este că poate fi nevoie de o anumită disciplină pentru a reuși. Primele două etape ale planului necesită să vă reduceți caloriile aproape în jumătate, adoptând în același timp un program de exerciții fizice.

În funcție de intensitatea exercițiului dvs., acest lucru s-ar putea dovedi contraintuitiv și ați putea fi mai probabil să consumați alimente suplimentare pentru a compensa caloriile suplimentare arse.

Din cauza cerințelor de conținut scăzut în calorii, un program de exerciții fizice, care în esență nu permite mâncatul în oraș și achiziționarea de suplimente scumpe, acest program se poate dovedi a fi prea provocator pentru mulți oameni.

Faptul că apa are câteva fructe va aduce puține îmbunătățiri la ceea ce poate face deja apa de la robinet gratuit.

Plan pe termen lung?

Dacă doriți să slăbiți într-un mod durabil și sigur, atunci este suficient sfatul bun de modă veche de a mânca o mulțime de fructe și legume, a bea multă apă, a face mișcare și a vă odihni.

Într-adevăr, cartea și programul lui Gittleman susțin aceste lucruri, dar nu este nevoie să fii geniu pentru a afla acest lucru.

Această abordare este sigură și durabilă? Nu cred. În ciuda acestui fapt, Gittleman îndreaptă oamenii în direcția corectă, încurajându-i să-și mărească aportul de apă, să-și îmbunătățească dieta, să-și miște corpul și să se odihnească bine.

Din păcate, la fel ca majoritatea „dietelor”, spre deosebire de modificările stilului de viață, rezultatele sunt doar temporare. Cu excepția cazului în care sunteți capabil să vă țineți de noile obiceiuri sănătoase după perioada de restricție a caloriilor de două săptămâni, veți cădea în obiceiuri vechi și veți acumula greutate.

Obiceiuri sănătoase pe termen lung, care sunt durabile, se realizează prin educație, încercare și eroare, răbdare și persistență.

Acestea fiind spuse, este Dieta Fat Flush Water o adevărată afacere?

NU!

Citește și: Cele mai bune suplimente alimentare lichide cu multivitamine

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc