Care sunt cele mai bune shake-uri de înlocuire a mesei pentru persoanele cu diabet?

Recipiente umplute cu diferite pudre.

Chit că ați fost sfătuit să pierdeți din greutate din motive medicale sau doriți, pur și simplu, să pierdeți câteva kilograme pentru că vine vara, shake-urile de înlocuire a mesei sunt des o parte din dieta obișnuită.

Multe persoane pot alege orice firmă pentru a se potrivi cu gusturile și bugetul personal, dar, dacă suferiți de diabet, alegerile sunt mult mai limitate; deci, care sunt cele mai bune shake-uri de înlocuire a mesei pentru persoanele cu diabet? Citiți acest articol și veți afla.

Poster Glucerna Shake Rich Chocolate.Glucerna Shake Rich Chocolate
Include tehnologia CARBSTEADY pentru a oferi o eliberare înceată a energiei pe timpul zilei, fără a folosi aportul oferit de zaharuri.

 

Sticlă de Nestle Boost Glucose Control.Nestle Boost Glucose Control
Formula a fost creată special pentru a gestiona nivelul glucozei oferind un echilibru perfect de carbohidrați, grăsimi și proteine.

 

Pungă de IDLife 100% Whey Protein Shake.IDLife 100% Whey Protein Shake
23g de proteine din zer per porție. Derivat din lapte de la vaci hrănite cu iarbă, fără hormoni, lactoză și gluten.

 

Pachet de 4 sticle de Atkins Protein – Rich Shake.Atkins Protein – Rich Shake
Cu un gust de ciocolată cu lapte, oferă 15g de proteine per porție în timp ce nu conține gluten. Satisface senzația de foame.

 

Sticlă de Ensure Enlive Nutrition Shake.Ensure Enlive
Un shake creat pentru a proteja musculatura, inima și sistemul imunitar. Cu 350 de calorii, vă va ține senzația de foame la distanță.

 

Cine poate beneficia de shake-urile de înlocuire a mesei

În anumite perioade ale vieții, cu toții vom simți nevoia de a pierde în greutate, poate pentru a arăta bine pe plajă vara, sau pentru a încăpea într-o nouă ținută pentru un eveniment special; a da jos câteva kilograme ne face să ne simțim adeseori mai bine și mai sănătoși.

Pentru unele persoane, obezitatea este o problemă reală, și este una dintre principalele cauze ce duc la diabet. Pentru aceste persoane, obiectivul de a pierde în greutate va fi foarte complicat, dar și foarte important pentru a crește nivelul de calitate al vieții.

Înlocuirea meselor cu shake-uri poate fi folosită ca o parte din regimul destinat pierderii în greutate, obișnuind corpul să ceară mai puțină mâncare, oferind în același timp nivelul optim de nutrienți.

Oricine dorește să își ajusteze dieta destinată persoanelor ce suferă de diabet, sau pur și simplu să piardă în greutate sau să mănânce o masă sănătoasă din mers, fără a pierde nutrienții buni, poate lua în considerare un shake de înlocuire a mesei (MRS).

Persoanele ce suferă de diabet trebuie să aibă grijă în mod special la nivelul zaharurilor și al carbohidraților ce pot ajuta cu ținerea sub control a glicemiei. Persoanelor ce suferă de diabet le este, de asemenea, recomandat să consume cel puțin doza recomandată de fibre, iar shake-urile de înlocuire a mesei conțin această doză necesară.

Lumea modernă poate fi ocupată, un loc hectic ce lasă puțin timp în care să stați jos și să vă bucurați de o masă corespunzătoare. Zilele în care vă permiteți o pauză de masă lungă sunt rare, iar, majoritatea oamenilor preferă să ia masa, sau o gustare la birou înainte de o ședință.

Sărind peste micul dejun și mâncând pe drum poate să salveze timp, însă corpul dumneavoastră are nevoie de o alimentație corectă pentru a funcționa corespunzător. Shake-urile de înlocuire a mesei pot fi un înlocuitor potrivit pentru oricine are un stil de viață ce lasă puțin timp pentru o masă „corespunzătoare”.

Trei pahare de shake-uri văzute de sus.

Ce fac shake-urile de înlocuire a mesei?

Produsele de tip comercial au ca și obiectiv oferirea unui echilibru de nutrienți într-o singură masă servită sub forma unei băuturi.

Combină proteinele, vitaminele și un complex de carbohidrați într-o băutură de tip milkshake , având ca obiectiv stoparea sentimentului de foame, dând în același timp corpului dumneavoastră tot ce are nevoie.

În loc de a mânca o masă normală, sau a cumpăra un meniu de la un fast food local, puteți lua cu dumneavoastră un shake obținând din el toți nutrienții de care aveți nevoie dintr-o singură băutură.

Deoarece cu toții dorim să salvăm mai mult timp, stomacul ajunge să se obișnuiască cu mai puțină mâncare, în timp având nevoie de mai puțin pentru a se simți plin. Acest fapt arată că puteți antrena corpul în mod gradat spre un regim mai sănătos și puteți pierde din greutate în mod controlat.

Unele shake-uri de înlocuire a mesei au fost create special pentru a face parte din anumite regimuri de slăbit, altele susțin că ajută la depunerea masei musculare, favorizează sănătatea, întăresc oasele, ajută sistemul digestiv și sunt, în general, băuturi foarte gustoase.

Obiectivul de bază al shake-urilor de înlocuire a mesei este de a incorpora un echilibru de nutrienți esențiali în timp ce vă va tăia senzația de foame, încercând să păstreze un gust plăcut, pentru a nu avea o aromă neplăcută pe care nici măcar flămândul Oliver Twist nu ar dori să o încerce.

Care este shake-ul potrivit pentru mine?

Majoritatea oamenilor pot alege un shake pur și simplu pe bază de gust și preț. Persoanele ce suferă de diabet trebuie să fie mult mai atente la alegerea oricărui produs, pentru a nu strica echilibrul insulinei.

Conținutul de zaharuri este extrem de important atunci când vie vorba de alegerea unui produs. Cu toate acestea, un studiu recent sugerează că „cel mai bun mix de carbohidrați, proteine și grăsimi depinde de obiectivele metabolice individuale și preferințele persoanelor ce suferă de diabet”. (sursă)

Dacă medicul dumneavoastră v-a sfătuit să pierdeți din greutate, există posibilitate să vă trimită și la un nutriționist ce vă poate sugera produse ce pot intra în planul dumneavoastră dietar și ce sunt corespunzătoare simptomelor dumneavoastră.

Dacă doriți să găsiți produse potrivite pentru dumneavoastră fără a consulta un specialist, sunt anumiți factori pe care trebuie să-i luați în considerare:

 • Conținut scăzut de zahăr.
 • Carbohidrați ce se digeră mai greu.
 • Conținut echilibrat de nutrienți.
 • Recomandat de medic.

Acestea sunt numai niște îndrumări, dacă aveți dubii despre un produs și despre cât de potrivit este acesta pentru dumneavoastră, cel mai bine este să consultați un medic. Dacă vă simțiți rău după ce ați consumat înlocuitoare de masă, consultați imediat un medic sau un nutriționist.

Majoritatea companiilor au o secțiune dedicată pentru ajutor sau pentru întrebări și răspunsuri pe pagina lor web, unde puteți găsi răspunsuri la cele mai des puse întrebări, sau puteți întreba dumneavoastră ceva specific din propriile nedumeriri.

Nu vă fie teamă să vă folosiți de aceste facilități, atunci când aveți restricții dietare este foarte important să vă informați pe cât posibil, pentru a fi relaxat și în siguranță, înainte de a ingera ceva ce este posibil să nu fie potrivit corpului dumneavoastră.

Nu înlocuiți prea multe mese cu shake-urile de înlocuire a mesei, deoarece pierderea bruscă în greutate poate fi dăunătoare; dacă nu sunteți sigur, consultați un medic sau un nutriționist.

Urmărirea unei metode de tip ”fad” sau ”crash” poate fi la fel de periculoasă pentru sănătatea dumneavoastră precum obezitatea.

Care sunt cele mai bune shake-uri de înlocuire a mesei pentru persoanele ce suferă de diabet?

Pentru a vă ajuta în alegerea celui mai bun shake de înlocuire a mesei de pe piață, am analizat cinci tipuri ce pot ajuta în cazul unei diete bazată pe controlul caloriilor.

Ele trebuie să ofere un impuls energetic de care aveți nevoie pentru o zi ocupată în care prânzul pare ceva de care numai alte persoane ar avea timp, iar micul dejun este o vagă amintire.

Glucerna – Rich Chocolate Shake

Poster Glucerna Shake Rich Chocolate.

Aceste shake-uri vin cu o varietate de arome și, de asemenea, și în versiunea „Hunger Smart” de 300 ml.

Sticla de 250ml conține propria formulă a firmei de Carbsteady ce ajută la scăderea posibilității de creștere a glicemiei. Acest produs vine sub forma unui pachet cu 16 porții de shake-uri gata preparate, există totuși și sub formă de pudră.

Este plin de nutrienți și oferă cantitatea modestă de 10 grame de proteine, include toate tipurile esențiale de vitamine și minerale.

PRO

 • Shake-uri gata preparate
 • La alegere, 250 ml sau 300 ml
 • Se găsește și sub formă de pudră
 • Special pentru persoanele cu diabet
 • Recomandat de medici și nutriționiști
 • 10 grame de proteine
 • Varietate de arome
 • Conține vitamine și minerale esențiale

CONTRA

 • Este recomandat numai pentru înlocuirea ocazională a meselor
 • Are un gust puțin neplăcut

Verifică preț Glucerna Shake Rich Chocolate aici!

Boost – Glucose Control Drink

Sticlă de Nestle Boost Glucose Control.

Creată special pentru persoanele ce suferă de diabet, și este un adevărat înlocuitor de masă ce oferă un echilibru înter nivelul mic de carbohidrați, 16 grame de de proteine și toate tipurile de vitamine și minerale esențiale.

Venind de la bine cunoscuta marcă Nestle, vine în trei variante de arome, ciocolată, căpșuni și vanilie, într-o porție la îndemână, gata pregătită, de 250 ml. Pachetul conține 24 de porții și are un preț rezonabil.

PRO

 • 16 grame proteine
 • Un shake gata preparat
 • Creat de o firmă bine cunoscută
 • Conținut scăzut de carbohidrați și zaharuri
 • Include vitamine și minerale
 • Variante multiple de arome
 • 24 de produse în pachet
 • Preț rezonabil

CONTRA

 • Nu este potrivit pentru persoanele ce suferă de glatozemie

Verifică preț Nestle Boost Glucose Control aici!

IDLife – Meal Replacement Shake

Pungă de IDLife 100% Whey Protein Shake.

Acest shake de înlocuire a mesei de la IDLife nu este făcut special pentru persoanele cu diabet, însă, are un nivel atât de scăzut de zaharuri și carbohidrați încât ar trebui să fie în regulă.

Acest produs este 100% natural, fiind un real înlocuitor de masă. Făcut din numai 7 ingrediente, conține 23 grame de proteine din zer de la vaci hrănite cu iarbă.

Acest shake de înlocuire a mesei este nemodificat genetic, nu conține gluten, soia, lactoză sau hormoni. Problema cu acest shake este că cel mai probabil va trebui să vă vindeți un rinichi pentru a vi-l putea permite.

PRO

 • Shake-ul este gata pregătit
 • Făcut din 7 ingrediente
 • Are 23 grame de proteine per porție
 • Proteine de la vaci hrănite cu iarbă
 • Nu este modificat genetic
 • Nu conține gluten
 • Nu conține lactoză
 • Nu conține soia
 • Nu conține hormoni
 • Conținut scăzut de carbohidrați și zaharuri

CONTRA

 • Preț ridicat
 • Nu este recomandat specific persoanelor ce suferă de diabet

Verifică preț IDLife Meal Replacement Shake aici!

Atkins – Protein – Rich Shake

Pachet de 4 sticle de Atkins Protein – Rich Shake.

Aceste shake-uri de la Atkins sunt pentru iubitorii de ciocolată, deoarece sunt cele mai apropiate ca gust de ciocolata reală. Probabil sunt destul de sățioase încât să vă dea sentimentul de stomac plin, depinzând de cât de mult sunteți obișnuit să mâncați.

Cu toate că nu este creat special pentru persoanele ce suferă de diabet, au un conținut scăzut de carbohidrați și zaharuri, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie potrivit pentru dieta unei persoane cu diabet.

Fiecare porție oferă 20 grame de proteine ce promovează senzația de plin și un mic de vitamine și minerale esențiale, are doar 160 de calorii.

Cu toate că au un preț bun și pot fi potrivite pentru persoanele cu un buget limitat, nu sunt la fel de nutritive ca cele de la alte mărci.

PRO

 • Shake-uri gata preparate
 • 20 grame proteine
 • Conținut scăzut de calorii
 • Conținut scăzut de carbohidrați și zaharuri
 • Conține toate vitaminele și mineralele necesare
 • Are un gust excelent
 • Preț acceptabil

CONTRA

 • Nu este recomandat specific pentru persoanele cu diabet
 • Are mai puțini nutrienți decât produsele competitorilor

Verifică preț Atkins Protein – Rich Shake aici!

Ensure – Enlive Nutrition Shake

Sticlă de Ensure Enlive Nutrition Shake.

Acest produs de la Enlive oferă un shake de înlocuire a mesei gata preparat cu 20 grame de proteine per porție.

Există câteva probleme cu acest produs. Cu toate că utilizatorii au fost foarte mulțumiți de produs, este plin de calorii (300 per porție, carbohidrați și zaharuri).

Pot fi potrivite pentru persoanele cu diabet dacă se împarte în două porția. Dacă sunteți o persoană cu puțin timp liber ce nu are când să mănânce corespunzător, împărțirea acestui produs în două mese de-a lungul zilei poate fi o soluție.

PRO

 • 20 grame de proteine
 • Shake gata preparat
 • Conține vitamine și minerale

CONTRA

 • Conținut caloric ridicat
 • Conținut ridicat de zaharuri și carbohidrați

Verifică preț Ensure Enlive Nutrition Shake aici!

Iar câștigătorul este…

Nu aveți prea multe variante din care să puteți alege, în afară de Glucerna și Boost, din moment ce ambele au fost create special pentru persoanele ce suferă de diabet și ambele vin în aromele standard Neapolitane.

Personal, consider că Glucerna este cel mai bun shake de înlocuire a mesei pentru persoanele ce suferă de diabet, deoarece este recomandat de medici și nutriționiști pentru persoanele cu diabet, acest lucru crescând încrederea în calitatea produsului.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc