Avantajele unei băi cu sare Epsom pentru pierderea în greutate

Bol cu sare Epsom vazut de aproape.

Când am auzit despre beneficiile unei băi cu sare Epsom pentru pierderea în greutate, am fost intrigată. A face băi lungi este una dintre modalitățile mele preferate de relaxare. Dacă pot pierde câteva kilograme în plus așa, de ce nu? Am vrut să verific adevărul acestor afirmații de pe internet înainte de a ieși și de a cumpăra o cantitate mare de săruri Epsom.

Am mai auzit de sărurile Epsom înainte, dar într-un context puțin neobișnuit – prietena mea folosește o soluție de săruri în grădina ei și spune că face iarba să crească mai verde! La fel ca oțetul de cidru de mere, sărurile Epsom par a fi un remediu de bază, așa că am separat adevărul de ficțiune pentru dvs. Citiți mai departe pentru a afla mai multe!

Ce sunt sărurile Epsom?

Pentru început, sărurile Epsom nu sunt săruri tehnice. Acestea sunt un compus natural de magneziu și sulfați originare din Surrey, Anglia.

Magneziul și sulfatul sunt ambii absorbiți prin piele, în fluxul sanguin atunci când vă scăldați în săruri Epsom. (sursă)

Magneziul și sulfații au multe efecte asupra corpului dumneavoastră. Magneziul, în special, este un element vital care ajută la funcționarea enzimelor. De asemenea, îți întărește oasele și ajută la prevenirea osteoporozei, printre altele. (sursă)

Ajută o baie cu sare Epsom la pierderea în greutate?

Îmi pare rău să vă spun, răspunsul scurt este – nu. Majoritatea site-urilor web susțin că sărurile Epsom vă „detoxifică” întregul corp, făcându-l mai eficient și ajutându-vă să scăpați de kilograme cu ușurință. Din păcate, „detoxifiere” nu este un termen științific. De fapt, nu are sens.

Ficatul este singura parte a corpului care servește la „detoxifiere”. Orice „toxine” care intră în corpul dvs., cum ar fi mâncarea nedorită, poluarea, etc sunt ușor purificate de ficat. „Toxinele” mai grave precum otrăvurile au nevoie de îngrijire medicală. Știu, sărurile Epsom nu te vor ajuta la „detoxifiere”.

Cum, atunci, unii oameni raportează o scădere în centimetri când ies din baie? Controversatul doctor Oz a demonstrat acest lucru într-o emisiune TV în care o femeie a pierdut 8 cm de pe coapse și din talie după ce a făcut o baie de sare Epsom timp de 10 minute pe scenă. (sursă) Motivul cel mai probabil al pierderii în greutate se datorează transpirației eliminate de baia fierbinte. Și o dimensiune a eșantionului de 1 nu este tocmai robustă din punct de vedere științific.

O altă teorie este că apa „sărată” în sine te deshidratează, ducând din nou la pierderea apei. Mecanismul nu este diferit de decapare – adăugarea unei legume la soluția de sare pentru a extrage apă. Desigur, efectul nu este la fel de vizibil cu o baie cu sare Epsom.

Este o soluție bună dacă doriți să pierdeți câțiva centimetri temporar pentru un eveniment special, dar pierderea în greutate nu va ține mai mult de câteva zile și nu doriți să vă obișnuiți să vă deshidratați, deoarece poate duce la amețeli și leșin. (sursă) 

Vezi și: Cele mai bune suplimente Saw Palmetto

Alte motive pentru a face o baie cu sare Epsom

Așadar, poate că ți-am distrus visele despre slăbire, dar există încă multe alte motive pentru a te scălda în sărurile Epsom. O fac singură ocazional pentru următoarele beneficii:

  • Ameliorează durerea mușchilor
  • Ameliorează durerea rănilor minore, cum ar fi tulpinile
  • Ajută la părul gras
  • Calmează arsurile solare ușoare
  • Este un excelent exfoliant pentru tot corpul
  • Îmi oferă corpului meu magneziu

(sursă) 

Cum se face o baie cu sare Epsom pentru pierderea în greutate

Dacă ați citit și ați decis să continuați cu o baie cu sare Epsom pentru a pierde puțină apă în timp ce vă liniștiți mușchii – iată cum să faceți acest lucru:

Începeți adăugând doar o lingură de sare Epsom în baie. După ce o folosiți timp de câteva luni, puteți crește treptat la 2 căni. Nu folosiți mai mult.

Puteți adăuga o mulțime de alte componente la baie împreună cu sărurile. Câteva exemple sunt uleiurile esențiale pentru parfum (îmi place lavanda) sau oțetul de mere pentru pielea strălucitoare.

Relaxați-vă în baie timp de 15 – 25 de minute. Puteți folosi unele dintre sărurile uscate pentru a vă curăța și exfolia corpul.

Îmi place să fac cele de mai sus o dată pe săptămână, dar de 2 – 3 ori pe săptămână este și bine. Începeți încet și dacă corpul dumneavoastră reacționează bine la el, atunci puteți crește frecvența. (sursă) 

Precauții

Dacă aveți o afecțiune de sănătate, în special o problemă cu tensiunea arterială crescută sau scăzută, consultați medicul dacă această baie este sigură pentru dumneavoastră. Dacă sunteți gravidă sau aveți boli de rinichi, evitați cu totul sărurile Epsom. (surse 1, 2)

Aveți grijă dacă sunteți nou în băile fierbinți. Dacă temperatura este prea ridicată sau te ridici brusc, ai putea leșina. Prefer să nu fac baie dacă sunt singura în casă în caz că se întâmplă acest lucru. Asigurați-vă că aveți o sticlă cu apă în cazul în care vă deshidratați.

Nu fi tentat să iei săruri Epsom pe cale orală. Este în regulă dacă înghiți din greșeală puțină apă de baie, dar o singură lingură conține de peste 100 de ori doza zilnică recomandată de magneziu, așa că fii atent. (sursă)

Concluzie

Sper că acest articol te-a luminat, chiar dacă nu ți-a dat răspunsurile pe care ai vrut să le auzi. O baie cu sare Epsom este minunată și relaxantă, dar cel mai bun mod de a pierde în greutate este controlul porțiilor și exerciții fizice.

Citește și: Cele mai bune produse din lăptișor de matcă

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc