Dieta cubaneză și tratarea diabetului

Fructe si legume intr-un castron in forma de inima langa un stetoscop si un glucometru.

O echipă de cercetători cubanezi, americani și spanioli a constatat că, în anii 1990, poporul cubanez, la nivel național, a avut o reducere semnificativă a deceselor generale cauzate de boli de inimă și diabet. A existat, de asemenea, o scădere medie în greutate de 5 kg de persoană în Cuba în întreaga populație în perioada 1991 – 1995. Ce ar fi putut provoca acest lucru?

Națiunea caraibiană nu este cunoscută pentru obiceiurile sale alimentare sănătoase, dar la începutul anilor 1990 Cuba a cunoscut o recesiune economică severă din cauza prăbușirii aliatului său, Uniunea Sovietică, și a unui embargou continuu al SUA asupra importurilor.

Acest lucru a dus la o scădere considerabilă a numărului de calorii pe care cubanezii le consumau în fiecare zi. În același timp, combustibilul pentru mașini a fost rar, iar oamenii s-au apucat să meargă pe jos sau pe bicicletă, sporind astfel exercițiile zilnice.

Nu mă îndoiesc că a fost o perioadă dificilă pentru oricine locuia în Cuba pe atunci și intenția acestui articol nu este de a face lumină acestei perioade din istoria lor. Cu toate acestea, este foarte neobișnuit ca oamenii de știință să aibă șansa de a studia efectele schimbării dietei și stilului de viață la nivelul întregii țări.

În cazul Cubei, este posibil să spunem că majoritatea oamenilor și-au redus semnificativ aportul de calorii pentru o perioadă de cinci ani între 1991 și 1995. În același timp, și-au crescut nivelurile zilnice de exercițiu fizic, cu necesitatea de a merge sau de a pedala pentru a se deplasa.

Rezultatele acestei modificări s-au dovedit a fi o scădere rapidă a incidenței diabetului zaharat și a bolilor cardiovasculare, împreună cu o scădere medie în greutate de 5,5 kg a populației.

Vezi și: Cele mai bune pudre proteice pentru persoanele ce suferă de diabet 

Din păcate, la scurt timp după ce cele mai grave restricții au fost ridicate în 1995, creșterea în greutate a crescut dramatic. A urmat, în deceniul următor, o creștere imensă a bolilor de inimă și a diabetului în Cuba.

De fapt, la șase ani după perioada de reducere a greutății, mortalitatea prin diabet a crescut cu aproape 50%. Și până în 2010, odată cu creșterea punctelor de vânzare a alimentelor de timp fast food și a accesibilității ieftine la alimentele procesate, aproximativ 53% din populație era estimată a fi supraponderală sau obeză.

Diabetul și prăbușirea sistemului american de sănătate

V-ar fi greu să veniți cu o dovadă mai clară în favoarea necesității de a face mai mult exercițiu și a avea mese mai mici. S-a estimat că o reducere a greutății populației cu 5 kg ar reduce cazurile de mortalitate cauzată de boli de inimă cu aproximativ o treime și de diabet la jumătate.

Întrebarea este: are cineva idei bune despre cum să realizăm așa ceva în SUA și în țările occidentale? Înainte de a spune că nu se va întâmpla niciodată, trebuie luate în calcul câteva statistici îngrijorătoare pentru sănătatea viitoare a dvs. și a familiei dvs.

Tratarea diabetului

În timp ce împărtășirea unor informații cu prietenii dvs. vă poate ajuta, fiecare dintre noi este în cele din urmă responsabil pentru propria noastră sănătate (sau va avea această responsabilitate forțată, deoarece asistența medicală la prețuri accesibile devine un lucru din trecut).

Dacă aveți nevoie să vă controlați nivelul zahărului din sânge sau aveți deja de-a face cu diabetul, merită cu adevărat să citiți ce are de spus dr. Gary Levin despre tratamentul diabetului. Planul său se concentrează pe echilibrarea zahărului din sânge în mod natural și pe reabilitarea modului în care corpul dumneavoastră răspunde la insulină.

De asemenea, este vital să nu mai mâncați atâtea alimente cu zahăr și cereale procesate. Acestea fac ravagii cu nivelul zahărului din sânge și epuizează capacitatea pancreasului de a produce insulină.

Citește și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc