În calitate de consumatori, dorim și trebuie să știm despre ceea ce punem în corpul nostru pentru a ne ajuta nu doar să ne menținem greutatea, ci și sănătatea generală. Aceasta include să fim informați despre alimentele pe care le consumăm regulat sau despre cele pe care le-am văzut și pe care nu le-am încercat niciodată.
Fiind cineva care este interesat să ofere sfaturi practice în ceea ce privește nutriția, subiectul curmalelor m-a interesat și am scris acest articol pentru a răspunde la câteva întrebări, dar fără a mă limita la: Ce sunt curmalele? Care sunt beneficiile pentru sănătate ale curmalelor?
Ce sunt curmalele?
Să începem prin a clarifica exact ce sunt curmalele. Curmalele cresc pe o specie de plantă cunoscută sub numele de Phoenix dactylifera, care este un palmier care cel mai probabil a apărut în apropierea Irakului în jurul anului 6000 î.Hr.
Această plantă cu flori produce fructul pe care îl cunoaștem ca curmală, care este mic (doar câțiva centimetri atât în lungime, cât și în diametru), de formă ovală și variază de la roșu aprins la galben. Doar jumătate din curmale sunt fructifere și durează adesea 4-8 ani până când fructul este produs.
De asemenea, important de reținut, curmalele sunt cunoscute ca singurul „fruct deshidratat” în mod natural, deoarece sunt fructe întregi cu cea mai mică umiditate, cu doar 30% umiditate.
Cu toate acestea, numărul altor beneficii nutriționale pe care le oferă depășesc cu siguranță acest factor. Curmalele sunt recolte importante nu numai în Irak, ci și în Arabia și în nordul Africii. Ele sunt chiar menționate de mai multe ori într-o varietate de texte religioase.
Deci, de ce sunt atât de benefice curmalele pentru consum?
Ușor digerabile și o sursă excelentă de fibre, cele mai mari beneficii ale consumului de curmale sunt pentru sistemul digestiv. Vă pot ajuta să ameliorați constipația sau orice tulburare intestinală (sunt de ajutor la prevenirea și reducerea simptomelor cancerului abdominal).
O modalitate de a-și atinge beneficiul laxativ este să le înmoi peste noapte în apă și să le mănânci ca sirop a doua zi dimineață. De asemenea, acestea ajută la dezvoltarea bacteriilor bune și conțin aminoacizi care sunt de ajutor pentru sistemul digestiv.
Vă pot reduce și colesterolul și tensiunea arterială. Acești factori sunt benefici pentru sănătatea inimii. Nivelurile ridicate de colesterol pot provoca boli de inimă, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.
Curmalele conțin, de asemenea, o mulțime de vitamine și minerale pentru cei care le consumă, dintre care cele mai benefice includ:
- Fier: Bun pentru cei care suferă de anemie.
- Vitamine B: nivelurile ridicate de B6 sunt asociate cu o bună sănătate a creierului.
- Potasiu: Util pentru sănătatea inimii și a sistemului nervos și pentru prevenirea diareei.
- Magneziu: Pentru reducerea tensiunii arteriale și a riscului de accident vascular cerebral și a proprietăților antiinflamatorii.
Antioxidanții prezenți în curmale sunt un alt factor benefic. Se spune că curmalele conțin mai mulți polifenoli (produși de curmalele palmierilor pentru a preveni oxidarea curmalelor la temperaturi mari) decât fructele și legumele cel mai frecvent consumate.
Curmalele sunt fructul perfect pentru a vă ajuta să vă gestionați și greutatea. Nu conțin sodiu; cu toate acestea, ele conțin mult zahăr, deci este important să le limitați în continuare aportul.
Totuși, acest aport de zahăr este bun în anumite privințe – gustarea cu curmale poate oferi un surplus de energie.
Curmalele sunt, de asemenea, cunoscute ca fiind eficiente în tratarea afecțiunilor ochilor, urechilor, nasului și gâtului, inclusiv alergiile și orbirea nocturnă, împreună cu sănătatea și forța oaselor. Sunt chiar bune pentru a crește rezistența sexuală și pentru a ajuta mamele să aibă o sarcină și o naștere sănătoase.
Consumul acestui fruct este cunoscut ca un remediu bun pentru mahmureală. Acestea vă pot ajuta să vă reveniți rapid după o intoxicație cu alcool. Din nou în această situație, cele mai bune rezultate apar dacă au fost înmuiate în apă peste noapte.
Concluzie
Pe scurt, curmalele sunt un fruct minunat de adăugat în dieta ta. Nu numai că au un gust excelent, dar vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea. Lista beneficiilor curmalelor continuă. Iată câteva alte sfaturi pentru creșterea consumului de curmale, inclusiv alegerea celor potrivite, depozitarea corespunzătoare și servirea acestora:
Alegeți curmale întregi, uniform colorate și strălucitoare.
Când ajungeți acasă, asigurați-vă că le depozitați într-un recipient etanș la temperatura camerei.
Acestea pot rezista multe luni dacă se păstrează în acest fel sau până la un an dacă sunt refrigerate, dar acest lucru nu este necesar.
Există, de asemenea, o varietate de moduri de a le mânca. Când le consumați uscate, acestea seamănă cu o stafidă sau o prună, iar beneficiile pentru sănătate sunt încă prezente.
Consultați acest videoclip al canalului YouTube VeganAthlete pentru mai multe informații despre creșterea și mâncatul curmalelor.
De asemenea, nu ezitați să comentați mai jos dacă aveți întrebări la care nu am răspuns mai sus cu privire la beneficiile pentru sănătate a curmalelor.
Noi, la Health Ambition, suntem aici pentru a explica toate informațiile complexe de sănătate și nutriție.
Vrem să explicăm cititorilor noștri ce trebuie să cunoască pentru a avea un stil de viață mai sănătos. Vrem să fim alegerea dvs. de top pentru sfaturi practice de sănătate și nutriție.
Citește și: Cele mai bune mărci de oțet de mere de pe piață