Cum vă puteți exfolia picioarele (câteva rețete pe care le puteți face acasă)

Fata incaltata cu tenisi albi cu picioarele afara pe geamul unei masini.

La prima vedere

  • Exfolierea picioarelor în mod regulat este o rutină benefică.
  • Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte, a prafului și a reziduurilor naturale prezente pe suprafața pielii.
  • Exfolierea regulată poate ajuta la evitarea firelor de păr crescute în interior, asociate în general cu îndepărtarea părului, și va ajuta la obținerea unei pieli superbe!

Cine nu-și dorește să aibă picioare cu un aspect radiant pe care să le etaleze pe plajă, sau la următoarea petrecere? În special în timpul sezonului de iarnă când prețioasele dumneavoastră picioare sunt ascunse de ochii lumii, trebuie să avem grijă de ele, nu să le neglijăm.

O rutină regulată de îngrijire a picioarelor nu ține numai de epilare; ține și de menținerea calității pielii, păstrând-o catifelată, sănătoase și hidratată, pregătită pentru următoarea etalare în fața invitaților de la petreceri!

Exfolierea picioarelor este una dintre cele mai importante modalități de a vă îngriji picioarele. În acest articol veți descoperi mai multe despre exfoliere, ce face aceasta pentru piele, și cum puteți să vă exfoliați pielea în mod corect!

Ce este exfolierea?

Exfolierea este o metodă aplicată asupra pielii ce folosește o substanță ușor abrazivă în conjunctură cu o substanță lichidă pentru a reduce fricțiunea. Există multe variante de scrub-uri exfoliante ce se pot găsi pe piață, și este foarte ușor să vă faceți un produs exfoliant cu ajutorul unor ingrediente din bucătăria dumneavoastră.

Compoziția este aplicată pe piele, apoi se masează pielea. Stimulează circulația sângelui la nivelul pielii, ajută la hidratare și elimină orice reziduuri rămase pe piele.

Exfolierea desprinde și primul strat de celule moarte de pe suprafața pielii, lăsând-o împrospătată, lăsând la vedere noua piele.

Exfolierea se poate face și cu ajutorul chimicalelor, pentru a îndepărta stratul de celule moarte de pe piele; aceste metode sunt adesea folosite pe pielea facială. Varianta cea mai sigură este alegerea unor produse cu certificare dermatologică.

Cu toate că există produse chimicale de tip peel off ce se pot folosi în confortul propriei case, acestea pot deteriora pielea în cazul în care sunt folosite incorect.

https://youtu.be/InM33SdAE4I

Cât de des ar trebui să vă exfoliați pielea?

Este foarte important să mențineți o rutină echilibrată. Dacă vă exfoliați prea rar pielea de pe picioare, acestea vor arăta monoton, dar exfolierea excesivă poate duce la frecarea prea puternică a pielii.

Dermatologul licențiat Dr. Janet Prystowsky atrage atenția asupra exfolierii excesive pe timpul iernii. În această perioadă este foarte important să vă axați pe hidratarea optimă a pielii, pentru a o vă asigura că nu va deveni uscată.

Deci, pe timpul iernii, hidratați-vă foarte mult pielea, și exfoliați-o mai rar – o singură dată pe lună este suficient pentru majoritatea persoanelor.

În general, persoanele cu o piele mai groasă, și mai uleioasă au nevoie de a exfolia mai des pielea decât persoanele cu o piele mai delicată și mai uscată. Majoritatea oamenilor își exfoliază pielea de două ori pe săptămână, alte persoane pot considera că este nevoie să-și exfolieze mai des picioarele.

Cum să vă exfoliați picioarele

Asigurați-vă că aveți destul timp și că aveți tot ceea ce vă este necesar la îndemână. Multe persoane preferă să se exfolieze înainte de a face un duș sau o baie caldă. Dacă trebuie să vă epilați, cel mai bine este să vă exfoliați înainte.

  1. Spălați-vă picioarele ca de obicei cu un săpun delicat și apă caldă. Lăsați-vă picioarele ușor umede, dar opriți apa.
  2. Puneți din soluția exfoliantă în palmă. Aplicați pe zone mici, încet, cu mișcări ușoare și circulare.
  3. Nu este nevoie să apăsați tare pielea – aplicați soluția abrazivă pe piele și o lăsați-o să își facă treaba! Bobițele abrazive vă pot da o senzație ciudată când sunt mișcate pe piele, dar nu ar trebui să fie neplăcută.
  4. Continuați până când pielea dumneavoastră se simte fină și moale la atingere. Ar trebui să dureze doar câteva minute.
  5. După ce clătiți exfoliantul de pe piele, vă puteți epila picioarele, dacă plănuiați să faceți acest lucru, uscați piele și aplicați o cremă hidratantă de bună calitate pe picioare, preferabil, o cremă hidratantă fără parfum.

Rețete de exfoliant făcute în casă

Acestea sunt rețetele ce îmi plac și pe care le fac acasă. Sunt ușor de făcut și pot face câte o porție proaspătă oricând am nevoie, și în general am toate ingredientele deja în casă. Vă voi oferi mai jos ideile mele:

Șerbet de lămâie și miere

Amestecați 2 linguri de zahăr alb cu suc de lămâie și ulei de mentă în părți egale, punând destul lichid încât să puteți forma o pastă dură. Aplicați pe pielea ușor umedă în cadă sau deasupra unui prosop vechi.

Cafea, miere?

Amestecați cafea măcinată cu miere, formând o pastă tare. Aplicați liber, cu mișcări scurte, ușoare și circulare.

Scrub a Dub Dub

Pentru zona genunchiului sau a călcâiului, amestecați sare de masă cu ulei de măsline până devine o pastă abrazivă. Aplicați pe pielea ușor umedă cu mișcări circulare.

Precauții legate de exfoliere

Experții de la Academia Americană de Dermatologie susțin că, înainte de a vă exfolia pielea este important să vă cunoașteți tipul de piele, și vă sfătuiesc să consultați un specialist.

Persoanele cu afecțiuni ale pielii, precum herpesul sau negii ar trebui să consulte un dermatolog licențiat înainte de a începe o rutină de îngrijire a pielii, inclusiv în cazul exfolierii.

Atunci când cumpărați produse chimice fără prescripție medicală pentru exfoliere, alegeți doar variantele oferite de companiile recunoscute, și folosiți produsele ce nu conțin mai mult de 10% acid glicolic sau de 2% acid salicilic.

Concluzii

Exfolierea este o adiție satisfăcătoare în rutina dumneavoastră de îngrijire a pielii. Ajută la menținerea unei aspect revigorant al pielii, eliminând excesul de celule moarte și de praf, scoțând la suprafață stratul nou de piele ce stă ascuns sub celulele moarte.

Exfolierea poate ajuta pielea deoarece elimină reziduurile și reduce riscul apariției problemelor precum firele de păr crescute sub piele sau a punctelor negre.

Este important să aveți grijă să nu vă exfoliați excesiv pielea, mai ales în lunile de iarnă când pielea are nevoie de hidratare mai mult decât de orice altceva.

Procesul de exfoliere este foarte simplu – în special pentru pielea de pe picioare, folosiți o pastă ușor abrazivă pe care o frecați ușor pe piele, pentru a o curăța.

Există multe variante diferite când vine vorba de produsele exfoliante, dar vă puteți face o pastă exfoliantă și acasă, fiind mai plăcut, deoarece puteți crea multe tipuri de rețete diferite, și nu trebuie să fie scumpe.

Orice variantă ați alege, oferiți picioarelor voastre o exfoliere corectă, dar ușoară, din când în când, deoarece chiar ajută. Dar folosiți și multă cremă hidratantă, pentru ca frumoaselor dumneavoastră picioare să aibă o piele strălucitoare!

Citește și: Cele mai bune șampoane organice pentru mătreață

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc