Sprint vs Jogging – Care este mai bun pentru slăbit?

Fata pregatindu-se sa ia startul pe o pista de alergare.

Joggingul este una dintre cele mai populare forme de scădere în greutate și exerciții cardio, întrucât toată lumea îl poate practica. Veți descoperi că alergarea și joggingul pentru pierderea în greutate este o soluție foarte eficientă, dar știați că sprintul poate ajuta la arderea grăsimilor mai eficient?

În competiția de sprint vs jogging pentru pierderea în greutate, este important să știți care este cel mai eficient pentru dvs. Citiți mai multe și aflați care este cea mai bună alegere: jogging sau sprint!

Jogging

Joggingul este cea mai simplă formă de alergare și este mult mai ușoară pentru articulații. Dacă aveți probleme cu mușchii, genunchii, gleznele, umerii sau spatele, joggingul poate fi o opțiune bună pentru dvs.

Jogging și pierderea în greutate

Jogging-ul este eficient pentru pierderea în greutate, deoarece de obicei faceti jogging timp de 30 până la 60 de minute fără a obosi prea mult sau a vă forta corpul prea tare. Acest exercițiu prelungit vă va menține bătăile inimii, scurgerea sângelui și arderea grăsimilor. Puteți arde alimentele bogate în calorii prin jogging și va fi o opțiune solidă pentru pierderea în greutate.

Va trebui să faceți jogging timp de cel puțin 30 până la 45 de minute pentru a vedea rezultate eficiente de slăbire, dar este o metodă viabilă de slăbire pe care oricine o poate practica.

Jogging și arderea grăsimilor

Când faci jogging, corpul tău arde multe grăsimi. Cu toate acestea, perioadele prelungite de exerciții fizice înseamnă că corpul tău trebuie să ardă și din masa musculară și acest lucru te poate determina să pierzi masa musculară, precum și grăsime. Nu va arde atâta grăsime pe cât doriți și trebuie să ridicați greutăți sau să faceți antrenament de rezistență pentru a opri joggingul să nu arde masa musculară.

S-ar putea să sfârșiți prin a pierde mult în greutate, dar veți avea totuși un procent destul de mare de grăsime corporală pur și simplu pentru că joggingul duce la pierderea masei musculare și arderea grăsimii.

Sprint

Când vine vorba de arderea grăsimilor, nu există nimic asemănător cu sprintul pentru a scăpa de acele kilograme de grăsime. Este mult mai greu pentru corpul tău, deci nu este o formă de exercițiu pe care toată lumea o poate practica.

Sprintul și pierderea în greutate

Sprintul va stimula producția de hormon de creștere uman, care este un hormon care contribuie la acumularea de masă musculară. Cu cât ai mai multă masă musculară, cu atât vei arde mai multe grăsimi și metabolismul tău va fi mai rapid. Un metabolism mai rapid va duce la arderea mai multor grăsimi, iar ciclul va continua până când ați slăbit.

Puteți face sprinturi de 50 de metri de doar 8 ori și veți descoperi că puteți arde de două ori mai multe calorii decât ardeți la jogging.

Sprintul și arderea grăsimilor

Ceea ce face sprintul atât de eficient este că distuge grăsimea, dar nu și masa musculară. Sprintul va crește densitatea osoasă – spre deosebire de jogging, care de fapt mănâncă densitatea osoasă. Corpul tău va pierde mult din excesul de grăsime și vei construi masă musculară.

Veți descoperi că sprinturile vă vor ajuta să vă ardeți grăsimea foarte eficient și veți pierde toată grăsimea de care încercați să scăpați. Nu se vor vedea kg in minus, dar veți arde multe grăsimi și vă veți tonifia frumos corpul.

De ce să încercați sprintul?

Iată câteva motive pentru care să luați în considerare sprintul dacă căutați o modalitate de a vă schimba rutina:

Este mai rapid

Sprintul nu numai că te face să alergi mai repede, dar vei arde mai multe calorii la fiecare pas. Dacă faci doar 400 de metri de antrenament sprint (8 curse de câte 50 de metri fiecare), antrenamentul tău va fi complet. Veți arde sute de calorii și veți termina antrenamentul înainte de încheierea sesiunii de jogging de 45 de minute.

Poate preveni rănile

Leziunile suferite în timpul joggingului vă pot împiedica să alergați sau să vă mișcați cu ușurință, dar există mai puține șanse de leziune în timpul unui sprint. La urma urmei, alergați doar câteva sute de metri, mai degrabă decât 3 sau 4 kilometri, deci va fi o mișcare mai puțin repetitivă a corpului.

Ajută la respirație

Puterea necesară sprintului vă va forța corpul să respire adânc și veți descoperi că sistemul dvs. cardiovascular va fi împins la limite prin sprint. Inima și plămânii vor fi mult mai puternici, iar corpul tău va avea mai multă energie aerobă și anaerobă.

Te face mai rapid

Dacă iți forțezi limitele la sprint, vei descoperi că corpul tău se poate mișca mult mai repede. Antrenamentele vă vor determina să alergați la viteza maximă, iar antrenamentele regulate vă pot ajuta să creșteți viteza maximă.

Iată un videoclip interesant care arată avantajele si dezavantajele alergării

Concluzie

Cu siguranță merită să încercați aceste antrenamente de sprint, deoarece vă va antrena corpul într-un mod distractiv și eficient!

Citește și: Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc