Modul în care artele marțiale vă stimulează focalizarea și concentrarea

Barbat practicand arte martiale.

Întotdeauna am văzut artele marțiale ca fiind o formă excelentă de exerciții și, desigur, o mulțime de distracție! Iar pe deasupra acestea te mai ajută și să îți ții greutatea sub control. Continuă să citești pentru a vedea ce avantaje obții prin practicarea lor.

Avantajele artelor marțiale

Un studiu a fost realizat în 1994 [1] cu privire la modul în care artele marțiale pot afecta copiii și adolescenții, iar rezultatele au arătat că un curriculum de arte marțiale ar putea ajuta la îmbunătățirea obiceiurilor comportamentale ale tinerilor cu risc. Este uimitor cât de mult  îți pot schimba viața artele marțiale, deoarece știu că a schimbat-o pe a mea.

Există câteva beneficii ale artelor marțiale pe care le puteți vedea în primul rând:

Fitness – Am pierdut aproximativ 11 kilograme de când am început să fac arte marțiale și a fost foarte agreabil acest proces. Nu te plictisești să alergi pe o bandă, nu ridici greutăți obositoare; a fost distractiv aruncând pumni, lovind cu picioarele, sărind și făcând toate acele trucuri nebunești de arte marțiale.

Postură și echilibru – Învățarea „formelor” a contribuit la îmbunătățirea atât a posturii, cât și a echilibrului meu. Am făcut și yoga – ceea ce implică repausul pe un picior, de exemplu – dar artele marțiale mi-au permis să mă mișc în deplin control asupra corpului meu.

Cu toate acestea, m-a uimit cum mi-a îmbunătățit focalizarea și concentrarea de când am început să fac arte marțiale!

Vezi și: Care este cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Cum s-au îmbunătățit focalizarea și concentrarea mea

Ai crede că a lovi cu pumnul și să strigi „kiai” la fiecare câteva secunde și să dai cu picioarele în oameni ar fi ușor, dar chiar nu este! Nu numai că trebuie să mă asigur că îi lovesc într-un loc care va conta ca punct în meciul de luptă – cap, piept, stomac și părți laterale – dar trebuie să am control pentru a nu-i lovi în locuri sensibile.

Trebuie să-mi controlez mișcările, astfel încât piciorul meu foarte mare, foarte greu, să nu lovească pe cineva prea tare în cap și necesită multă concentrare și precizie pentru a lovi un  adversar care se aruncă sălbatic spre tine.

Sunt o persoană foarte înaltă și am picioare lungi care îmi oferă o acoperire suplimentară, dar sunt și foarte grele, deoarece sunt un om solid. Acest lucru înseamnă că este nevoie de mai mult efort pentru a da cu picioarele și a lovi cu pumni și eu sunt mult mai puternic decât adversarii mei. Trebuie să mă concentrez asupra fiecărei mișcări sau pot să rănesc pe cineva – accidental, desigur.

Atunci când ne angajăm în lupte amicale este greu să nu lovim oamenii prea tare atunci când suntem frustrați. Este nevoie de o mare concentrare pentru a opri pumnul într-o lovitură ușoară în casca adversarului meu – când tot ce vreau este să termin lupta imediat.

Mișcările necesită, de asemenea, o mulțime de concentrare. Nu numai că trebuie să mă concentrez asupra mișcării mâinilor, dar poziția piciorului și a corpului necesită concentrare pe măsură ce trec prin poziții – sau „kata”. Nu ajunge să trec rapid prin mișcările kata, ci trebuie să mă asigur că fiecare dintre ele este realizată cu precizie, precum și cu forță.

Vezi și: Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

Majoritatea artelor marțiale se referă la respirație și ar trebui să-ți canalizezi energia interioară – cunoscută sub numele de chi, qi sau ki – în fiecare pumn. Asta ar trebui să facă sunetele „kiai”. Te ajută să te concentrezi pe a imprima mai multă putere în spatele acelor lovituri și te obligă să canalizezi acea energie interioară.

Este uimitor cât de multă putere poate fi pusă în acei pumni dacă vă concentrați asupra respirației, mișcării corespunzătoare și canalizării energiei interioare.

Adevărul despre artele marțiale. În timp ce sportul ține de distracție, provocare și abilitate, adevărul este că artele marțiale sunt mult mai mult decât un simplu sport. Am constatat că artele marțiale mi-au adus beneficii în multe feluri și m-au transformat într-o persoană mai bună.

Mulți părinți și profesori își fac griji că artele marțiale îi vor face pe copiii lor să devină violenți, dar adevărul este că violența este ceva pe care fiecare dintre noi îl are adânc în noi. Acel spirit războinic primar încearcă întotdeauna să iasă la suprafață, dar în această epocă modernă nu are loc într-o societate pașnică. Artele marțiale ajută la canalizarea spiritului războinic și la valorificarea definitivă a acestuia.

Da, artele marțiale se referă la a lovi și a da cu piciorul în oameni, dar am constatat că pentru mine este vorba de a nu-i lovi, sau de a-i lovi cu control și concentrare.

Am învățat că cel mai bun mod de a câștiga meciurile de luptă nu este să câștigi cu orice preț, ci să câștigi cu demnitate. Sigur, aș putea să dau knockout adversarul cu o lovitură flying kick, dar asta nu mă va face o persoană mai bună.

Focusul și concentrarea necesare pentru a câștiga fără a răni pe alții – asta mă face să fiu o persoană mai bună și un artist marțial mai bun!

Citește și: Cele mai bune multivitamine pentru bărbații peste 50 de ani

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc