Top 4 cele mai bune tipuri de pantofi de alergare pentru suprapronație: Reparați-vă picioarele!

Picioarele unei fete cu pantofi de alergare în picioare văzute de aproape.

Chit că sunteți un alergător de sezon sau unul începător, este extreme de important să alegeți o pereche de pantofi de alergare potriviți pentru picioarele dumneavoastră.

Sunt mai multe tipuri de afecțiuni ale picioarelor ce trebuie luate în considerare, una dintre ele fiind suprapronația, ce reprezintă tendința de a lăsa mult prea mult din greutatea corporală pe călcâi sau pe mediana tălpii.

Este momentul să analizăm suprapronația îndeaproape pentru a stabili care sunt cei mai buni pantofi de alergat în cazul în care suferiți de această afecțiune când alergați.

Top 4 cele mai bune tipuri de pantofi de alergare pentru suprapronație

Brooks – Women`s Adrenaline GTS 17

Pantofi sport multicolori Brooks - Women`s Adrenaline GTS 17.

 • Se adaptează fiecărui tip de mers în mod dinamic, datorită tălpii sale moi
 • Ghidează corpul spre poziția sa naturală de mișcare
 • Este comfortabil pentru orice tip de mers și oferă un transport fără neplăceri

Mizuno – Men`s Wave Inspire 13

Pantofi sport albaștri Mizuno - Men`s Wave Inspire 13.

 • Double Fan Wave oferă suport total fără a adăuga rigiditate sau greutate
 • Călcâiul înălțat de tip U4icX oferă mai multă amortizare călcăturii
 • Talpa intermediara incorporează noua componentă U4ic ce oferă receptivitate și durabilitate sporita

Adidas – Men`s Ultra Boost Running Shoe

Pantofi sport negru cu alb Adidas - Men`s Ultra Boost Running Shoe.

 • Suport median ferm pentru suprapronație
 • Talpa superioară de tip Primeknit se mulează după forma piciorului u

ASICS – Women`s Gel-Kayano 24

Pantofi sport albaștri ASICS - Women`s Gel-Kayano 24.

 • Pantofii sunt dotați cu tehnologia IGS (Impact Guidance System): ASICS are un design filosofic ce angazează componentele îmbinate în așa fel încât să îmbunătățească experiența piciorului…
 • Talpa interioară Fluid Ride: oferă cea mai bună combinație între sistemul de revenire și proprietățile de amortizarea, având și o greutate redusă…
 • Exteriorul Fluid Fit: Exteriorul Fluid Fit de la ASICS combină plasa ce se întinde în mai multe direcții, cu întărituri expandabile

Ce este Suprapronația?

Nu toți experții vor fi de accord – există multe discuții în societatea științifică despre pronație, cu atât mai mult despre suprapronație.

Pronația reprezintă o malformație a piciorului ce apare în complexul gleznă picior, ce include diferite articulații și țesuturi moi.

Dacă alergați, pronația apare după apăsarea călcâiului, greutatea împingând spre degete și spre partea mediană a tălpii, așa cum este explicat în următorul videoclip:

Cum puteți știi dacă suferiți de suprapronație?

Un diagnostic corect poate fi pus numai de către un specialist. 89% dintre alergătorii ce decid să se autodiagnosticheze ajung să își diagnosticheze greșit propriul mers.

O modalitate de a verifica dacă suferiți de suprapronație este examinarea unei perechi vechi a dumneavoastră de pantofi de alergat. Dacă partea exterioară a călcâiului și zona sculptată a piciorului este mult mai tocită decât restul pantofului, atunci există posibilitatea de a suferi de suprapronație.

Suprapronația nu este singurul motiv pentru a apărea tocirea în aceste zone, există și alte disfuncții biomecanice care pot rezulta în aceleași simptome, cum ar fi rotația interioară a șoldului.

Care sunt cei mai buni pantofi de alergat în cazul în care suferiți de suprapronație?

Ne-am dat peste cap în încercarea de a găsi cei mai buni pantofi de alergat pentru persoanele ce suferă de suprapronație. Vă vom oferi o listă cu cele cinci cele mai bune alegeri, incluzând părțile bune și rele a fiecăreia dintre ele.

Brooks – Women`s Adrenaline GTS 17

Pantofi sport multicolori Brooks - Women`s Adrenaline GTS 17.

Brooks este o firmă specializată în creare pantofilor de alergat, deci nu este surprinzător că oamenii au fost mulțumiți de confortul și stabilitatea acestui pantof. Pot părea voluminoși, dar sunt ușor și oferă suport în timpul alergării.

Oamenii susțin că pot călca extrem de ușor în timpul alergării cu acești pantofi de alergat, considerând că este o bună investiție, una dintre probleme fiind ruperea și stricarea prematură a pantofului în cazul unor persoane.

Pro

 • Talpa intermediară dispune de tehnologia Biomogo DNA
 • Modele pentru femei și bărbați
 • Beneficiază de pernuțe segmentate pentru o ameliorare a presiunii din momentul aterizării
 • Mărimi variate
 • 15 culori diferite
 • Amprenta de carbon este scăzută

Contra

 • Unele persoane au avut parte de ruperea și deteriorarea prematură a pantofului

Verifică preț Brooks – Women`s Adrenaline GTS 17 aici!


Mizuno Men`s Wave Inspire 13

Pantofi sport albaștri Mizuno - Men`s Wave Inspire 13.

Mizuno are o reputație de durată pentru buna calitate a pantofilor săi de alergat, multe persoane susținând că pantofii sunt confortabili, oferă suport și o calitate superioară.

Majoritatea persoanelor susțin că pantofii sunt ușori și rezistenți, și raportul arată că funcționează corespunzător pentru persoanele ce suferă de suprapronație. Singura problemă este că una, două persoane consideră acești pantofi inconfortabili.

Pro

 • Include talpa de tip U4iC, ce ridică zona călcâiului pentru suport și absorbirea șocului
 • Este potrivit pentru alergătorii cu o greutate mai ridicată
 • Include tehnologia Double Fan Wave
 • Scobitura călcâiului este moale
 • Are o varietate de mărimi și culori
 • Are versiuni pentru femei și bărbați

Contra

 • Una sau două persoane susțin că acești pantofi sunt inconfortabili

Verifică preț Mizuno Men`s Wave Inspire 13 aici!


Adidas Men`s Ultra Boost Running Shoe

Pantofi sport negru cu alb Adidas - Men`s Ultra Boost Running Shoe.

Un nume mare în lumea sporturilor. Acești pantofi de alergare de la Adidas sunt puțin mai grei decât alte variante, însă acest aspect nu a nemulțumit cumpărătorii, mulți dintre ei fiind mulțumiți de rezistența excelentă și performanța acestora.

Oamenii susțin că suportul oferit de talpa intermediară ajută la controlarea pronației, și mulți au fost mulțumiți de nivelul de confort și stabilitate, fiind plăcut impresionați de faptul că pantofii sunt potriviți pentru alergarea ușoară dar și pentru antrenamentul intensiv.

Pro

 • Suport median ferm pentru suprapronație
 • Talpa superioară de tip Primeknit se mulează după forma piciorului u
 • Controlarea torsiunii este făcută de talpa intermediară
 • Are o varietate de culori
 • Se găsesc versiuni pentru femei și bărbați

Contra

 • Este puțin mai greu decât celelalte versiuni

Verifică preț Adidas Men`s Ultra Boost Running Shoe aici!


ASICS Women`s Gel-Kayano 24

Pantofi sport albaștri ASICS - Women`s Gel-Kayano 24.

Asics are o bună reputație când vine vorba de pantofi pentru alergat, deci nu este surprinzător că a fost plăcut acest produs de către cumpărători. Multe persoane au fost mulțumite de nivelul mare de stabilitate, suport și confortabilitate, cu toate că una sau două persoane nu au fost mulțumite de nivelul de confort. Cea mai mare problemă pentru majoritatea oamenilor este prețul.

Pro

 • Include tehnologiile FlyteFoam și Fluid Ride pe talpa intermediară
 • Fluid Fit ajută la adaptarea pantofului pentru orice tip de alergător
 • Include tehnologia Impact Guidance System
 • Zona călcâiului este bine definită
 • Se găsesc versiuni pentru bărbați și femei
 • Are o varietate de mărimi și culori

Contra

 • Prețul este destul de ridicat

Verifică preț ASICS Women`s Gel-Kayano 24 aici!

Alegerea noastră

Din toate variantele de pantofi de alergat de calitate pe care le-am analizat, cei mai buni pantofi de alergare pentru persoanele ce suferă de suprapronație sunt Brooks Adrenaline GTS 17.

Pot părea puțin voluminoși, dar cumpărătorii susțin că sunt foarte confortabili și oferă un bun suport pentru alergare, asigurând o performanță superioară în momentul alergării.

Oamenii au fost mulțumiți de multitudinea alegerilor în cazul mărimilor și culorilor; de fapt, singura problemă fiind că unele persoane au considerat că durabilitatea pantofilor ar trebui să fie mai lungă, dar această problemă apare din mai multe motive, incluzând stilul de alergat și locul de alergare.

În afara bunei performanțe, acești pantofi au și un preț accesibil, față de celelalte produse analizate. Considerăm că Brooks Adrenaline GTS 17 este cea mai bună variantă, și mulți dintre cumpărători sunt de acord cu asta.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc