Cât de mult cardio și când este prea mult?

Fata antrenandu-se la un aparat.

Cardio, prescurtarea exercițiilor cardiovasculare, este un subiect care va declanșa o dezbatere în rândul participanților la sală. O mare majoritate a femeilor vor prefera 30-60 de minute de cardio, în timp ce bărbații vor sugera de obicei mai puțin de 30 de minute și mulți vor renunța la cardio, afirmând că împiedică câștigurile musculare. Deci cine are dreptate? Cât de mult este nevoie de cardio? Toată lumea are dreptate, dar totul se rezumă la obiectivele tale.

Multe femei ar dori să slăbească, dar ceea ce uită să menționeze este că vor ca această greutate să provină din grăsime, nu din mușchi. Atunci când pierderea în greutate implică pierderea mușchilor, rezultatul final este o piele flască și slabă, care în lumea gimnasticii este denumită „grăsime slabă”.

Grăsimea slabă este atunci când o persoană face o cantitate excesivă de cardio fără să facă suficient (sau deloc) antrenament de rezistență. Au tendința de a pierde grăsime, împreună cu mușchiul, rezultând un aspect subțire, fără tonus.

Mergeți în orice sală de sport la un moment dat și veți vedea astfel de persoane de obicei pe eliptică sau bandă de alergare, puteți chiar să le vedeți pe stairmaster/stepper dacă sunt dedicate rutinei lor cardio numai de ceva timp.

Antrenorul meu personal nu afirmă că tot cardio este inutil. Există un loc pentru aceasta în fiecare rutină de antrenament, indiferent de obiectivele tale. Cardio arde o mulțime de calorii și, dacă nu urmați o dietă strictă, exercițiul suplimentar va ajuta la arderea acestor calorii și, prin urmare, va menține creșterea în greutate la distanță.

Cu toate acestea, este important să includeți antrenament de rezistență în rutina dvs. timp de 3-4 zile pe săptămână pentru a păstra și a construi mușchii, astfel încât, atunci când pierdeți grăsime, să aveți mușchi frumos tonifiați dedesubt.

Dacă ești în mod natural foarte slab și ai dificultăți în a te îngrășa sau dacă încerci să acumulezi masa musculară pentru a arăta mai tonifiat, pentru a participa la o competiție sau pentru a-ți crește puterea, trebuie să îți limitezi cantitatea de cardio. Făcând o mulțime de cardio în timp ce încercați să câștigați mușchi, veți arde multe calorii și aceste calorii sunt necesare pentru a construi mușchi.

Iată o analogie. Dacă cineva ar încerca să construiască o parte a unei case cu cărămizi, dar ar continua să ia cărămizi din cealaltă parte a casei, în final toată munca lor nu ar produce rezultate și nici câștiguri.

Aceeași teorie se aplică aici. Făcând prea mult cardio fără să încercați să vă puneți puțin mușchi (sau o mulțime de mușchi), munca dvs. grea nu va produce rezultate.

Vezi și: Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

Sugestii:

  • Includeți cardio în antrenamentul dvs. cu greutăți

Acest lucru este simplu, eficient și vă va oferi rezultate. Un exemplu în acest sens este să faci un set de exerciții cu greutăți și în loc să te odihnești, sari coarda timp de 45-60 de secunde. Repetă.

Este posibil să nu pară prea mult, dar dacă faceți un total de 20 de seturi în timpul antrenamentului cu greutăți, acesta va fi de 15-20 de minute de cardio.

Înainte și după antrenamentul cu greutăți

Dacă faceți prea mult cardio înainte de a trece la greutăți, este posibil să nu mai doriți să continuați cu greutăți sau să nu puteți ridica la fel de mult, comparativ cu dacă nu ați făcut atât de mult cardio.

O soluție bună este să faceți exerciții ușoare timp de 10 minute înainte de greutăți și încă 10-20 minute după. Făcând acest lucru, veți economisi energie pentru antrenamentul cu greutăți și nu vă veți obosi.

Analizați-vă

Cântăriți obiectivele de fitness și programul dvs. înainte de a include în rutină eliptica sau alergarea timp de o oră. Dacă aveți doar 30 de minute de dedicat antrenamentului în fiecare zi, atunci includerea cardio printre exercițiile cu greutăți este metoda ideală pentru că obțineți beneficiile ambelor.

Dacă sunteți în sala de gimnastică doar pentru cardio, antrenamentul de intensitate ridicată de 20 de minute este mult mai eficient decât 70 de minute de cardio ușor, fără sens. Rețineți că atunci când vine vorba de cardio, mai mult nu este neapărat mai bun.

Opțiuni mai eficiente de slăbire

Unul dintre cele mai puțin apreciate elemente de slăbire este importanța opririi poftei corpului pentru caloriile goale care vă îngrașă. Dietele fade sau cardio nu pot face acest lucru. Trebuie muncit mai mult de atât.

Citește și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc