Care sunt cele mai bune arte marțiale pentru slăbit?

Doua persoane practicand arte martiale.

Artele marțiale s-au dovedit a fi soluția perfectă pentru pierderea în greutate pentru mine, deoarece este un mod foarte distractiv de a participa la un antrenament excelent. Pot petrece o oră lovind cu piciorul, cu pumnul, boxând, luptând și antrenându-mă și voi transpira cantități abundente de calorii.

Pentru mine, pierderea în greutate nu a fost niciodată mai plăcută și mă pot vedea făcând arte marțiale pentru anii următori! Am ales artele marțiale din două motive:

  • Am vrut un mod distractiv de a face mișcare
  • Am vrut să slăbesc

Calorii arse făcând arte marțiale

Potrivit diferitelor site-uri web pe care le-am verificat, a face arte marțiale timp de o oră va însemna o cantitate mare de calorii arse:

Greutate60 kg70 kg81 kg93 kg
Calorii arse590704817931

Aceasta include:

  • Karate
  • Taekwondo
  • Kickboxing
  • Muay Thai/MMA
  • Judo/Jiu-jitsu/Hapkido
  • Krav Maga

Dacă sunteți boxer, veți arde:

Greutate60 kg70 kg81 kg93 kg
Calorii arse531633735838

Văzând că eu cântăresc aproximativ 127 kg, este ușor să arzi cel puțin 750-1000 de calorii într-o singură sesiune de practică de arte marțiale – în funcție de intensitatea clasei.

Vezi și: Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

Care este cel mai bun pentru slăbit?

Acum, să privim puțin peste caloriile arse și să aruncăm o privire asupra diferitelor tipuri de exerciții incluse în fiecare din aceste lupte. Vrem să știm care sunt cele mai bune arte marțiale pentru pierderea în greutate și trebuie să ne uităm la fiecare artă pentru a cunoaște ceva mai mult:

Karate

Karate este o artă marțială centrată în jurul puterii, iar accentul este pus mai mult pe loviturile superioare ale corpului – deși există o mulțime de lovituri. Pozițiile te ajută să te aperi, dar nu există multă mișcare când practici karate. Veți obține un antrenament de bază excelent, deoarece fiecare lovitură vă solicită să vă încordați mușchii de bază pentru a vă oferi toată puterea. Va arde grăsimile și va crește puterea, dar nu va fi la fel de bun pentru cardio ca alte arte marțiale.

Kung Fu/Taekwondo

Kung Fu este probabil cea mai diversă artă marțială existentă, ceea ce înseamnă că există zeci de stiluri de luptă. Multe dintre ele necesită multă mișcare, inclusiv sărituri, flipping, lovituri și mișcare generală.

Taekwondo se concentrează aproape în totalitate pe lovituri, dar loviturile din sărituri sunt excelente pentru un antrenament solid de picior și cardio. Amândouă sunt arte marțiale excelente pentru a pierde în greutate, deoarece nu te oprești niciodată cu adevărat din mișcare când lupți folosind aceste stiluri.

MMA/Muay Thai/Kickboxing

Pentru intensitate ridicată, nu poți alege ceva mai bun decăt MMA și Muay Thai. Dacă ați văzut vreodată luptători MMA care boxează și se lovesc unul de celălalt, știți că totul este despre putere, viteză și mișcare.

Puteți vedea cât de epuizați sunt luptătorii după câteva minute în ring și adevărul este că aceste arte marțiale sunt exact ceea ce doriți pentru a slăbi. Cu toate mișcările, schimbarea pozițiilor, loviturile cu piciorul sau cu pumnul și lupta în sine, este o artă marțială excelentă pentru pierderea în greutate – precum și pentru autoapărare.

Box

După cum puteți vedea mai sus, boxul nu este la fel de bun pentru arderea caloriilor ca artele marțiale – cel puțin nu în timpul sesiunilor de antrenament. Dar dacă te duci la box chiar și numai timp de o oră, vei arde cu peste 100 de calorii mai mult decât ai face în arte marțiale.

Există puține stiluri de luptă la fel de cardio-intense ca boxul, deoarece îți concentrezi toată puterea în mișcările părții superioare a corpului. Te vei simți epuizat destul de repede dacă îți folosești toată puterea și îți poți aduce corpul într-o formă excelentă datorită loviturilor fulgerătoare și a eschivelor pe care le folosești.

Vezi și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc

Judo/Hapkido

Pentru cei care au nevoie de autoapărare, atât Judo, cât și Hapkido sunt excelente. Nu sunt la fel de bune pentru pierderea în greutate, deoarece nu folosesc o mulțime de sărituri în sus și în jos, mișcare sau lovire. Există câteva lovituri implicate în artele marțiale, iar hapkido folosește unele arme – dar, în general, nu este cel mai bun dacă vrei să slăbești.

Capoeira

Probabil cea mai activă dintre artele marțiale, Capoeira este dans și lupte amestecate într-una. Este greu de învățat, dar vă va învăța mișcări uimitoare – inclusiv acrobații, lovituri, lovituri la genunchi și cot, pumni, palme și chiar imobilizări.

Este o artă marțială excelentă de învățat dacă scăderea în greutate este obiectivul tău, deși va fi greu până nu scapi mai întâi de câteva kilograme. Odată ce ești mai ușor pe picioare și ai intrat în ritmul artei, ai garanția că vei pierde în greutate!

Krav Maga

Krav Maga este una dintre cele mai hardcore și brutale arte marțiale care există astăzi. A preluat elemente din Muay Thai, Judo, Wing Chun (arta marțială pe care Bruce Lee a practicat-o), Jiu Jitsu, Judo și box. Folosește o mulțime de tehnici de luptă pentru a dezarma, bloca și pune la pământ adversarii în câteva secunde și este o artă marțială axată pe situații din viața reală.

Aceasta înseamnă că nu există prea mult exercițiu în arta marțială, deși multe școli vor preda tipuri de lovituri. Văzând că scopul Krav Maga este de a evita confruntarea – sau de a termina lucrurile rapid în eventualitatea unei confruntări – ne dăm seama că în acest stil de luptă este vorba de viteză, putere și atacarea punctelor slabe ale adversarului.

Nu am inclus toate artele marțiale, deoarece sunt prea multe de enumerat (Aikido, Lua din Hawaii, Russian Sambo, French Savate etc.).

Concluzie

Vestea bună este că toate aceste arte marțiale vă pot ajuta să slăbiți într-un mod distractiv. Depinde de dvs. să alegeți care dintre ele va fi cel mai bun pentru dvs.!

Citește și: Care este cea mai bună marcă de complex de vitamina B de cumpărat

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc