Ar trebui să te antrenezi singur sau cu un partener?

Doua fete antrenandu-se impreuna.

Studiile au arătat că persoanele care se antrenează cu un prieten sau un partener petrec mai mult timp făcând exerciții fizice decât cei care se antrenează singuri.

Multe dintre aplicațiile de astăzi încearcă să vă ofere companie prin crearea de comunități online mari, unde vă puteți inspira și motiva reciproc, precum și înregistra sau împărtăși realizările dvs. Poate un partener virtual să înlocuiască într-adevăr un prieten de antrenament din viața reală?

Există chiar și o aplicație, numită Gymder, care își propune să vă conecteze la un partener de viață potrivit pentru acele sesiuni de antrenament! Dar este un partener de antrenament ceea ce aveți nevoie pentru a vă duce programul de fitness la nivelul următor sau este pur și simplu o altă distragere a atenției?

După ce ați luat decizia de a vă angaja într-un regim de fitness, poate că următoarea decizie importantă este dacă vă antrenați singur sau apelați la un prieten sau partener de gimnastică pentru a vă ajuta să vă antrenați.

Cu toții i-am văzut pe cei doi amici de la sală râzând și glumind împreună în timp ce se antrenează, dar își îndeplinesc cu adevărat mai multe obiective de fitness sau ar fi mai bine să lucreze singuri și să se concentreze asupra a ceea ce au de făcut?

Toată lumea este diferită atunci când vine vorba de exerciții fizice, unii oameni consideră că este mult mai ușor să se antreneze singuri, în timp ce alții pot tânji după acea interacțiune socială și responsabilitate pe care un prieten de gimnastică le poate oferi. Deși este bine înțeles că exercițiile fizice vă pot îmbunătăți condiția fizică și sănătatea generală, nu există reguli clare dacă este mai bine să lucrați singur sau cu un partener.

Să aruncăm o privire asupra beneficiilor adesea citate de adepții antrenamentului individual înainte de a vedea de ce poate fi util să introduci un partener în rutina ta de fitness, uneori cu cercetări pentru a-l susține.

Vezi și: Cele mai bune multivitamine pentru femei

Avantajele de a lucra singur

Veți găsi adesea aceleași motive citate de cei care preferă să lucreze singuri; dacă ar ști cât de multe au în comun unul cu celălalt…
Libertate
Cu siguranță, cel mai frecvent motiv pentru care vrei să lucrezi singur este libertatea. Libertatea de a vă antrena oricând doriți, oriunde doriți și de a face orice doriți. Dacă aveți o nevoie spontană de a merge la un antrenament la o oră nerezonabilă, puteți merge fără să vă faceți griji că trebuie să vă sunați prea din scurt prietenul de antrenament.
Timp
Antrenamentul este probabil foarte unic pentru fiecare dintre dvs. Poate preferați o sesiune mai lungă în sala de aerobic decât camera pentru greutăți sau mai multe exerciții cu greutatea corporală decât antrenamentul de bază. Orice preferi, o poți face fără să aștepți ca un partener să termine ce face.
Distragerea atenției
Vă puteți concentra mai mult pe antrenament fără a vă distrage atenția de a vorbi cu altcineva.
Divertisment cu căști
Lucrul singur vă oferă opțiunea de a vă scufunda în lumea muzicii la căști, care vă ajută să vă mențineți ritmul. Sau ați putea urma chiar și un curs de limbă străină dacă sunteți lăsat singur când lucrați.
Timp personal
Pentru mulți oameni exercițiile fizice sunt un moment ideal pentru a fi singuri. E timpul să vă relaxați, să vă eliberați mintea atunci când sunteți stresat sau să eliminați puțin tensiunea din zi.
Nesociabil
Și, în sfârșit, desigur, poate că pur și simplu nu vă plac alte persoane!!

Vezi și: Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul de tip crossfit

Avantajele de a lucra cu un partener

Motivație
Acesta poate fi cel mai mare avantaj al antrenamentului cu un partener. Toți avem acele dimineți când nu vrem să ne ridicăm din pat, să nu mai vorbim de mers la sală; dar niciunul dintre noi nu vrea să dezamăgească pe cineva, așa că lucrul cu un partener adaugă mai multă responsabilitate rutinei dvs. Prietenul de antrenament vă poate motiva, de asemenea, să realizați mai multe, întrebând despre progresul dvs. și verificându-vă în mod regulat.
Factor distractiv
Antrenamentele pot fi mai distractive atunci când alegeți să vă antrenați cu un partener. Simplul mers pe o bandă de alergat nu este cel mai interesant mod de a-ți petrece timpul, dar împreună cu un prieten, situația devine mult îmbunătățită. În primul rând, este cineva cu care să vorbiți, dar, mai important, este cineva care împarte aceeași experiență și poate chiar cineva cu care să concurați.
Varietate
Lucrul cu un partener vă poate ajuta să vă schimbați rutina. Multe antrenamente pot fi efectuate individual, dar există și antrenamente în care aveți nevoie de un partener care să vă ajute sau chiar unele care sunt dezvoltate pentru a utiliza greutatea corporală a partenerilor împreună cu a voastră.
Obiective de fitness
Este mai probabil să vă respectați obiectivele de fitness atunci când lucrați cu un partener, deoarece nu doriți să renunțați prea ușor în fața celorlalți atunci când antrenamentul pare mai dificil.
Un studiu a remarcat faptul că 95% dintre persoanele care au început un program de slăbire în același timp cu prietenii au finalizat programul, comparativ cu doar 67% care au ales să urmeze singur programul.
Efectul Kőhler
Alegerea unui prieten de antrenament cu un nivel de fitness mai mare decât al dvs. poate fi, de asemenea, o modalitate de a vă motiva mai tare, deoarece nimeni nu vrea să fie considerat cea mai slabă verigă.
Acest lucru este cunoscut sub numele de efectul Kőhler, deoarece Universitatea din Kansas a constatat că persoanele care au făcut mișcare cu cineva pe care l-au considerat mai bun decât ei, și-au crescut timpul și intensitatea antrenamentului cu 200%.
Siguranță personală
Desigur, cu toată această intensitate suplimentară și timpul petrecut la antrenament, siguranța poate fi o considerație majoră. Nu doar să ai pe cineva care să te vadă când ridici greutățile, ci și pe cineva care îți înțelege limitele și îți poate spune când lucrezi prea mult.
Reduce costul
Alegerea antrenamentului cu un partener poate, de asemenea, reduce costurile antrenamentului. Un antrenor personal pentru un program individual de antrenament poate costa chiar și 200 de euro la unele săli de sport, dar atunci când alegeți un pachet de formare cu partener, costul poate scădea. Întrebați la sala dvs. de sport despre diferitele opțiuni de stabilire a prețurilor și poate luați în considerare, în cele din urmă, să împărțiți pachetul de antrenor, inaccesibil anterior.
Fii în formă prin asociere
Pe măsură ce partenerul tău devine mai în formă, te vei regăsi deseori și tu mai în formă. Un studiu publicat în revista Obesity a constatat că persoanele supraponderale tind să piardă mai mult în greutate atunci când sunt înconjurați de prieteni mai în formă, care sunt mai activi.
Îmbunătățește starea de spirit
Efectele binecunoscute ale exercițiului fizic asupra stării de spirit și reducerii stresului sunt îmbunătățite și mai mult atunci când lucrezi cu un partener, conform concluziilor Asociației Osteopatice Americane. Lucrul în echipă poate fi o modalitate excelentă de a vă bucura fiecare de compania celuilalt și vă crește motivația în continuare, cu mai puține șanse de a pierde o sesiune.

Antrenament singur sau cu un partener? Alegerea este a ta!

Argumentarea tuturor meritelor de a lucra singur sau cu un partener ar putea dura aproape la fel de mult ca alergarea unui maraton, dar concluzia este o chestiune de preferință personală. Cercetarea analizată tinde să sugereze că lucrul cu un partener vă poate ajuta să faceți mai mult exercițiu, să obțineți rezultate mai bune și să perseverați în programul dvs. de fitness decât dacă vă antrenați singur. În plus, puțin mai multă distracție nu a fost niciodată un lucru rău.

Citește și: Cele mai bune 8 sfaturi pentru remineralizarea naturală a danturii

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc