Utilizarea acidului boric funcționează pentru a ucide ploșnițele?

Pat intr-un dormitor.

Ploșnițele. Ce altceva poate îți poate face pielea de găină mai rapid? Ploșnițele sunt atrase de crăpăturile întunecate din domeniile umane – acest lucru înseamnă că pot fi găsite în multe locuri diferite din casa ta.

Când observați o ploșniță, poate fi, normal, foarte deranjant. Acești mici vampiri se hrănesc cu sânge, lăsând mușcături roșii asupra victimelor lor nefericite. Aceste mușcături pot fi potențial periculoase pentru sănătatea ta. Și să recunoaștem, sunt pur și simplu grosolane!

Dacă doriți să evitați introducerea substanțelor chimice dure în casa dvs. și să economisiți bani pentru un exterminator de insecte, utilizarea de remedii naturale pentru casă este o opțiune atrăgătoare. Acidul boric este o soluție de bricolaj despre care mulți oameni susțin că este eficientă. Dar care sunt faptele?

Deși utilizarea acidului boric nu poate face rău, explorarea și a altor soluții merită timpul tău. Mai jos sunt câteva informații despre cum să mențineți ploșnițele departe, departe.

Ce este acidul boric?

Acidul boric este o pulbere albă derivată din bor chimic și apă. Este ceea ce se numește „acid purtător de oxigen” și apare în mod natural în unele minerale, izvoare termale și ape vulcanice. Se știe că este util în multe aplicații de uz casnic, de sănătate și medicale.

Deși, desigur, trebuie utilizat cu precauție, acidul boric este mult mai puțin dur decât unele substanțe chimice dăunătoare.

Acid boric pentru dăunători

Printre numeroasele sale utilizări casnice, acidul boric este un controler eficient și natural al dăunătorilor. Acidul boric este cunoscut în principal pentru că este un ucigaș de furnici extrem de eficient. Poate fi găsit ca ingredient cheie în multe insecticide obișnuite.

Este foarte toxic pentru majoritatea dăunătorilor, provocând o abraziune severă a învelișului exterior dur la contact. De asemenea, îi va ucide dacă este mâncat – le perturbă stomacul și metabolismul.

Acidul boric este sigur pentru oameni?

Acidul boric afectează corpul unei insecte într-un mod diferit de cel al unui om, din fericire! Pentru corpul uman, pulberea este puțin mai toxică decât sarea de masă (în comparație cu doze mari). Cu cât corpul este mai mic, cu atât acidul boric va fi mai toxic.

Deși ar necesita o doză mare pentru a fi letală, acest lucru nu înseamnă că acidul boric este neapărat sigur pentru oameni. Depozitați-l întotdeauna la departe de locurile în care ar putea ajunge copiii și încercați să evitați inhalarea pulberii.

Ca orice, folosiți bunul simț când vine vorba de acid boric. Nu-l ingerați, nu încercați să nu-l inhalați și asigurați-vă că nu intră în contact cu pielea rănită.

Vezi și: Cele mai bune uleiuri esențiale pentru durere în gât și tuse

Acidul boric este eficient împotriva ploșnițelor?

Mulți oameni încearcă să utilizeze acidul boric pentru a eradica ploșnițele, dar majoritatea experților din industrie nu le recomandă. Acidul boric nu este cea mai eficientă soluție pentru ploșnițe și iată de ce.

Pentru a elimina efectiv ploșnițele, creaturile trebuie să ingereze ceva care să le omoare. Acidul boric poate le ucide pe unele afectându-le exoscheletul, dar nu pare să funcționeze în ansamblu. Acidul boric nu este cu adevărat o momeală eficientă pentru ploșnițe, în timp ce sângele uman este.

Experții nu au aflat încă dacă acidul boric este dăunător atunci când intră în contact cu pielea umană. Dacă decideți să utilizați acid boric, asigurați-vă că stați din partea prudenței. Nu se recomandă aplicarea acidului boric în locații care vin în contact direct cu pielea, cum ar fi saltelele.

Stropirea acidului boric pe toate zonele patului, cu excepția saltelei, poate ucide niște ploșnițe, chiar dacă nu este cea mai bună opțiune.

Ce sunt ploșnițele și cum le poți identifica?

Ploșnițele sunt „călători” notorii. Acestea pot fi transmise prin mobilier uzat, îmbrăcăminte, așternut, bagaje, scaune de teatru etc. În ciuda dimensiunilor mici, sunt un parazit incredibil de agresiv și dominant.

Cu aceste caracteristici, ploșnițele au capacitatea de a infesta clădiri întregi. Au o culoare maro-roșiatică și au un aspect similar cu căpușele. La fel ca și căpușele, dimensiunea lor se schimbă în funcție de cât de mult sânge au ingerat.

Ploșnițele sunt considerate gândaci, deoarece au un cioc articulat și un așa-numit stilet, care este folosit pentru a străpunge pielea și a găsi un vas de sânge. Suge suficient sânge până când este plină, apoi se ascunde pentru a digera sângele.

Cea mai bună modalitate de a ști dacă aveți ploșnițe este dacă observați mușcături inexplicabile în trasee în zig-zag. Odată ce ați observat acest lucru, identificați de unde provin uitându-vă în locurile mici la care de obicei nu sunteți atenți.

De ce ploșnițele sunt atât de greu de eliminat?

Putem spune cu siguranță că ploșnițele sunt extrem de durabile. Pot trăi perioade lungi de timp fără să se hrănească cu sânge. Sunt tolerante la schimbările de mediu și se reproduc foarte repede.

În timp ce lupta împotriva ploșnițelor poate părea fără speranță, ele pot fi învinse. Există multe modalități naturale de a scăpa de ploșnițe, dintre care majoritatea sunt mai bune decât acidul boric. Mai jos sunt 13 modalități mai eficiente (dar totuși naturale) de a scăpa de acești intruși nedoriți.

13 moduri eficiente și naturale de a ucide ploșnițele

1. Spălați toate așternuturile înainte de a face orice altceva

De îndată ce bănuiți că aveți ploșnițe, spălați tot ce poate fi spălat în cea mai fierbinte apă posibilă și uscați la temperatură mare. Căldura extremă va ucide orice ploșniță se află pe așternutul dvs.

2. Aspirați și curățați cu abur

Salteaua, somiera și zona din jurul patului trebuie aspirate temeinic. Asigurați-vă că sacul aspiratorului este aruncat undeva în afara casei. Este de asemenea utilă curățarea cu abur a saltelei și / sau a somierei.

3. Aruncarea mobilierului infestat

Dacă este posibil, înlocuiți obiectele care transportă ploșnițe. Deși acest lucru este scump și incomod, uneori gândacii și ouăle lor sunt situate în locuri aproape imposibil de ajuns. În acest caz, eliminarea este cea mai bună opțiune.

4. Pământ de diatomee

Pământul de diatomee este o pulbere care provine dintr-un tip de rocă moale și sedimentară. Dacă mediul este uscat, are mare succes în controlul ploșnițelor.

Componenta prăfuită poate pătrunde pe scheletul exterior al ploșnițelor, perturbând stratul și în cele din urmă deshidratând insectele. De asemenea, pot ridica purta pulberea pe corp în cuiburi.

Când își linge picioarele, silica este atât de ascuțită încât le afectează interiorul, ceea ce îi va ucide. Puteți cumpăra pământ de diatomee aici.

Vezi și: Cele mai bune șampoane pentru părul alb

5. Frecarea cu alcool

Utilizarea alcoolului pentru spălare poate fi eficientă. Pulverizați-l pe și în jurul zonei infestate pentru a ucide gândacii și pentru a usca ouăle. Nu uitați că alcoolul poate deteriora lemnul care a fost finisat cu lac sau vopsea. Testați o porțiune mică pe lemn înainte de a pulveriza / șterge întreaga zonă.

6. Investiți într-o husă rezistentă la ploșnițe

Etanșarea corectă a saltelei și somierei este crucială. O husă de saltea împiedică gândacii să iasă din patul tău sau să pătrundă în el. Acest lucru vă va asigura, de asemenea, protecție pentru patul dvs., chiar dacă nu aveți ploșnițe.

7. Sigilați toate crăpăturile. Acestea pot adăposti ploșnițe

Pentru a-ți lua rămas bun de la un dăunător, este logic să scapi de casa lui. Localizați orice crăpături în pereți sau goluri între plinte și pereți și completați-le. Deși acest lucru poate părea obositor, cu siguranță va merita.

8. Uleiuri esențiale și pliculețe de lavandă

Pulverizarea anumitor uleiuri esențiale sunt utile pentru ploșnițe, cum ar fi arbore de ceai, cedru și ulei de portocale. Aceste uleiuri esențiale au capacitatea de a sufoca în esență insectele. Acestea blochează deschiderile exterioare ale sistemului lor respirator, închizând astfel totul.

Ceva important de știut despre această tehnică este însă că uleiurile esențiale sunt eficiente numai atunci când sunt în contact direct cu parazitul. Dacă ploșnițele nu sunt vizibile direct, atunci aceasta nu este cea mai bună metodă.

Săculețele cu lavandă nu numai că sunt minunate, dar mirosul de lavandă este respingător pentru ploșnițe. A păstra unele dintre aceste plicuri în jur ar fi win-win.

9. Piretru

Piretrul este un extract natural găsit în florile de crizantemă. Piretrul ajunge la sistemul nervos al ploșnițelor, fiind toxic pentru ele.

Vezi și: Cele mai bune corectoare pentru pielea uleioasă

10. Frunze de fasole albă

Aceasta este o tehnică populară de eliminare a ploșnițelor care a fost folosită pentru prima dată în Europa de Est. Frunzele sunt răspândite într-o zonă în care sunt ploșnițe. Când acestea pășesc pe frunze, firele atașate de frunze agață gândacii, prinzându-i cu succes ca într-o capcană.

Frunzele de fasole pot fi greu de localizat. Dacă nu găsiți de vânzare, puteți planta întotdeauna boabele singuri în timp ce utilizați alte tehnici ca planta să încolțească.

11. Curățați bine și dezinfectați

Salubritatea deficitară nu este o cauză directă a ploșnițelor. Cu toate acestea, beneficiile sunt descoperirea locurilor în care ploșnițelor le place să se ascundă. Din nou, ștergeți totul cu alcool și / sau înălbitor și spălați, spălați, spălați!

12. Tratament termic

Căldura directă va ucide ploșnițele și ouăle lor după aproximativ 30 de secunde de contact direct. Multe articole nu pot fi introduse în șaibe sau crăpături, așa că mutarea lor în exterior (dacă vremea este caldă și soarele este afară) este o alternativă bună.

De asemenea, puteți investi într-un încălzitor de spațiu sau două și le puteți plasa direct acolo unde sunt ploșnițele. Aceasta poate fi o idee bună, deoarece încălzitoarele vor acoperi o suprafață mai mare, spre deosebire de aburitoarele care ar putea să nu poată ajunge la acele puncte strânse.

13. Investiți în produse naturale contra ploșnițelor

Spray-urile naturale sunt folosite cu succes de exterminatori deoarece sunt compuse din ingrediente naturale și organice, ceea ce le face sigure în utilizarea în casele cu copii și animale de companie.

Încheiere

Dacă ați găsit ploșnițe, cel mai probabil vă simțiți copleșiți și frustrați. Este de înțeles ca vă puteți pune întrebarea „de ce eu?”.

Dăunătorii mici încăpățânați au puterea de a vă ocupa o grămadă de timp, de a întrerupe un somn liniștit și de a vă întoarce toată casa cu susul în jos. Pot să preia aproape toată viața ta.

După ce ați făcut cercetări (și dacă infestarea este suficient de severă), s-ar putea să aflați că merită să angajați un exterminator profesionist pentru a se ocupa de problemă. Dacă faceți acest lucru, asigurați-vă că aerisiți camera (camerele) care au fost tratate timp de cel puțin o oră, dacă este posibil.

Dacă angajarea unui exterminator este prea scumpă sau pur și simplu nedorită pentru dvs., aceste 13 tratamente care au fost enumerate mai sus vor merita timpul dvs. Nu vă fie teamă să încercați o varietate de tratamente, mai ales că toate sunt rentabile și ușoare.

Nu este nevoie de multă cercetare pentru a vedea că acidul boric nu are prea mult succes în a scăpa de ploșnițe, deși nu poate face nici rău. Faceți câteva investigații și decideți ce metodă va fi cea mai bună pentru dvs.

Simțiți-vă liber să comentați dacă aveți întrebări, deoarece exterminarea ploșnițelor este o afacere dificilă. Noroc în căutarea ta și fie ca ploșnițele să nu te mai chinuie niciodată.

Citește și: Cele mai bune tonere pentru ten sensibil cu tendință acneică

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc