Cum să scapi în mod natural de mâinile transpirate

Palmele unei persoane.

Sunteți în picioare la un eveniment social, strângând un pahar și ștergându-vă în mod repetat mâinile pe haine, așteptând doar inevitabilul. Cineva pe care nu-l cunoști se apropie și întinde mâna, așteptând o strângere de mână.

Ezitați, acceptați înfrângerea și vă ridicați cu mâna transpirată. Scuturi palma noului venit cât mai repede posibil. În restul conversației, există o voce mică în fundul minții care îți amintește cât de jenant a fost asta. Sună familiar?

Deși scena de mai sus s-ar putea dovedi puțin dramatică, am fost exact în aceeași situație. Ceva la fel de mic ca mâinile transpirate are capacitatea de a vă dezbrăca de încredere – mai ales în situații sociale.

Dacă te-ai săturat să ai de-a face cu palmele umede în mod constant, îți voi spune ce le provoacă și îți voi oferi câteva soluții grozave mai jos. Verificați-le și simțiți-vă liberă să împărtășiți unele dintre propriile dvs. povești.

Ce cauzează mâinile transpirate?

Termenul tehnic pentru palmele transpirate este „hiperhidroza palmară”. „Palmer” se referă la mâini și „hiperhidroză” înseamnă prea multă umiditate. Descrie o stare în care mâinile tale produc exces de transpirație. Glandele sudoripare nu se închid, indiferent de condițiile în care corpul tău este supus.

Această afecțiune poate fi numită și hiperhidroză primară, în care axilele, fața, picioarele și mâinile experimentează transpirație în exces. Dacă doriți să citiți informații mai utile despre această afecțiune, vizitați pagina WebMD despre transpirația în exces.

Pentru mulți, palmele transpirate apar doar în anumite situații. Ați observat că, atunci când vă confruntați cu o situație excitantă sau nervoasă, palmele par să emită brusc litri de sudoare?

Asta pentru că glandele sudoripare sunt conectate la sistemul nostru nervos. Când sistemul nostru nervos acționează, la fel și glandele sudoripare. Este interesant modul în care părțile corpului nostru pot vorbi între ele, nu-i așa? Deși acest lucru poate fi câteodată destul de enervant.

Conexiunea dintre glandele sudoripare și sistemul nostru nervos seamănă mult cu înroșirea (sau nasul lui Pinocchio care crește la primul semn al unei minciuni). Ce se întâmplă în interior, un loc pe care cu toții preferăm să-l păstrăm privat, este brusc vizibil pentru toți.

Acum că s-a discutat despre cauza palmelor transpirate, să vorbim despre câteva soluții. Mai jos sunt câteva practici și produse utile pentru palmele ude.

Pudra de talc

Presărați-vă mâinile cu pudră pentru copii ori de câte ori aveți ocazia. Aceleași proprietăți care ajută la erupția de scutece vor ajuta la lupta împotriva transpirației. Pentru comoditate, cumpărați o sticlă portabilă de pudră. Asigurați-vă că frecați bine mâinile împreună pentru a evita mâinile cu aspect fantomatic.

În afară de abilitățile sale de a combate transpirația, pudra pentru bebeluși este un element excelent de luat și din alte motive. Ajută la picioarele mirositoare (și transpirate) și acționează ca un șampon uscat excelent, doar pentru a numi câteva dintre talentele sale. Doar aveți grijă când aplicați, astfel încât să nu ajungeți cu dungi albe pe toate hainele.

Purtați dezinfectant pentru mâini de buzunar

Dezinfectantele pentru mâini pe bază de alcool vor avea un efect de uscare asupra mâinilor. Aceasta este o soluție temporară, dar care poate fi utilă. Dacă doriți să evitați unele dintre ingredientele necunoscute din dezinfectantele pentru mâini convenționale, iată o rețetă pentru dezinfectantul pentru mâini pe bază de alcool:

Mod de preparare: Adăugați uleiuri esențiale și ulei de vitamina E într-un castron mic de sticlă și amestecați. Apoi, adăugați alcool în uleiuri și amestecați din nou. Adăugați acest amestec în gelul de aloe vera și amestecați bine. Agitați ușor înainte de fiecare utilizare. (Datorită vitaminei E, dezinfectantul trebuie să dureze câteva luni.)

Vezi și: Cele mai bune creme de noapte pentru piele sensibilă

Spălați-vă mâinile mai frecvent

Acest lucru poate necesita excursii suplimentare la baie, dar nu poate face rău. A face un obicei din a vă spăla mâinile mai des le va usca inevitabil. De asemenea, păstrarea mâinilor extra curate nu este niciodată un lucru rău.

Evaluează-ți stresul

Știu că sună ca un pas uriaș, dar ascultă-mă. Controlul stresului a fost o mare provocare pentru mine și, dacă ai experimentat stresul (cine nu a făcut-o), știi cât de mult te afectează fizic. A avea palmele transpirate este un efect secundar comun al stresului.

Unul dintre primii pași pentru a vă controla stresul este să îl recunoașteți de fapt. Cea mai mare parte a stresului se furișează neobservată până când un efect secundar fizic sau emoțional ne atrage atenția.

Abordați ceea ce vă provoacă stresul și apoi decideți ce pași sunt cei mai favorabili pentru a face față acestuia. A avea palmele transpirate nu este cel mai rău lucru care vine din stres.

Mențineți-vă relaxat/relaxată

Pentru a face un pas mai departe în tratarea stresului, depunerea unui efort conștient de a rămâne relaxat îi poate ajuta pe cei care au mâini transpirate atunci când încep să se tensioneze. Dacă ți se pare greu, prefă-te până când reușești, după cum se spune.

Meditați, faceți yoga, ieșiți afară sau pur și simplu acordați 5 minute pentru a scăpa de stresul zilnic al vieții închizând ochii și respirând adânc.

Gândiți-vă la utilizarea unui kit de Iontoforeză

Acesta este un tratament care utilizează apă pentru a încărca un curent electric sub piele. Oprește temporar transpirația. Multe kituri sunt disponibile pentru utilizare acasă și, în afară de o ușoară senzație de furnicături, sunt complet nedureroase.

Evitați loțiunile pe bază de ulei și majoritatea uleiurilor

Dacă folosiți în mod regulat loțiuni care conțin uleiuri precum uleiul de cocos pe mâini, încercați să treceți la loțiuni mai ușoare. Loțiunile pe bază de ulei și multe uleiuri captează și sigilează umezeala, ceea ce împiedică uscarea transpirației.

Utilizați antiperspirant pe mâini

Dacă transpirația excesivă este suficient de severă, vă recomandăm să utilizați antiperspirant pe mâini. Utilizarea unui antiperspirant spray va fi mai convenabilă decât un stick convențional. Există, de asemenea, pe piață creme antiperspirante pentru mâini concepute special pentru această problemă.

Poate doriți să fiți prudenți cu antitranspirantul, deoarece mulți oameni suspectează că expunerea la aluminiu este dăunătoare pentru sănătatea noastră. Cercetați aluminiul găsit în antiperspirant înainte de a începe să îl utilizați și pe mâini.

În funcție de ceea ce concluzionați, este posibil să doriți să renunțați la utilizarea antiperspirantului pe mâini (și la axile dvs., de asemenea) și să începeți să utilizați în schimb un deodorant mai natural.

Vezi și: Cele mai bune suplimente de ciuperci Reishi

Răcorește-ți mâinile

Fata tinand in palme cuburi de gheata.

Mâinile supraîncălzite pot fi o mare cauză a producerii transpirației, astfel încât răcirea lor este un remediu logic. Încercați să puneți mâinile în fața unui aparat de aer condiționat sau a unui ventilator pentru a diminua căldura și a încetini producția de transpirație.

Dacă vă aflați departe de casă, treceți mâinile sub apă rece și uscați-le complet.

Urmăriți lucrurile pe care le mâncați

Dieta noastră are cu siguranță un efect asupra glandelor sudoripare. La Men’s Fitness, dermatologul Kelley Redbord spune că orice conține condimente sau cofeină poate crește glandele responsabile de transpirație. Mai jos este o listă cu câteva alimente care ajută la reducerea transpirației:

Lapte degresat

Deși este bine să mănânci niște grăsimi sănătoase, grăsimea din laptele integral încurajează transpirația în exces. Aderarea la laptele cu conținut scăzut de grăsimi va ajuta la rezolvarea problemei.

Fructe și legume

Conținutul ridicat de apă și plin de nutrienți, fructele și legumele vă vor ajuta să vă mențineți hidratat, subțire și sistemul digestiv în formă de vârf. Toate aceste lucruri ajută la minimizarea transpirației.

Vitamine B

Corpul tău va funcționa inevitabil mult mai bine atunci când este susținut bine. Vitaminele din grupa B au un efect similar asupra corpului tău, la fel ca schimbările regulate de ulei au asupra unei mașini. Schimbările de ulei împiedică supraîncălzirea și tensionarea vehiculului, în timp ce vitaminele din grupa B vă vor ajuta corpul să funcționeze fără probleme.

Vitaminele B contribuie la menținerea metabolismului funcționând corespunzător, precum și la comunicarea nervoasă, care menține lucrurile funcționale și sănătoase. Fără aceste vitamine esențiale din grupul B, organismul este obligat să supracompenseze și să lucreze mai mult, provocând sudoare suplimentară.

Deci, dacă doriți să ajungeți la centrul acestei aspirații greoaie în loc să o mascați, încărcați-vă cu vitaminele B sau începeți să mâncați o mulțime de proteine, cereale integrale și legume. După cum puteți vedea, o alimentație sănătoasă este crucială pentru a reduce transpirația.

Ulei de măsline

După cum am menționat mai devreme, cu cât corpul trebuie să lucreze mai greu, cu atât va produce mai multă transpirație. Uleiul de măsline este procesat și digerat incredibil de ușor de către corp, făcându-l hrana de vis pentru cei cu mâinile excesiv de transpirate.

Pe lângă aceasta, uleiul de măsline este un obicei sănătos de avut, deoarece ajută la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale. Este o bază în bucătăria mea și îl consum în fiecare zi. Trebuie să menționez că este delicios?

Scufundați pâinea în ulei de măsline (în loc să întindeți untul) pentru a o adăuga la o cină sănătoasă. Puteți adăuga oricând un strop de oțet balsamic în ulei pentru o lovitură suplimentară din acea aromă dulce. Stropirea pe deasupra hummus, supe și legume gătite este atingerea mea preferată.

Uleiul de măsline este un mod atât de minunat de a începe să mănânci alimente pe care corpul tău le place să le digere.

Apă

Sună simplu, nu? Toată lumea știe că menținerea hidratării este sănătoasă, dar uneori este greu să rămâi pe drumul cel bun cu regula celor opt căni pe zi, când celelalte cerințe ale vieții sunt atât de exigente.

Totuși, ceea ce a bea suficientă apă poate face pentru mâinile dvs. transpirate ar trebui să vă ajute să vă amintiți să beți. Când corpul tău este suficient hidratat, nu trebuie să lucreze la fel de mult pentru a-și regla temperatura. Deci, din nou, mai puțină muncă înseamnă mai puțin sudoare.

Umple o sticlă mare dimineața și începe să guști din ea toată ziua. Adăugați un strop de lămâie și o crenguță de mentă pentru o hidratare suplimentară răcoritoare!

Vezi și: Cele mai bune probiotice pentru piele sensibilă şi acnee

Ce alimente trebuie evitate

Acum, că am stabilit câteva alimente care sunt anti-sudoare, să ne uităm la cele care ar trebui cu siguranță evitate pentru a salva acea strângere de mână inevitabilă.

Alcool

Cu cât bei mai mult, cu atât vei transpira mai mult, iar un corp transpirat înseamnă mâini transpirate. Alcoolul vă poate lărgi vasele de sânge, făcându-vă corpul mai încălzit și provocând transpirație. Deci, încercați să reduceți consumul de alcool pentru a evita mâinile transpirate și un corp sănătos în general.

Alimente procesate, bogate în calorii și sărate

Acest tip de mâncare este cel mai mare vinovat nu numai pentru inducerea transpirației, ci și pentru provocarea unei grămezi de alte probleme de sănătate. Corpul tău trebuie să lucreze extrem de greu pentru a procesa lucruri precum mâncarea fast-food, care este de obicei foarte rafinată și ambalată cu sodiu.

Deoarece este dublă sincronizare la sarcina de a digera, corpul dumneavoastră va începe să producă transpirație. Sunt complet vinovată de pofta unui burger și a cartofilor prăjiți la 1 noaptea, dar încearcă să eviți mâncarea de acest fel dacă vrei un sistem sănătos și mâinile uscate.

Mâncăruri picante

Știu, știu. Probabil ce afirm aici este evident. Uneori sunt necesare mementouri, nu? Alimentele super condimentate determină corpul nostru să se încălzească și, în încercarea lui de a se răcori, transpirația este un lucru dat.

Așadar, data viitoare care îți va veni platoul de jalapeño, gândește-te la acele mâini transpirate cu care va trebui să ai de-a face.

Spune rămas bun mâinilor transpirate în cel mai bun mod posibil

Sper din suflet că aceste remedii, produse și sfaturi vă vor ajuta să scăpați de mâinile transpirate. Este unul dintre cele mai iritante lucruri cu care mulți dintre noi ne confruntăm zilnic.

Există mult mai multe informații care pot fi găsite pe internet decât cele din acest articol, așa că vă rog să faceți câteva cercetări și să decideți care ar fi cea mai bună practică pentru dvs.

Dacă aveți întrebări, comentarii sau nelămuriri, nu ezitați să adăugați un gând mai jos. Succes la strângeri de mână încrezătoare!

Citește și: Cele mai bune uleiuri esențiale pentru durere în gât și tuse

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cele mai bune perii de păr cu aer cald

Ca și mine, probabil ai strâns deja un sertar plin cu instrumente de coafat, inclusiv uscătoare de păr, accesorii difuzoare, clești de ondulat și plăci

Pastile formand litere M si g pe o masa.

Cele mai bune suplimente cu magneziu

Dacă simți uneori palpitații, iar cardiologul nu ţi-a dat un diagnostic de probleme cardiace, atunci poate dorești să iei în considerare  beneficiile pentru sănătate ale

Alimente asezate intr-un desen.

Cele mai bune probiotice vegane

Probioticele (bacteriile bune) sunt esențiale pentru a ajuta digestia și sunt conținute în multe alimente, inclusiv în produsele lactate. Dacă ești vegan, este posibil să

Cele mai bune perii pentru perierea uscată

Periajul uscat presupune folosirea unei perii special concepute utilizarea pe piele. Majoritatea celor care practica periajul uscat recomandă să îţi periezi trunchiul, brațele și picioarele

Top 5 cele mai bune produse pentru epilare

Nu știu dacă ai dat de  istorisirea aceasta până acum, dar circulă pe net o povestioară despre crema depilatoare. Am auzit-o pentru prima dată acum

Mere si recipiente cu suc de mere.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Când ne străduim să adoptăm un stil de viață sănătos, majoritatea dintre noi știm că apa este cel mai bun prieten al tău. A bea

Fruct si pahar cu suc de karela.

Care sunt beneficiile sucului de karela?

Astăzi, nu este neobișnuit ca oricine să aibă un storcător în bucătăria sa. Oamenii sunt dispuși să scoată bani mulți pentru un pahar de suc