- Anxietatea poate fi agravată de dietă și de deficiențele de anumiți nutrienți.
- Sucurile proaspete sunt o metodă complet naturală de a obține mai mulți nutrienți necesari pentru a ajuta la ameliorarea anxietății fără a se folosi medicamente sau suplimente alimentare ce au efecte adverse.
- Ingredientele pentru sucuri ce ajută în cazul anxietății includ legumele cu frunze verzi, citricele, roșiile și morcovii.
Anxietatea este una dintre cele mai comune probleme mentale în SUA, afectând peste 40 de milioane de adulți cu vârsta de peste 18 ani, sau 18% din populație. (sursă)
Stările de anxietate apar zilnic în cazul multor persoane. Chit că vă faceți griji de starea de sănătate sau pentru o viitoare vacanță de vară și corpul potrivit pentru costumul de baie (sau lipsa acelui corp).
Pot ajuta rețetele de sucuri cu anxietatea? Cu toate că nu vă putem oferi o rețetă de suc care să vă rezolve toate probleme, putem încerca să vă ajutăm să vă îmbunătățiți sănătatea mentală și corporală! Poate chiar vom reuși să vă ajutăm să obțineți acel corp potrivit pentru costumul de baie.
Ca un bonus, poate veți descoperi câteva sucuri delicioase pline de nutrienți și aromate!
Cuprins:
Ce este anxietatea?
Corpul are modul său de a gestiona situațiile ce provoacă anxietatea dar, din păcate, uneori nu înțelege ce se întâmplă de fapt.
Când o persoană se află într-o situație stresantă, glandele adrenale emană cortizon (adesea numit hormonul de stres) ce interacționează și cu adrenalina și cu insulina pentru a ridica tensiunea arterială și nivelul de glicemie din sânge. Astfel corpul primește un impuls rapid de energie și responsivitate pentru a putea gestiona situația.
Răspunsul este cunoscut drept instinctul de ”luptă sau fugă” -simț ce a dat strămoșilor noștri instinctul de a vâna.
Este un instinct bun dacă suntem în junglă și dăm de un leu – extra energia ne dă impulsul de a fugi sau de a luptam, dar nu este necesar în majoritatea problemelor anxioase moderne.
Grijile legate de factura de la gaz nu necesită mai multă energie fizică.
Dacă acel impuls energetic oferit corpului de cortizon nu este folosit, perioadele prelungite de anxietate pot duce la creștere tensiunii arteriale și/ sau a glicemiei din sânge – ce se adaugă la anxietate și la multele simptome pe care aceasta le are.
Pentru majoritatea oamenilor, stările de anxietate vin și pleacă, trecând în perioade scurte de timp. În cazul altor persoane, anxietatea poate ține zile, săptămâni, luni sau chiar ani în cazurile cronice.
Simptomele includ stări de nervozitate, neliniște, senzația de existență a pericolului și de panică, tahicardie (puls rapid), hiperventilații și insomnie – acestea fiind unele dintre simptome.
Multe dintre aceste simptome pot fi ameliorate de proprietățile nutreinților din sucurile naturale și de includerea fructelor și a legumelor în dieta obișnuită pe care normal nu le-ați consuma (eu nu mă gândeam niciodată că o să mănânc varză furajeră, dar atunci când o combin cu celelalte ingrediente din sucuri, își pierde o mare parte din gustul amar – și este foarte sănătoasă!).
La finalul acestui articol veți găsi mai multe de rețete de sucuri create pentru a combate anxietatea și pentru a controla nivelul de cortizon pentru a vă da o stare de relaxare și un plus de sănătate.
De ce să faceți sucuri proaspete pentru anxietate?
Cu toate că este bine să consultați un medic în cazul în care suferiți de anxietate cronică, dar anxietatea de zi cu zi poate fi adesea ameliorată prin nutriție și alimentație.
Făcând sucuri proaspete pentru anxietate îi dați corpului dumneavoastră nivelul corect de vitamine și minerale pentru a combate stresul.
Evenimentele din viață sunt cele mai puternice cauze ale anxietății, dar factorii ce cauzează anxietatea includ și:
- Alcoolul
- Cafeina
- Antrenamentul excesiv
- Băuturile ușoare și sucurile – chiar și cele dietetice!
- Alimentele bogate în zaharuri cu eliberare rapidă (precum pâinea albă, pastele, dulciurile etc.)
Nu numai că luptă cu anxietatea și stresul, dar sucurile pot ameliora și simptomele premenstruale, pot îmbunătăți sistemul imunitar natural al corpului, promovează scăderea în greutate (în cazul în care urmați o dietă în care controlați numărul de calorii) și detoxifiază corpul.
Ce sucuri să faceți pentru a ameliora anxietatea
Cercetările au descoperit că anumiți nutrienți sunt foarte valoroși când vine vorba de controlarea anxietății. Acești nutrienți vor fi enumerați mai jos, împreună cu alimentele bogate în acești nutrienți.
Magneziu
Magneziul a fost recunoscut de mult timp ca fiind o minerală importantă pentru sănătatea nervoasă și musculară. Mai mult, magneziul poate preveni cortizonul din a pătrunde în creier comportându-se ca un fel de barieră.
Când apar stările de anxietate, corpul folosește magneziul ce a fost stocat în crop, ducând la deficiențe de magneziu.
O deficiență cronică de magneziu are efecte serioase, făcând mintea
Să devină irațională. Depresia și furia pot deveni predominante – toți factorii adăugându-se peste stările de anxietate.
O deficiență ușoară de magneziu poate duce la stări de anxietate, atacuri de panică, insomnie și nervozitate.
Fructele și legumele ce au un conținut crescut de magneziu includ:
- Legumele cu frunze verzi (spanac, varză furajeră sau sfeclă mangold)
- Porumbul dulce
- Citricele
- Roșiile
- Morcovii
- Ceapa
Vitaminele B, precum B1, B2, B5, B8, B12 și Acidul Folic
Vitaminele B au fost recunoscute ca foarte importante în lupta împotriva anxietății, a stresului și a depresiei.
Vitamina B1, B6 sunt cruciale pentru controlarea nivelului de cortizon, iar vitaminele B5 și B12 ajută la controlarea nivelului de energie.
Vitaminele B lucrează împreună ca o echipă și de aceea sunt numite complex vitaminic B.
Deficiența de vitamine B este una dintre cele mai comune deficiențe de micronutrienți din SUA iar când vine vorba de un corp ce se luptă cu stresul, poate să fie mai puternică.
Vitaminele B pot fi găsite din abundență în:
- Majoritatea fructelor (mere, banane, portocale, fructe de pădure, struguri, avocado)
- Legumele cu frunze verzi (spanac, varză furajeră, frunze de nap)
- Dovleac
- Morcovi
- Conopidă
- Dovlecel
Vitamina C
Cu toate că este cunoscută pentru efectul său împotriva răcelilor și al gripelor, vitamina C joacă un rol cheie în lupta împotriva efectelor anxietății asupra fizicului și a psihicului.
Dacă beți 1000 ml de suplimente cu vitamina C pe zi, s-a descoperit că efectele severe ale reacțiilor pe baza situațiilor de stres se ameliorează în comparație cu persoanele ce iau o doză mai mic. Nivelul de cortizon este cel mai crescut dimineața, deci dacă vă începeți ziua cu un suc ce conține vitamina C veți micșora nivelul de stres.
Vitamina C se poate găsi din abundență în:
- Citrice
- Pepene galben
- Pepene roșu
- Fructe de pădure roșii
- Dovlecel
- Dovleac
- Ardei dulci
- Varză
Luați aminte că beneficiile vitaminei C sunt distruse de gătire și de expunerea la lumină/căldură. Deci sucurile proaspete sunt cea mai bună variantă de a beneficia de această vitamină.
Rețete de sucuri pentru anxietate
#1- Zeița verde
Perfect pentru întreaga familie, acest suc este foarte bun pentru a fi introduce oamenii în lumea sucurilor proaspăt stoarse, mai ales a copiilor mici. Are un gust dulce cu aromă de citrice.
- 3 mere medii
- 4 tulpini mari de țelină
- ¼ bucată de rădăcină de ghimbir
- ½ lămâie (cu coajă)
- 1 portocală mare, decojită
- 5 mănunchiuri de spanac
- 2 tulpini de lămâiță (dacă este posibil), doar partea de jos 2/3 din partea albă
- Înainte de a stoarce ingredientele, asigurați-vă că ați decojit portocala deoarece are un gust foarte amar ce poate strica aroma sucului. (Lămâia poate fi lăsată cu coajă).
- Stoarceți ingredientele.
- Serviți cu gheață.
- Beți imediat.
#2- Ameliorare pentru anxietate
Nu toate sucurile sănătoase trebuie să fie verzi, adesea culoare aceasta fiind neplăcută – spre exemplu, încercați să vă faceți copiii să bea sau să mănânce ceva verde!
- 1 sfeclă ( de aproximativ 82 de grame) – de culoare aurie
- 3 morcovi mari
- 3 tulpini mari de țelină
- ½ castravete
- ½ bucată de ghimbir
- 1 pară medie
- Procesați toate ingredientele într-un storcător de fructe
- Agitați sau amestecați, apoi serviți
- Beți imediat
#3- Stresule, stresule, pleacă de aici!
Acest suc are o culoare vibrantă de roșu și este delicios și plăcut la vedere. Un suc bun pentru tăierea poftei de mâncare pe fond nervos ce apare în general împreună cu anxietatea. Vitaminele B pot ajuta la controlarea nivelului de cortizon.
Este mai bine să îl beți cu câteva ore înainte de noapte și cu jumătate de oră înainte de masă. Semințele de chia vă vor ajuta să vă simțiți plini în timp ce ajută sistemul digestiv.
- 1 măr roșu mediu – fără semințe
- 1 papaya mare copt, tăiat
- 1 lingură de semințe de chia sau de in (opțional)
- Stoarceți toate ingredientele într-un storcător de fructe, adăugați puțină apă pentru a-l face mai lichid.
- Amestecați bine
- Serviți!
#4- Pere și Terci de ovăz
Un alt suc ce ajută la tăierea poftei de mâncare. Terciul de ovăz lucrează împreună cu perele pentru a combate stările de anxietate și simptomele ce vin împreună cu ele.
Mai mult, ceaiul de mentă fără cafeină funcționează ca un bun antioxidant, iar mierea dă un gust dulce fără a crește prea puternic nivelul glicemiei din sânge.
- O pară coaptă
- 2 linguri de fulgi de ovăz neîndulciți
- Miere după gust
- 1 cană de ceai de mentă
- Infuzați ceaiul și lăsați-l la răcit
- Stoarceți para în storcătorul de fructe și apoi puneți sucul în blender împreună cu fulgii de ovăz și ceaiul de mentă rece
- Amestecați în blender pentru câteva minute și adăugați miere pentru a îndulci
- Serviți și beți imediat
#5- Gigantul verde și fericit
În general se spune că sucurile verzi tind să fie cele mai benefice pentru sănătate. Adăugarea florilor de lavandă și a roiniței aduce o ameliorare puternică a anxietății.
Lavanda este cunoscută ca fiind un tonic pentru stres și depresie, iar roinița relaxează nervii și este un tratament foarte eficient pentru anxietate și stres. Puteți stoarce frunzele și florile.
(AVEȚI GRIJĂ: Femeile gravide ar trebui să evite consumul cantităților mari de lavandă deoarece funcționează ca un stimulent uterin.)
- 2 tulpini de țelină
- 2 morcovi mari
- 1 cană de spanac sau varză furajeră
- ½ pepene galben pentru a da un gust dulce
- ½ lămâie
- 2-4 fire de flori de lavandă proaspătă la o cană de suc
- 4-6 fire de roiniță
- Stoarceți primele 5 ingrediente într-un storcător de fructe
- Adăugați lavanda și roinița conform cantității de suc
- Serviți cu gheață
- Relaxați-vă
Citește și: Cele mai bune suplimente pe bază de fructe de soc